Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtěla bych se zeptat co kupujete 8m mimi? Nechci toho moc, to nemá cenu, jen bych chtěla něco smysluplného co využijeme. Tak poraďte. Díky. Bára
Ahoj,
já jsem vloni kupovala k Vánocům malému aktivní chodítko od FP, on se začal v postýlce stavět asi měsíc před Vánoci, ale chodítko nejvíc využil až tak v únoru a hraje si s ním ještě dneska
![]()
Pak dostal aktivní kostky od FP, autíčko, hrací kouli, oblečení
A ještě něco ale to už si nevzomínám, to chodítko bylo takový hlavní dárek ![]()
Ahoj, holky dostanou stoleček od FP, aktivní kostky od FP, mluvící hrnec od FP, látkový panenky, nějaký oblečení, osušku s kapucí a to je myslím vše.
Adámek bude mít na Vánoce 9m.Dostane jen drobnosti - nějaké oblečení, z hraček máme koupeno: kravičku se zvuky z Hypernovy (musíme ale něčím přelepit repráčky, protože to „řve“ šíleně nahlas) a velkou kostku s vkládacími tvary. Ještě plánujeme koupit pár barevných plastových míčků a jednoduché autíčko bez hran.
Toť vše. Po Vánocích pak dostane novou autosedačku (kvůli příspěvku od pojišťovny ji musíme koupit až příští rok). Jo a od mých bráchů dostane odstrkávadlo, které se dá i tlačit před sebou.
Ale jak ho znám, tak ho bude nejvíc zajímat stromeček a balící papír, to uvnitř mu bude srdečně jedno
![]()
zaujal mě ten příspěvěk od pojišťovny na autosedačku, taky jí kupujem a je hrozný jak jsou drahý… Jakou máte pojiš´tovnu? JInak děkuji všem za typy:)
Ahoj, náš maloch, na svoje první vánoce dostal kouzlný hrnec co se do něj strkají kostičky a ono to pak zpívá. Hraje si s tím do teď a to už má 3,5 roku
![]()
Já koupila hrací stoleček 3v1 od Chicca (dala sem mu ho teda už teďka, stejně z toho nemá rozum, aby ho pořádně využil). No a pak dostane povlečení do postýlky a nějaké oblečení. A od tety možná toho mluvícího pejska od FP nebo ten hrnec. Uvidíme.
tak nám bude na vánoce přesně 9měsíců a kupuju vkládačku s tvary, pěnové puzzle na zem na hraní, měkké kostky, telefon od chicca a nějaké barevné kroužky nebo tak.
A chtěla sem se zeptat kdy se tak přechází do normální sedačky z vajíčka?
My jsme koupili něco jako odrážedlo, ale multifunkčnější, možná spíš vozík?-4kolečka, vevnitř box na kostky, který se dal vyndat, takže z toho byl ten vozík, do kterého se dalo něco naložit a i rukojeť mohla být buď zastrčená-to pak s vloženým boxem fungovalo jako jednodušší odrážedlo /ale nedalo se zatáčet, zato se u toho holka dobře učila chodit-tlačila to před sebou/, nebo se rukojeť povytáhla a to bylo na kloubu a mohlo se to tahat za sebou. Nevím, jestli teda vůbec někdo pochopil, co jsem mínila
Koukala jsem na netu, ale nic ani vzdáleně podobného jsem nenašla, my to koupili v krámě.
Ale jakékoliv odrážedlo, zvlášť autíčka s postranicema a rukojetí pro rodiče, jsou super a děti se v nich vyblbnou od té doby co sedí na dlouhou dobu.
petulinko, pokud se nepletu tak dokud nesedí samostatně, většina skořápek je do 13 kilo, ale to je spíš pro macíky miminka. Jinak ty další kategorie sedaček jsou už od 9 kilo, pokud mimísek sedí sám.
děkuju moc. My jsme macíci, v 6,5měsících 8,7kg a 71cm.
Ptám se protože bych za chvíli chtěla prodat svou trojkombinaci a chtěla bych jí prodat i s autosedačkou.
děkuju moc
no já myslím, že my jsme obojí. Kuba vypadá jako roční dítě teď v 8mi měsících
Náš malý si začíná sedat, takže kupujeme molitanové křesílko. Měla ho i švagrová a bylo hrozně oblíbené.
Potom nějaké maličkosti, jako hrací kostky, kačenku do vody a podobně.
tedddiisek píše:
zaujal mě ten příspěvěk od pojišťovny na autosedačku, taky jí kupujem a je hrozný jak jsou drahý… Jakou máte pojiš´tovnu? JInak děkuji všem za typy:)
Máme ZPMV. Letos jsme dostali příspěvek na vajíčko 1000 Kč, takže už máme vyčerpáno a doufáme, že to na příští rok schválí zas.