Stavění na nožičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6283
12.11.09 18:50

staveni na nozicky

Prosim, rada bych znala Vas nazor.Dnes jsem byla s ctyrmesicnim chlapeckem na preventivni prohlidce u mudry.Ta rikala,ze je sikovny,ale pry by se mel pri drzeni ve vzprimene poloze stavet na nozicky a nest cast sve vahy.To on teda vubec nedela,ma u toho nohy jak z gumy a jenom se smeje.Jinak se otaci na bricho i zpatky,pase koniky na celych dlanich, pritahne se do sedu,ale nozicky ho neposlouchaji.Dokonce nam dr.rikala,ze jestli to nebude delat,posle nas na neurologii.Jsem z toho docela smutna.Rikam si,ze to muze byt tim,ze vazi 7890 g,tudiz je peknej cvalik,a proste se neunese.Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3910
12.11.09 18:59

Ahoj,

Příspěvek upraven 12.12.11 v 15:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.11.09 19:00

Stavět čtyřměsíční mimi na nohy? A to jako vážně? 8-o 8-o 8-o
Nám na neurologii zakázali i to přitahování do sedu a nošení s držením pod zadečkem, to všechno je přece hrozná zátěž na páteř. Natožpak proboha stavění na nohy… Fakt nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6283
12.11.09 19:02

No ja ho taky nikdy na nozicky nestavela,ale dens to zkousela mudra a byl chudacek jak gumovej. A ona hned,ze je to spatne. Ja nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.11.09 19:05

Tento test nám dr nedělala ani v 6m :wink: Na stavění na nožičky je času dost, však je posílí, až poleze.

Jinak jste naprosto ukázkový, ta moje buchta se sotva otočí na břicho :roll:

Přitahovací test dělala, ale je to jen test, nesmí se to s dítětem dělat doma. Díky němu se pozná, jak dobře drží hlavičku (nejčastější znak hypotonie je zvrácená hlava dozadu při přitažení do sedu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.11.09 19:11

Však to řříkám, změň doktorku :D Jsem zvědavá, co by řekla na našeho Elouše, který v devíti měsících nejevil zájem o pohyb… O ŽÁDNÝ pohyb… Včetně přetáčení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.11.09 19:24

Lesino, já ty tvoje příspěvky o Ele přímo hltám, Mates se otočit umí, i z břicha na záda, ale nechce se mu (asi je pro něj jednodušší řvát tak dlouho, dokud ho neotočím :roll: ). No zkrátka si říkám, že ještě je čas, ještě je pořád hafo času, když Elinka od Lesiny se taky nikam nehnala… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
12.11.09 19:33

Téda, já měla podobný problém. Nám ale doktorka tento test dělala až v půlroční prohlídce. A výsledek? Naše Lucinka má taky nohy jako z gumy. Když nebude mít nožičky pevné v 7 měsících, tak půjdeme na nějaké cvičení…taky jsem koukala jako blázen, natož teda kdyby to udělala ve 4 měsících, to jsme sotva začaly pást koníčky :lol: jsme trochu pozadu, ale myslím, že tak jako tak na nožičky je ještě čas. Když je malá na zemi, tak s nima hází o sto šest, odrazí se od něčeho, ve vaně se taky odráží od stěny, ale stát, to ne…myslím, že ve 4 měsících je na to rozhodně čas, některé děti to sice už v té době třeba i umí, ale podle mě je na to času dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
12.11.09 19:36

Panebože co to je za doktorku?! 8-o Ona chce aby se 4 měsíční mimčo stavělo na nohy?????? :roll: A na roce bude chtít aby skákal přes švihadlo ne???? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.11.09 19:36

Jo, Elouš je expert - máš teď vidět jak teď lítá. A jak nás děsně komanduje… Hele, usazuje mě na záchod, trhá mi papír a svahilsky mi vysvětluje, co s ním udělat… Moc nemluví ale Nééé, Necííí umí dokonale. A tahá kočky a psa. A sprchovat se chodím tajně, jinak mi ukazuje, kde se mám umýt, nastavuje mi vodu a povoluje a utahuje mi hadici od sprchy :roll: :roll:

Popravdě, Adi s Pepi jsou taky expertky, ale jak si představím Elouše ve školce rosím se tam vzadu na zádech a je mi mírně nevolno. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.11.09 19:40
Oluscha píše:
Panebože co to je za doktorku?! 8-o Ona chce aby se 4 měsíční mimčo stavělo na nohy?????? :roll: A na roce bude chtít aby skákal přes švihadlo ne???? :-?

Jinak to stavění na nohy není stavění, ale zjištění reflexu propnutí nohou - takové to baletění na spiičkách jako Harapes :) Doktorka by neměla dítě doopravdy postavit, dát na nohy váhu, měla by jen zjistit, zda dítě ve svislé poloze tenhle reflex vykazuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.11.09 19:42

:lol: :lol: :lol:
Já už se tak těším (to víš, jsem naivka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.11.09 19:42

Zcela upřímně, mé lenošné dětičky se nepřevracely v tomto věku snad ani jedna - možná Pepulka, ale pochybuju… Ada a Elča určitě ne.

L.

A už končím, tři příspěvky za sebou - to bych měla sama sebe seřvat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
12.11.09 19:46

jj Lesi já vím že Dr.nechce aby dítko chodilo :lol: špatně jsem to napsala,spíš mě zarazilo že tento reflex zkouší už na 4 měsících ,nám to dr.dělala na 6 měsících :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.11.09 20:03
Lesina píše:
Jo, Elouš je expert - máš teď vidět jak teď lítá. A jak nás děsně komanduje… Hele, usazuje mě na záchod, trhá mi papír a svahilsky mi vysvětluje, co s ním udělat… Moc nemluví ale Nééé, Necííí umí dokonale. A tahá kočky a psa. A sprchovat se chodím tajně, jinak mi ukazuje, kde se mám umýt, nastavuje mi vodu a povoluje a utahuje mi hadici od sprchy :roll: :roll:Popravdě, Adi s Pepi jsou taky expertky, ale jak si představím Elouše ve školce rosím se tam vzadu na zádech a je mi mírně nevolno. :pankac:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja se picnu,Elous je teda super trida..No sem zvedava na Emcu az bude v jejim veku.Uz ted je desna komanderka a ukazuje mi co mam delat :roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí