Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kvasinky… Kup si canesten krem.. dělají se hrudky u uvnitř? Tak si kup i zaváděcí prášky
Zajdi si na gyndu, vypadá to na kvasinkovou infekci a to se musí přeléčit
Pokud máš partnera, tak se musí léčit i on.
@Leviatan píše:
Kvasinky… Kup si canesten krem.. dělají se hrudky u uvnitř? Tak si kup i zaváděcí prášky
Kde se dá koupit? Děkuji za rychlou odpověď ![]()
@Leviatan píše:
Uvnitř ne ![]()
@Anonymní píše:
Holky potrebuju pomoc, mám takovou bílou hmotu u klitorisu a malých stydkých pyscích. Tvoří se mi neustále a pouze po umytí proudem vody zmizí na hodinu a pak se začnou tvořit znovutvoří se v záhybech ale i na ploše, když po ploše přejedu nehtem tak se vytvoří žmolky
![]()
Máte nějakou zkušenost? Opravdu mne to trápí a nevím co s tím
budu ráda za rady nebo cokoliv co mi pomůže
A.
Ahoj,
zní to opravdu jako kvasinková infekce (někdo jí má z přemíry cukru, někdo z ATB, někdo z nepraného spodního prádla, nebo spodního prádla z umělého vlákna, je to i pohlavně přenosná nemoc a někdo to dokonce má i z návštěvy veřejného bazenu…). Pokud to i svědí, tak je to jasná věc.
Kolik ti je? Máš už svého gynekologa? ![]()
@chs.jasmin píše:
Ahoj,zní to opravdu jako kvasinková infekce (někdo jí má z přemíry cukru, někdo z ATB, někdo z nepraného spodního prádla, nebo spodního prádla z umělého vlákna, je to i pohlavně přenosná nemoc a někdo to dokonce má i z návštěvy veřejného bazenu…). Pokud to i svědí, tak je to jasná věc.
Kolik ti je? Máš už svého gynekologa?
Je mi 17,u gynekologa jsem byla jednou
@AnetaAnetaMíra píše:
@LeviatanKde se dá koupit? Děkuji za rychlou odpověď
Lekarna
@Anonymní píše:
Je mi 17,u gynekologa jsem byla jednou
Přípravky na vaginální mykozu jsou i volně prodejné v každé lékárně, tak je na tobě, zda si zajdeš pro potvrzení na gyndu, nebo to zkusíš.
Když silně svědí i poševní vchod, tak se vkládají tampony ktere se namočí do bílého jogurtu (probio).
Holky, co blbnete, jaký kvasinky? Tohle je evidentně normální bílý mázek, který se tvoří ženám kolem stydkých pysků a mužům za předkožkou. Akorát že s moderní přehnanou hygienou si ho všichni dávno zlikvidovali. Fakt není kvůli tomu potřeba používat dryák typu canesten, který akorát tak zničí přirozenou mikroflóru a zadělá na další potíže.
Přesně jak říká @Janli
tohle je naprosto normální (samozřejmě pokud to nesvědí) a rozhodně se toho nezbavuj žádnou chemií, určitě si slyšela pojem tzv. sýr za ráfkem
používá se to hlavně v souvislosti s muži, ale týká se to i žen
někomu se toho tvoří víc a někomu zase méně, nic s tím neuděláš
Pokud tě to trápí v souvislosti se sexem tak jediný, co můžeš udělat je dát si před každým sexem sprchu ![]()
Holky oživuji a jdu s podobným problémem. Nikdy jsem na to netrpěla, ale jsem teď 34tt a od minulého týdne to řeším taky. Do poradny jdu na konci týdne, zeptám se na to, ale co s tím do té doby? Jakmile to umyji, za hodinu dvě to tam je znova a navíc to svědí. Canesten? Nebo ještě častěji mýt?
Holky potrebuju pomoc, mám takovou bílou hmotu u klitorisu a malých stydkých pyscích. Tvoří se mi neustále a pouze po umytí proudem vody zmizí na hodinu a pak se začnou tvořit znovu
tvoří se v záhybech ale i na ploše, když po ploše přejedu nehtem tak se vytvoří žmolky
Máte nějakou zkušenost? Opravdu mne to trápí a nevím co s tím
budu ráda za rady nebo cokoliv co mi pomůže
A.