Necítím hlavičku plodu 38 tt

62
18.12.24 21:38

Necítím hlavičku plodu 38tt

Ahoj holky,

Mám trochu neobvyklý dotaz. Jsem ve 38tt (37+2) a naše holčička je v poloze hlavičkou dolů. Ještě kolem 32tt jsem měla její hlavičku úplně narvanou dole, teď mám bříško naopak až moc vysoko a ani si nic pod pupíkem nenahmatam. Naopak její zadeček cítím až moc, úplně vystrčený, mám pod žebry tvrdou bouli (zadeček podle utz). Škytání cítím jen lehce pod pupíkem. Je možné, že si tu hlavičku nejsem v leže vůbec schopna nahmatat? Opravdu pod pupíkem nic necítím, ani žádné pohyby, vše pod žebry, břicho se mi poslední týdny strašně zvedlo nahoru, žáha mě pálí jak blázen.
Někdo podobná zkušenost? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
18.12.24 21:51

Pokud máš pod žebry zadek, hlava směřuje k páteři, takže ji přes břicho těžko nahmatáš. Dítě je přeci v břiše stočené do takového klubíčka viz foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
18.12.24 21:58

@Popokatepetla

Děkuji :) je pravda, že kopání do žeber často necítím. Spíš občas do boku, když se překulí. Ale nejvíc ten zadek. Takže hlavička je teda jakoby „zapadlá“ uvnitř :)

Spíš je mi i divné, že mám najednou břicho tak vysoko, oproti třeba tomu 32tt. Žádné tlaky do pánve atd. A to má malá hlavičku o 3 týdny větší. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
18.12.24 22:24

Já jsem teda nikdy hlavu nenahmatala. Řekla bych, že je to jak na tom obrázku. A už tam nemá tolik místa :) ty miminka jsou ke konci už fakt hodně stísněný :D nestresovala bych se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
18.12.24 23:47

Já byla těhotná 3× a nikdy jsem ani nepoznala, jestli leží hlavou dolů nebo nahoru. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
19.12.24 08:59

@Yasmina21
To chápu, já byla celou dobu přesvědčena, že ta boule nahoře pod žebry musí být hlavička, protože i na utz předtím byla KP. Bylo pro mě překvapení, že to je zadek 😀 takže ani otočení jsem nepoznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
19.12.24 11:17

Je to normální, že se miminko může zdát výš, hlavně ke konci těhotenství, kdy se mění poloha a tlak. Pokud máš obavy, raději to konzultuj s lékařem nebo porodní asistentkou – mohou potvrdit, že je hlavička pořád dole. Pálení žáhy je taky časté v této fázi, zkus jíst menší porce a vyhýbat se těžkým jídlům.

• Citovat
  • Upravit
9070
21.12.24 07:31

Já měla pod žebry úplně modřínu, byla to pata našeho borce, kterou mě stále kopal. Byl drobounký a tak měl místa dost. Hlavu jsem měla šikmo skoro na pánevní kosti, rozhodně ne na středu..byl lehce na příč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
21.12.24 09:54

@alisekR
A podařilo se Vašemu miminku dorotovat tak, že jste mohla porodit přirozeně? Taky mám občas pocit, jako by malá byla šikmo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
21.12.24 17:46

@slavistka5 ja rodila ted v rijnu a mela jsem to stejne. Bricho se zdalo do nejakeho 32tt porad docela nizko, ale jak se mimco zvetsovalo, tak se zdalo, ze leze nahoru. Pritom byl malej hlavou dolu na kazdem utz uz od 22tt. Ani mi pred porodem bricho nejak nekleslo a rodila jsem normalne a celkem v pohode bych rekla. :) takze se nebojte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9070
21.12.24 21:08
@slavistka5 píše: Více

Ano bez problémů. Při kontrakcích dorotoval a našel cestu ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...