Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, zdravím všechny. Mám prosím dotaz. Udělalo se mi před týdnem něco na chodidle. Když na to došlápnu, bolí to. Když to zmáčknu, bolí to. Nevíte, co by to mohlo být? Děkuji předem za odpověď.
Pokud je to tvrdé a má to střed tak to vypadá na kuří oko. Je to v podstatě takový otlak, který roste dovnitř. Proto ta bolest. A klasicky vzniká z nových bot, nebo po nějakém větším zatížením chodidla. Řešení buď si kup náplasti na kuří oka. A potom ho vydlabej nějakým nástrojem z manikúry. Nebo lépe zajdi na pedikúru.
Ano, je to tvrdé a má to střed. A pravda, je to cca 14 dní, co jsem si koupila nové boty. Moc díky za radu, zkusím ty náplasti.
Kuří oko, ten prostředek je trn kuřího oka. Bolest bude horší, jestli to nezačneš řešit.
Mně se dělají ne vyloženě kuří oka, ale takové otlaky. Mám na každém chodidle asi dva, tři. Vždy ve vaně vezmu seřezávačem na paty a když to udělám 2× týdně, nebolí. Je to prostě otlak, tvrdá kůže a prohlubuje se dovnitř. Musí se odstraňovat.
Díky moc všem za odpovědi, dnes koupím náplasti na kuří oka a začnu to řešit. Případně, zda má někdo osvědčený recept jak se kuřího oka zbavit, budu za každou radu vděčná 🙂
@Beruska64 píše: Více
Ty náplasti jsou v pohodě. Necháš je působit podle návodu. Potom dáš vodní lázeň na nohy a vezmeš nějaký nástroj z manikúry. Je celkem jedno co. Hlavně aby se ti s tím dobře pracovalo. A to oko prostě vydlabeš dokud se nezbavíš toho ostrého trnu ve středu. Je to piplačka, ale jde to napoprvé. Ten kráter po tom oku se potom zatáhne.
Nebo zajdi na tu pedikúru. Pedikérka si bude vědět rady hned.
Zdravím, v srpnu dcera chytla bradavici na koupališti(Tedy mysleli jsme si, že to je taková malá bradavička). No, použili jsme kolodium a vše v pohodě, zanechalo to „vypálený“ kroužek do kůže. Teď před týdnem se tam objevili tyto malinké bílé tečky. Nenapadá někoho co to je?