Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já ti nevím, ale podle toho, co píšeš, tak mně nesedí, že jste s manželem 10 let?? To jsi před miminkem nikde nepracovala??
Jinak tě chápu. Já nečekala, že mně miminko naplní můj život ve smyslu poslání. Ano je to úžasný dar a pocta, že ho máme. Ale na druhou stranu ně totálně rozbořilo zajeté koleje a vypadla jsem z práce, kterou mám ráda. A víš, co? Pomohlo mě najít si nové jiné věci, které můžu dělat, protože jsem s ním doma. Dostala jsem se ke dvěma projektům, které bych při práci dělat nemohla. Teď mě třeba naplňuje to, že pomáhám mladým lidem, háčkuju srdíčka a chobotničky pro nedonošené děti. A zvelebuju domeček.
Já bych to tak nehrotila. Zkus si k VŠ najít ještě něco jiného. Třeba se ti ukáže další směr ![]()
Pracovala jsem, ale mela jsem jen SS, rozhodla jsem se si VS dodelat, je mi 28, s manzelem jsme spolu od 18
@Anonymní píše:
Pracovala jsem, ale mela jsem jen SS, rozhodla jsem se si VS dodelat, je mi 28, s manzelem jsme spolu od píše: Více
A jaké máš koníčky?
@Tomkins to je prave to.. Ja zadne poradne konicky nemam. Jako jo, bavi me cist a klasika jako serialy a filmy.. Vzdycky jsem rada cestovala, coz ted teda s malym miminkem zatim pada.. Jsem hodne introvertni, takze si tak nejak vystacim sama. Ale ze bych mela nejaky velky konicek nebo zajem, to nemam.
@Anonymní píše:
@Tomkins to je prave to.. Ja zadne poradne konicky nemam. Jako jo, bavi me cist a klasika jako serialy a filmy.. Vzdycky jsem rada cestovala, coz ted teda s malym miminkem zatim pada.. Jsem hodne introvertni, takze si tak nejak vystacim sama. Ale ze bych mela nejaky velky konicek nebo zajem, to nemam.
No a to je ten důvod, proč tě nic nenaplňuje. Manžela baví práce, proto ho naplňuje. Tebe nebaví nic, proto tě nic nenaplňuje. Vidíš tam tu souvislost?
Jestli tě nebaví moc lidi, tak choď běhat. Jezdi na kole, choď na houby. Běž ráno do plaveckého bazénu, to tam nikdo není. Doma cvič. Začni číst odborný články…
Svět nefunguje tak, že si tě ty věci samy najdou. Ty musíš začít sama. Něco tě začne časem bavit tak, že tě to bude naplňovat, ale první krok musíš udělat ty.
Jsi ještě v šestinedělí, máš rozhozené nálady. Ale mně děti naprosto pohltily, hrozně ráda jsem chodila ven s kočárkem, měla jsem kolem kamarádky, co jsem je poznala v poradně, bylo to fajn. Často jsem šla jen do parku, dítě spalo a já si četla. Podle čeho sis vybrala obor VŠ? Nebo jsi šla na nejakou soukromou, co je nejblíž, ať zaplácneš čas? Dálkové studium v dospělosti by mělo člověku něco dát, když se pro něj rozhodl.
Nemám ráda takový to: Ty řešíš celulitidu a v Africe umírají děti, ale fakt… Tvoje starosti, trochu pokory by to chtělo.
@Bubla Bůčková ted nejak nechapu jak to myslis.
Jak muzes vedet, ze si nevazim toho co mam?
@Kfětoslava Vybrala jsem podle toho co si myslim, ze bych mohla delat nejlip a mohlo by me bavit. Je to prezencni studium, musela jsem kvuli diteti pauznout a konec studia v nedohlednu.. Pravda, asi na me sedla trochu depka po porodu..
Možná máš fakt rozhozene hormony. To si sedne. Vaz si toho, ze mate zdravé miminko. Ja takove stesti nemam.
Chtela bych se trochu vypsat ze svych pocitu, ktere me trapi.. Mozna mi nekdo z vas napise neco co mi da novy pohled na moji situaci..
Mam doma mesicni miminko, hodneho manzela se kterym jsem 10 let, financne se mame nadprumerne. Prekonali jsme v zivote mnohe tezke chvile, ale momentalne je nam krasne a uzivame si miminka.
Problem mam ja sama se sebou. Porad v zivote tapu. Jeste jsem nenasla nic co by me naprosto naplnovalo. Studuju VS, ale proste nevim co chci v zivote delat. Vzdycky jsem si myslela, ze narozeni ditete bude to co me naplni a ono asi ne. Je to uzasne a ja sve miminko miluji. Je zdrava a krasna, hodna. To je obrovske pozehnani. Ale ze by to melo byt mim zivotnim poslanim, to nevim. Mozna az vyroste, tak to budu citit jinak..
Manzel ma praci, ktera ho naplnuje, smeroval k tomu uz od detstvi, je to zaroven jeho konickem.. A ja si vedle nej pripadam zbytecna nebo jak to vyjadrit.. Nemam zadny velky talent nebo zajem.. Jak najit ten smysl zivota a naplneni?