Něco divného v pračce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Něco divného v pračce
Vím, že je pračka v posledním tažení. Ale jsem zvědavá, proč. Je stará, horní plnění. Už dlouho po vyprání zůstanou na vrchním víku takové divné kousky, tvrdé, jak malé kamínky. Nejvíc to dělá, když ždímám na 1200 otáček (už je tedy nepoužívám). Jinak tam někdy jsou, někdy ne. Dnes po vyprání na 60 stupňů hodně „kamínků“ ( i když nevím jestli je to teplotou, na 60 peru tak zhruba jednou týdně). Novou pračku si „kupuju“ už nejmíň půl roku, jen si nejsem schopna úplně vybrat, tak to pořád odkládám. Ale hlavně mě teď zajímá, co to tam může být, nic mě totiž nenapadá, že by se mohlo oddrolovat. Tak kdo tomu trochu rozumíte, co to je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejsou to třeba kousky vodního kamene nebo nějakých kalcifikovaných usazenin, které se teplotou a rychlostí otáček rozdrolí a najdeš je tam? Tipuji, nemám zkušenost. Ale jak píšeš, pračka je stará, tak tam těch zkamenělých usazenin může být kilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teroonka píše: Více
vidíš, to ale asi nevidíš, pokud ji úplně nějak nerozděláš, že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
A když ji rozděláš, už ji nikdy nesložíš zpátky
jako lego
Kup si novou, aspoň máš o důvod víc zrychlit výběr, a na kamínky se vyprdni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teroonka píše: Více
já vím, chci si ji koupit, prostě mám problém vybrat. Mám předvýběr, ale pořád mě musí něco nakopnout, musela by asi úplně zdechnout, abych se konečně rozhoupala
Zatím totiž každá nová pračka pro mě byla horší, delší programy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Protože je vaše pračka stará, tak se v ní usadili trilobiti.
- Citovat
- Upravit
Mě by zajímalo, jak je ta pračka stará…
Jedna moje pračka a sice Philco vydržela bez poruchy 16 let…tak jen pro srovnání…
Další pračky už tak dlouho nevydržely..
Jinak ty „kamínky“ se objevují přesně kde? Na vrchním víku z vnitřní strany? Tak asi vodní kámen…co jinýho
…
Koupila bych zavcas novou…já měla s vrchním plněním AEG…
- Citovat
- Upravit
Já mám 5 let starou Whirpool 6th sense s vrchním plněním, ovládání jednoduché jako kuličkové počítadlo a doufám, že ještě nějakou dobu nezdechne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V pračce je závaží z něčeho, co vypadá jako beton. Nejspíš se ti rozpadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše: Více
I kdyby se to závaží rozpadalo, tak není způsob, jakým by se to do toho bubnu dostalo. To by musela ta pračka téct.
- Citovat
- Upravit
Neteče, ani nevypadá rezavě. A kamínky jsou na vnitřní straně déklu, i trochu na bocích nahoře kolem bubnu. Když mě žádná pračka není vhod, chci, aby tam byl i nějaký běžný program tak na hodinu, aby zásobníky nebyly na víku, ale na vyndávání. Když nějakou výběru, tak pak v recenzích čtu, jak má dlouhé programy, no. Jak je stará nevím, mezi 5-10 lety.
Příspěvek upraven 10.01.26 v 21:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buben bývá nerez a vana často plast. Taky nevidím možnost, jak by se závaží dostalo do bubnu.
Koupil bych 1 kg kys. citronové, půl kila rozpustil ve vodě a přidal do pračky s programem na 60°C a víc. Plus do bubnu nějaký hadry. Hl. aby to pračka na začátku cyklu nevypustila. Po 1 cyklu (aspoň 60 min.) se velká část kamene rozpustí a kdyby se povedlo tu horkou vodu nechat v pračce- třeba 10 min. před koncem pracího cyklu dát pauzu, tak klidně 2 hodiny. Po ukončení praní určitě vyčistit sítko. A klidně jestě jednou se zbytkem té kyseliny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Ani ne, asi jednou, my tu máme dobrou vodu, když jsem měla dřív opraváře na pračku, tak právě říkal, že ty různé přípravky jsou zbytečné, co chodí po opravách, tak bývají pračky čisté. Nemáme ani v konvici na vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit