Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám dvojčata a v těhotenství mi bylo ráno špatně přesně jednou. Z toho se nedá nic vyvodit. Předtím jsem byla těhotná s jedním (ale těhotenství skončilo záhy) a to mi nestihlo být špatně ani ten jeden den.
Mám dvojčata a párkrát jsem byla kvůli nevolnostem i v nemocnici, neudržela jsem v sobě nic hoodně dlouho, i když jsem se snažila a byl to problém.
Nemám ale srovnání s těhotenstvím s jedním dítětem.
Mne bylo s dvojcaty brutalne spatne, ale nic bych z toho nevyvozovala.
Cekala jsem dvojcata, a bylo mi tak zle že jsem se ani z postele nemohla zvednout. Ale to bylo až po zjištění, tudíž to prisuzuju psychice.
Čekala jsem dvojčata dvakrát, nevolnosti žádné. U jednočetného těhotenství nevolnosti ano (ale mírné).
U mě to souhlasí, nevolnosti teď u dvojčat jsou silnější a trvanlivější než předtím u jednoho.
Taky mam dvojky a ani jednou jsem nezvracela. Bylo mi divně a bolel me žaludek, nic velkého.
U me ano. U starsi dcery zaludek na vode a U dvojcat mi bylo odzacatku spatna jako strevni viroza, pak jsem do konce prvniho trimestru zvracela pravidelne cele dopoledne, ale odpoledne celkem v pohode… nevolnosti byly presne podle hodinek ![]()
Kdybych to vedela, tak sly trochu poznat z tehu testu - na zacatku tehu (uz jsme se nejakou doby snazili), z odpoledni hodne naredene moci a ja tam mela doslova megadalnici. Doktor rikal, ze to je fakt vysoke mnoz. hormonu (coz muze byt I mimodeloz.), pak z krve a UTZ bylo jasno… ![]()
Ale je to vse velmi! individualni. Drzim palce, hlavne at je/jsou zdravi.
Bylo mi občas nevolno jen při cestě autem, nezvracela jsem nikdy. Hladinu hCG jsem měla velmi vysokou, ale špatně mi téměř nebylo. Nic to tedy neznamená. Je to individuální. ![]()
U těhotenství s jedním dítětem jsem těhotenství téměř nezaznamenala, s dvojcaty jsem sepisovala závěť.
Ano, podle lékařů je u vícečetného těhotenství tahle komplikace častější. A z praxe to mohu potvrdit, že je spíše výjimkou, že tohle maminky dvojčátek nepostihne ve větší nebo menší míře.
Dobrý den, zjistila jsem podle testu že jsem těhotná, zítra se budu objednávat na gyndu. Ale je mi příšerně zle. Takto zle už v začátcích (těsně po vynechané Ms) mi v předchozích těhotenstvích nebylo. Tak mě napadlo jestli třeba nečekám dvojčata v rodině je máme. Vy co jste měly dvojčátka měly jste silnější nevolnosti atd než s jedním mimcem? O tehu zatím nikdo neví krom manžela. Proto anonym díky