Odsávání hlenů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5159
16.11.09 21:39

Odsávání hlenů

Ahoj, prosím poraďte. Můj 7m chlapeček je už dva týdny pekelně zahleněný, v noci nemůže spát, kdybychom neodsávali, nemohl by ani jíst. Teď má ale v hlenech trochu krve (odsáváme vysavačem), tak nevím, jestli máme přestat, zkusit něco jiného… Doktorka doporučila Mucosolvan, to se mi zdá jako hnusná chemie. Nevím, jestli jsem přecitlivělá, ale neznáte něco šetrnějšího? Nebo nějaký babský recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zoli
16.11.09 21:56

ahoj,nevim jak casto je malej nemocnej,ale ja bych ho 14dni takhle trapit nenechala,sama vim tu ulevu kdyz si muzu prokapat ucpanej nos a nadechnout se(hlavne v noci:).Ale pokud marodi casto,tak bych asi taky patrala jinde,s tim moc nepomuzu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1261
16.11.09 21:59

Ahojda, já jsem docela spokojená s Hedelixem sirupem, momentálně to dávám své skoro dvouleté dceři na kašel, ale je tam napsané i dávkování pro kojence do jednoho roku, takže se na to poptej v lékárně. Je to volně prodejné a stojí to podle mojí lékárny 117Kč. Je to přírodní preparát z Břečťanu, sice chuťově docela hnusný, ale proti Mucosolvanu mi na malou zabírá mnohem rychleji. A můžou to i dospělí (ve vyšším dávkování), takže co se nespotřebuje pro prcka, tak můžeš použít i Ty. Na rýmu jsem používala různé šetrné kapičky do nosu, ale celkem bez úspěchu. Malá při rýmě taky nespí, je to boj, tak ji toho chci zbavit co nejrychleji a na to mi nejspolehlivěji zabírá klasický Nasivin (rozdělený pro děti do jednoho roku a pak od jednoho do osmi let). Tak ať ty bacily brzy vyženete, my na tom taky pracujem. Jo, trocha krve by neměla vadit - je to jen prasklá nějaká žilka z toho tlaku, taky to máme.Papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
16.11.09 22:13

Díky za rady. Jasně, taky jsem si říkala, že to nic nebude, ale jestli to dál dráždit… Byli jsme dnes u doktorky, ta mě několkrát upozorňovala - hlavně nekapat do nosu. Na to odsávání se taky tvářila divně, tak nevím, co si myslela, že budem s tou rýmou dělat, když malý nemůže spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
16.11.09 22:38

Ahoj my jsme odsávaly asi 14 dnů a kapali jsme kapky Libenar a zbavili jsme toho.Odsávali jsem asi 5krát dennně ale když to měl hodně tak i několikrát za den nemohl vůbec dýchat.Ten vysavač jim to vysušuje v nosánku tak proto ta krev.Tak přeju hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
16.11.09 23:26

ja bych se tech kapek nebala - je to na chvili a ulevi to. jsou horsi leky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
16.11.09 23:39

Na noc bych davala Otrivin,ulevi se mu.. a mam cerstvou vybornou zkusenost se Sinupret kapkami,jsou bylinne a odhlenuji,stoji neco pres stovku,vyborna vec,ktera uz nebude chybe v lekarnicce :wink: ,vysledek jsem videla hned prvni den uzivani,fakt pomahaji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.11.09 00:50

Ahoj, s odsáváním přes vysavač nevím, máme normální hadičkovou odsávačku a používám to jen v případě nouze (je to dost horor a neporanit nos opravdu kumšt).
Chtěla bych k tomu Sinupretu - ten pomáhá a je přírodní, ale strašně hnusný a hlavně psaný od roka věku, zřejmě jen kvůli obsahu alkoholu, nevím, nakolik by několik podání u takhle starého prcka vadilo.
Taky se dá stříknout vincentka anebo mořská voda, ale osobně docela pochybuju, že by na hodně silnou rýmu zabraly. Ještě máme doma nějaký nosní olejíček od Eoné, tím se dírky jen vytírají.
My moc s rýmou bojovat neumíme, protože kluci se při jakékoli proceduře tak rozeřvou a rozsnoplí, že začnu pochybovat, jestli to pro ně byl přínos :roll: .
Každopádně v tomhle případě bych to opravdu začala nějak řešit, protože teď těch hustých hnusných hnisavých rým je jenom v našem okolí spousta a v dost případech se z nich vyvinul zánět středního ucha (u našich dětí naštěstí ne, zato u mě jo 8) ).
Takhle malí prckové to mají znepříjemněné navíc tím, že pijí spoustu mléka, které úděsně zahleňuje.
Přeju rychlé uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
17.11.09 02:21

a zkusili jste balonkovou odsávačku z drogerie Rossman?? Sinupret dáváme při každé rýmičce a je super, ředí totiž hleny nejen v dutinách ale i v dých. cestách, takže se líp vykašlává a vysmrkává (odsává) jinak doporučuju určitě před spaním Otrivin nebo Nasivin pro miminka, to nevím, jak by to ta Dr. chtěla řešit? nevyspí se mimi ani vy a ve finále budete z únavy marodit všichni…ta odsávačka je dobrá kvůli snadné manipulaci jednou rukou, my taky používali hadičkovou a teď se tomu směju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
17.11.09 07:34

Když máme doma rýmu, tak máme na radiátoru svařený heřmánek v kastrůlku, případně dám k posteli odpařovat eukaliptový olej. A taky se nám lépe dýchá, když je v místnosti chladněji, tak do 20 stupňů.
A ještě jedna babská rada, místo chemických kapek, kápnu mateřské mléko (malému, pořád ho prsofila kojím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
17.11.09 11:53

