Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Necitne mi noha, ruka, obě ruce když v nich něco držím tak je mám jako dřevěné, jako by mě neposlouchaly. Na neurologii jsem objednaná, musím čekat. Vím, že příčin je mraky a bez RTG nebo MR mi těžko někdo řekne čím to je. Ale někdo máte nebo jste měli podobně?
Nevim, co znamená „necitne“, ale jinak jo, příčin tady těch necitlivostí, brnění, oslabení… částí těla je opravdu dost. Bez vyšetření ti nikdo nic neřekne. Jeden to ma z toho, druhý z onoho a třetí z tamhletoho… od nedostatku vitamínů a minerálů, pres stres az po treba RS.
Noo, jak jsem si teď tvoji otázku přečetla, tak jsem si uvědomila, že už mě několik měsíců nebrněly nohy ani ruce - to mi dělalo často, když jsem např. dlouho stála. Asi jsem to ale necítila tak silně, jako ty.
Chodím přes rok na fyzio kvůli jiným problémům, doma pravidelně cvičím hlavně na střed těla, protahuju a tak… no a asi mi to pomohlo i s tím brněním.
Tak doufám, že budeš mít taky nějakou takovou příčinu, kterou lze odstranit třeba cvičením a správným držením těla.
@iila celé dny v práci stojím, od osmi do pěti. Snažím se protahovat, ale nevím na jakou část páteře směřovat.
@RadkaOR píše: Více
a to už trvá dlouho? a u nějakého lékaři jsi už byla?
@stinga něco přes tři týdny, začala mi noha a pak se postupně přidaly ruce. Chodím k paní co se mnou cvičí a dělá masáže. Ta to vidí od krční páteře. Ale ty cviky mi neulevují. Jsem objednaná na neurologii, cca za 14 dní.
Jsem tedy ještě po zlomenině stehenní kosti a nechodím ještě zrovna nejlíp, tudíž záda dostávají zabrat.
tak to je dobře, že jsi objednaná, to je docela hezký termín, mě totiž ještě napadla RS, ale spíš to bude po té zlomenině, chodíš jinak, zatěžuješ jiné klouby a obratle, tak to asi bude od toho
@stinga ta mě právě děsí, už před X lety mi trnula ruka a noha, tak mi dělali MR a dobrý. Takže čekám až mi budou moct udělat zase MR. Bohužel se musí čekat no.
tak snad to nebude, a bude to „jen“ utlačování nějakých nervů v páteři vlivem toho úrazu, i když i to může být dost špatně léčitelné
necitlivost - ale také mi to slovo naskočilo ať teď
Mám taky skoliózu páteře. Ale nikdy jsem to nijak neřešila.