Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ![]()
Naše psí gaučáci někde chytli blechy a bohužel vykoupání a odblešení nepomohlo. Máme také dvě venkovní kočky, ty k nám chodí, pomuchlují se se psy - a pravděpodobně jim pokaždé předají novou várku blešek.
Koupat kočičáky nemám odvahu, tak se chci zeptat, poradíte něco účinného. Kocoury hodně muchlují naše děti, psi jsou gaučáci a mazlové - takže by to mělo být něco, co nás neohrozí.
Díky
L.
Paní ve zverimexu říkala, že je letos abnormálně hodně blech a psi, co měli obojky i ampule za krk blechy mají.
Nas kocour, ktery nechodi ven, ma taky blechy. Neboo teda blechu jsem nevidela, jen jsem vcera nasla v kozichu blesi trus a dnes odpoledne musim taky neco koupit. Tak jsem zvedava, co ti holky poradi a necham s inspirovat. Ja co jsem cetla na netu, tak vykoupat v specialnim samponu proti blecham, pipetu za krk, vsechno co jde vyprat, co nejde tak vysat a do pytliku ve vysavaci dat kousek protiblesiho obojku a kde se zvire zdrzuje, tak vystrikat nejakym sprejem proti blecham. Takze odpoledne jdu nakoupit a pak se na to musim vrhnout ![]()
Pes taky dotahl domu nejakou potvoru a chytil to i kocour. Hlavne to chce koupat pravidelne, luxovat i na nepristupnych mistech. Jednou vyhrajete
Obojky proti blecham jsme meli taky, ale nemely efekt.
No vyprat a vyhodit pekevhy… Blechy se mnozi neuveritelnou rychlosti! A nejhorsi je pelech!
Ahoj, zrovna s nima doma taky bojujeme. Fena měla celé léto obojek scalibor, který loni fungoval na blechy 100%, ale letos vůbec. Takže už byla vystříkaná difusilem (kondicionér a vitalizér srsti), ten je k ničemu, přežili i dospělé blechy. Pak jsme ji vzali šampónem Orthosanem, ten už zabral na dospělé blechy. A krátce na to dostala pipetu frontlinu a vypadá to nadějně, že blechy nemá.
Doma jsem vše co šlo vyprala, vysála, vytřela. Co nešlo tak jsem vystříkala Biotollem, už radši dvakrát. Na vystříkání pelíšků ještě doporučujou biokill, ale ten jsem nesehnala.
My jsme si nejspíš přinesli blechy od koček co mají našich sousedi, tak naši koupili pipetu i své feně a těm kočkám. Dokud jsme kočky vynechávali, tak se nám furt vraceli, teď se jich snad už zbavíme.
My jsme se před rokem nemohli zbavit blech a pomohla až deratizátorka.
Teď je vždycky kocour jednou za čas zase dotáhne, takže my ho pudrujeme zásypem proti blechám a podobné havěti už permanentně. Obojek nám nepomohl, protože ho hned rozškrábal a se šamponem máme blbé zkušenosti. Pak mu ještě jednou za čas kupujeme tu kapku co se dává mezi lopatky, ale jak běhá venku, tak se někde proběhne mokrem a je po účinku.
Chce to stírat často, vysávat gauč a podobné, vyprat vše, kde mohl být (povlečení, pelíšek atd.) a hlavně hodně trpělivosti.
Effipro sprej, je stejný jako Frontline, jen levnější. Můžou psi i kočky.
Pelíšky Biokillem, ale pro kočky je jedovatý - vrátit jim ty vystříkané pelíšky, až jsou úplně uschlé. Vystříkat i koberce doma, všechno. Co jde, vyprat… často vysávat ![]()
U nás byly mrchy taky, asi před 3m. Neviděla jsem je, ale našla jsem na čubině bleší bobky. Komplet jsme vymetli boudy, vystříkali, pelechy některý vyházeli některý vyprali, nastříkali všechny psy a co pár dní jsme je zas přestříkali. Přípravek byl úplně nějaký obyč., značku ani nevím. Každopádně to není jednorázová záležitost, chce to stříkat na několikrát. Kočky máme taky, ale ty jsme nechali být. Jo teď čtu, že máte gaučáky, no to nezávidím, budeš mít mnohem víc práce, u těch venkovních to není taková trága ![]()
Nám nezabírá nic, nic, dokonce jsem nechala deratizovat barák a přilehlé prostory, stejně má blechy, nevím, co to letos je
šílím z toho. Jediné, co pomohlo na 3týdny je fromtline combo, 4.týden už jsem na ní zase něco našla. Blechy ti k ní nosí kočky, já mám pod frontlinem i kočky, je to houby platný ![]()
Blechy totiž získávají postupně na přípravky rezistenci. nejvíc se zaměřit na prostředí, na psovi je jen zlomek blech, většina je v pelechu atd
Pelechy a kobereček z kuchyně jsou v pračce, odpoledne vyperu i potahy na sedačce a na lavicích v kuchyni. Chjo ![]()
No a zítra mažu do lékárny.
@Anulka píše:
Paní ve zverimexu říkala, že je letos abnormálně hodně blech a psi, co měli obojky i ampule za krk blechy mají.
fakt? To zírám, náš venkovní pes, kterej měl vždycky blechy, tak letos ani jednou
tak jsem myslela, že jim počasí neva
Myslím, že šampon neublíží ani dětem
Jenže šampon nic neřeší, ten zabije aktuální živé blechy na psovi, hnidy zůstávají, a zbytek na něj naskáče
je to jak vši ![]()
@Lesina
nejlepsi postup (co mame vyzkousene) je vykoupat zvirata v nejakem protiblesim samponu (uplnej nej je Khara repulsif), ale je nutne zacpat usi vatou a umyt i s halvou, cumakem, proste uplne cele. Vyprat pelisky, vysat koberce s sedacku. za 2 dny dát frontline combo(nekdo tu psal o effipro, ale ten neni tak dobry), ale pipety je nutne davat po 3(max4tydench) aspon 2-3× za sebou (blechy maji vyvojovy cyklus cca 6tydnu), na prostredi je nejlepsi Biokill, ale jak tu nekdo psal, je toxicky pro kocky a nyni se vyrabi jen vezrze na prostredi. Venkovni kocky, pokud nejde vykoupat, muzou se posypat Bolfo pudrem a pak dat frontline combo. Frontline combo myslim vzdy pipety. Vse lze sehnat u vterinare, kdyztak to urcite muze objednat…tak stastny boj;)