Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je tady někdo kdo nedal Prevenar nebo Synflorix a později litoval?
Synovi jsem dala první dávku, na kterou měl reakci v podobě nespavosti a průjmu (jeden den)…
Od té doby se plácáme v rýmě a bohužel dětská na mě dost tlačila, tak jsem se rozhodla, že nebudu pokračovat a nechám naočkovat jen povinnou Hexavakcínu.
Nejsem neočkovací, jen jsem ho nechtěla nechat očkovat podle kalendáře (posunula mu to o měsíc) a tím, že je furt nachlazený, nechci mu zatěžovat tělíčko nepovinným očkováním..
Dcera chodí do školky a očkovaná je, ale bojím se, aby něco nepřitáhla..
S dětskou jsem se dohodla tak, že to přerušíme a popřípadě dám dvě dávky v roce…
Měl to tak někdo? díky ![]()
Staršího očkovaného mám, mladšího nikoliv. Nelituji a litovat nebudu. Mladší je atopik, rozhodla jsem se u něj jen pro povinná a to jsme začali až v 6 měsících. Neustále se plácá v rýmách a kašli… ale nikde nic, výtěry negativní, CRP taktéž, poslechově je úplně čistý, doktorka pomýšlí spíš na projev alergie. Pomohly mu v létě akorát hory, tam byl během dvou dnů bez kašle i sople. Starší chodí do školky, mladší ani tou hexou doočkovaný dodnes není (má skoro 17 měsíců), protože je pořád něco.
@amazon taky nejsem neočkovací typ, ale ani superočkovací takže dávám jen povinný očkování. U prvního na mě doktorka taky tlačila tak jsem jí řekla, že možná až půjde malá do školky, ale u druhýho už mi sama doktorka nabídla jestli chci i to povinný trošku odložit. Nevim no já se bojim očkovat i neočkovat, ale určitě bych do dětí nic necpala, když jsou nachlazený…
Ahoj, já jsem dala Synflorix malému ve dvou dávkách ve 12,5měs a druhou dávku v 16 měs, nechtěla jsem mu to dávat jako novorozenečkovi ve 4 dávkách, ve dvou měs byl i na operaci, tak i proto jsem nechtěla. Teď půjde v roce a půl zase na operaci, tak jsem odložila i spalničky, minimálně do jara. ![]()
@Fima @medun Bohužel to do něj nacpala teď, kdy se fakt dlouho plácá v rýmě a kašlal..před měsícem měl nález na průduškách to dr. netrpělivě čekala, že ho naočkuje, místo toho dostal antibiotika..
Včera ho i přesto, že má rýmu a pokašlává naočkovala
druhou dávku Hexy., měl dostat Prevenar
Prý na průduškách nic není… ![]()
Příspěvek upraven 17.12.14 v 13:18
Moje dítě dostalo synflorix, ale nedoockovala jsem. A nelituju! Konečně se vyhrabal ze srabu, v jakém po očkování byl
@amazon ty jo, tak naočkovat nemocného, to bych se hodně bála. Drzim palce.
@amazon dostal tři hexy a u synflorixu teď Nevim, jestli dostal jednu nebo dvě. Začátek ve dvou měsících, pak po měsíci.
@Honzimila díky
@Saroya On má podezření na ABMK a i z toho důvodu jsem chtěla očkování posunout..dr. však řekla, že to není kontraindikace
, že naočkujeme a tlačila, posunula mi to o měsíc a už jsem jí musela podepsat papír, že nechci očkovat
![]()
Nikdy bych nenechala naockovat nemocne dite, proto taky syn (17 mesicu) nema jeste Priorix - od zari ma kazdou chvili rymu nebo kasel. Proste jsem oznamila, ze to nechame na jaro a hotovo.
Minuly tyden jsem s nim byla u doktorky - plna cekarna nemocnych deti a prijela tam nejaka maminka s chlapeckem, ze by ho chtela naockovat proti MMR - sla pry kolem, tak se tam stavila bez objednani a v dobe, kdy se osetruji nemocni. A velmi ji zajimalo, jak moc nemocne jsou ty nase deti, aby ONA neco nechytila, protoze je tehotna. Takze tam s nim sedela vic nez hodinu mezi nemocnyma a pak mu vesele nechala pichnout vakcinu. Tadaaaa. A pak nemaji mit deti po ockovani nasledky.