Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No u rv i jsem to měla normálně že jsem ji celymden necitila..jen ráno a vecer..u druhého jak kdy..ale tam jsem měla placentu vepředu tak ty pohyby nebyly tak vyrazne… Byly klidnější a divočejší dny…když se mi zdálo že už je to nějak dlouho co jsem něco cítila tak jsem zkusila něco na povzbuzení… Třeba vypít půl litru studené vody nebo si dát něco hodně sladkého, třeba čokoládovou tyčinku…
Jo, jeden víkend jsem necítila kopnutí vůbec, nebo jen 2 slabé, tak já večer vylekaná jela na pohotovost (radši 1000× zbytečně než jak jednou pozdě), jak auto se mnou nadskakovalo, tak i malý se trochu „probral“, ale radši jsem tam jela, pak v čekárně zase nic, na soně se podívali a řekli, že má spavý víkend, že vidí srdeční činnost, všechno funguje jak má, ale že je spavý. A další den jsem měla pocit, že mi z toho břicha snad vyskočí
, takže klid. Třeba se trochu projít, nebo prý po jahodách je dítko akční (nevím, co je na tom pravdy), ale nemělo by se nic zlého dít, pokud nejsou jiné potíže.
@Bellino to není úplně pravda…práve nemusíš mít jiné příznaky že je něco špatně jen to že necítíš pohyby…a právě když se aktivita náhle změní ať už že necítíš vůbec nebo výrazně méně nebo naopak výrazně více tak je právě lepší jet na pohotovost…po jahodách bývá mimino akční protože v jahodách je hodně fruktózy -rychly cukr…stejně jako ve většině dalšího ovoce…
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem 28tt a dnes skoro necítím kopání, vlastně skoro vůbec, malej mě kopnul jen tak jednou, dvakrát.
Jsem po dlouhé době v práci, tak jsem si říkala že je to právě kvůli tomu, jenže prscuji v malém obchodě takže v podstatě celou dobu sedím.
Mám mít strach nebo taky občas máte klidnější dny?
Jestli si zkusila nějaké to sladké, projít se nebo tu studenou vodu a prcek nic tak být tebou radši jedu k lékaři…jak je psáno výše raději tisíckrát zbytečně…je pravděpodobné že má buď třeba spavejsi den nebo se třeba otočil tak že tě kope někam dovnitř ale jistota je jistota ![]()
Jeď na pohotovost. Omezení pohybů bývá prvním příznakem potíží dítěte. Nemusí to znamenat nic, ale tohle zanedbat bych si neriskla.
Hele nechci strašit ale jela bych k doktorovi. Já u prvního dítěte necítila jeden den pohyby. Ze začátku jsem se nevzrušovala protože malej byl akční až večer, a když ani večer nic jela jsem n pohotovost a bylo mi řečeno že není srdeční akce a rodila jsem v 36 týdnu mrtvé miminko. U dalších dětí jsem pak vždy plašila. Takže pro klid bych asi jela, náhoda je blbec.
Když jsem byla v pohybu, necítila jsem nic. Kolikrát jsem se nezastavila celé dny. Placenta na přední stěně
Zdravím, jsem 28tt a dnes skoro necítím kopání, vlastně skoro vůbec, malej mě kopnul jen tak jednou, dvakrát.
Jsem po dlouhé době v práci, tak jsem si říkala že je to právě kvůli tomu, jenže prscuji v malém obchodě takže v podstatě celou dobu sedím.
Mám mít strach nebo taky občas máte klidnější dny?