Odsávačky (vysavačové) bych se nebála, taky malému odsávám. Před odsáním mu šplíchnu do nosu Vincentku (má tu Junior - má šetrnější vstřik), pak odsaji a po odsátí znovu vstříknu Vincentku na zvlhčení sliznice. Malý má teď zase kašel, rýmu jen trochu (vydrží celou noc bez odsávání, odsávám jen 3× denně), ale ten kašel je na houby. Blbé je, že to chytl od Julinky, ta co je ve školce, tahá domů pěkné bacily :-? Kašle se teď zbavila rychle, dostává Robitussin a paráda. Ale je až od 2 let. Trápí ji jen ta hnusná zelená rýma a s tím je těžké něco dělat, takže Vincentka a na noc nám mudra doporučila Olynth HA pro děti. A hodně smrkat. S tím kašlem u malého jsem na rozpacích. Už byli s Julkou nemocní před měsícem - to stejné, ale Julka s tím bojovala 2 týdny (poprvé byla tak nemocná), mudra však ATB dát něchtěla, ačkoliv byla Julka hrozně zahleněná a hlavně dlouho. Sašík to od ní chytl a kašlal tak 4 dny, pak to ustoupilo. Ovšem jen zdánlivě, po 2 dnech najednou horečky, lezly stále výš, museli jsme do nemocnice na pohotovost. A diagnóza - akutní bronchitida :-? Vyfasoval ATB, doktorka mi doporučila hodně odsávat a kapat Vincentku a Nasivin (ten jsem dávala jen na noc, aby se vyspal). Na kašel dostával Mucosolvan, Hedelix nezabral. Ale ani s tím Mucosolvanem to nebylo o moc lepší :nevim: ATB však zabraly rychle a za 3 dny už nebylo po kašli a rýmě skoro ani památky :nevim: :-D Teď se bojím stejného průběhu, rýma naštěstí skoro nic, ale kašle, od včera dostává ACC sirup, tak uvidím, jak zabírá. Mně při kašli pomáhá ACC long hodně. Chjo, pitomá školka (teď je tam úplná marodka, polovina dětí je nemocná doma a část těch zbývajících to přechází ve školce :-? :evil: ), než tam Julka nastoupila, nevěděla, co je nemoc, ani doma od nás nic nechytla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
17.11.09 13:38

Já poradím co pomohlo nám, do 3 dnů bylo po rýmě:

• zvlhčovač + ráno a večer pár kapek eukalyptového oleje
  • dvě mokré plínky okolo postele + mokrý ručník na topení
  • vypolohovaná postýlka
  • hodně pobyt na čerstvém vzduchu a chladný vzduch na spaní
  • odsávali jsme odsavačkou na vysavač a to takto: nejdříve jsme do každé nosní dírky kápli kapku Mucoseptonexu, nechali chvilku působit, odsáli a pak jsem na uchoš´tour ještě kápla kapku MM a opatrně jsem mu tím nosánek vytřela. Odsávala jsem max. 3×denně páč jsem mu moc u sliznici dráždit nechtěla :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
17.11.09 13:55

My odsáváme vysavačem a je to to jediné co nám pomůže a taky nasivin . Dá se i použít Vincentka jak na kápnutí do nosánku, tak namočit kapesník a nechat u postýlky …to krvácení je podrážděná sliznice. Nic hrozného, takže já bych prokápla a zvlhčovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
17.11.09 16:51

Z vysavače bych řekla, že nemusíš mít strach - názory se rozchází, naše doktorka o téhle možnosti ani neví, kamarádčina zase odsavačku na vysavač upřednostňuje. Já jsem si na sobě nechala odzkoušet obojí a přijde mi, že odsavačka na vysavač je ještě šetrnější a hlavně rychlejší a pečlivější než normální hadičková. Jestli Ti doktorka řekla nekapat, neodsávat, tak to je fakt blbost - chtěla bych vidět ji s ucpaným nosem a s tím, že se nemůže vysmrkat! :roll: Při malé rýmičce dávám taky jen ty čistící kapičky na bázi mořské vody - třeba Libenar, ale při pořádné rýmě, jakou máme teď mi kromě Nasivinu zatím nezabralo nic. Otrivin je sice šetrnější, ale nám teda nezabírá. Asi je lepší zvolit na dva tři dny pořádnou „chemii“ a prcka toho rychle zbavit, než ho dlouho neúčinně trápit. Tak papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
17.11.09 19:49

Ahojky, my máme taky odsávačku na vysavač a jsem spokojená. Já jsem odsávala vždy před jídlem aby se malá v klidu najedla a před spaním. Jinak když už byla trošku lepší tak jsem odsávala fakt když už hodně chroptěla nebo měla problémy s jídlem. Prostě míň a míň a ona se s tím poprala a za pár dní bylo zase dobře. Do nosu kapu nasivin,a le když měla minule rýmu už přes týden a do toho ošklivý kašel a byla jsem u dr. tak mi řekla že po týdnu už to nemá smysl a mám použít něco jako mořskou vodu - já používám vincentku a super. Jinak jak psaly holky, zvlhčovat, hodně chodti ven, polohovat postýlku.

Paraplicko nám na kašel dr. napsala jiný sirup, mucosolvan nezabíral. Tak dostala na nos fenistil a přes den teď nevím jak se to jmenovalo (jsem u rodičů tak nemůžu mrknout) a to zabralo hned. Ale asi to je jen na předpis.

Přeju ať je brzy líp. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky