Nedávám miminku vitamín D

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
5.8.19 08:15
@Tiffany1 píše:
Já si vůbec nepamatuju, že bych dávala vigantol. Ani, že by mi někdo řekl, že mám dávat :lol: :think:. Ale už je to pár let. Dcera byla na UM, je možné, že v UM už je obsažené?? :think:

Nějaké D tam bude. Myslím, že já jsem taky před 41 lety Vigantol nedostávala. A přežila jsem. Sama jsem si teda netroufla ho synovi nedat, ale prdíky měl tak nějak v normě. Spíš ublinkával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
5.8.19 08:16

Já viděla krivici, rodiče totální tupci, dětem nedávali D, dítě ve 3 letech šílený, dostali se do nemocnice, děti jim odebrali. V dnešní době vám fakt sibe… Nedávej Dcko a ukaž se pak, možná v base… Tvl!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
5.8.19 08:17

@Lnm Tak prostě v létě nedávej, staci slunicko a z UM, ne? V říjnu to zkus a uvidis, jak často budete schopni to pozřít. Mimino už bude větší a líp se s tím popasuje.
Já teda nedávala vůbec. A slyším to poprvé v životě :mrgreen:. To jsem teda tragicka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
5.8.19 08:22

Máš letní dítko, dej ho v kočárku na sluníčko a kašli na vigantol. V UM navíc déčko je, takže je to zbytečné. Doktorce nic neříkej, ty mají za recepty leckdy odměny, proto Ti to taky může cpát. Já jsem své letní dceři nedávala déčko ani když byla kojená. A nic se nestalo, ještě v zimě budiž, ale v létě? Netrap ji ani sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
5.8.19 08:41

2/3 obyvatelstva ma hypovitaminozu D. v nasem pasmu nemame po cely rok dostatek slunecniho svitu. takze bychom ho meli brat i jako dospeli. u deti v dobe vyvoje a rustu kosti nemusi byt problem hned, ale treba osteoporoza uz ve 40 letech? nechtela bych. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
5.8.19 08:52
@Teresa.p píše:
2/3 obyvatelstva ma hypovitaminozu D. v nasem pasmu nemame po cely rok dostatek slunecniho svitu. takze bychom ho meli brat i jako dospeli. u deti v dobe vyvoje a rustu kosti nemusi byt problem hned, ale treba osteoporoza uz ve 40 letech? nechtela bych. :nevim:

No, ale podle toho, co píšeš, je ta úvaha vlastně správná. Pokud se v létě dítě dostatečně “sluní,” není potřeba žádná substituce. Jiná situace je pak na podzim a v zimě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
5.8.19 09:06

@Tiffany1 ani v lete udajne nejsme na slunci tolik, abychom davku doplnili, ale nevim jake jsou studie-kolik hodin denne je potreba slunecniho svitu a kolik plochy tela
musi byt slunecnimu svitu vystaveno. taky nevim kolik ne vitaminu D v UM, ale urcite to bude na krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.8.19 09:06

Pokud bude dítě 15 minut na přímém sluníčku, vytvoří si dostatek déčka samo. Ale bez opalovacích krémů. Pokud je dítě natřený padesátkou krémem, tak si žádný vitamín nevytvoří. Říkat, že někdo dětem nedával déčko a přesto jsou ve čtyřech letech zdravé, je vcelku naivní. Budují se základy kostí a nedostatek déčka se projeví až po letech. Deficit déčka mají i dospělý. Doporučených je 20 kapek vigantolu jednou týdně.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
5.8.19 09:10

No teď dokud to jde, tak ji nech nahatou zlehka se opalovat - ne přes poledne - mezi 11-16 hodinou a jen s nízkým UV filtrem ta tak na 15-20 minut, nesmí se spálit ale lehce se opálit ano. A teda dělej to pokud to je jen trošku možné - ideálně denně.

Problematické to bude době kdy sluníčko nepůjde použít. Ale to bude za měsíc až dva a to už bude mít zase jiná střeva - tedy mikrofloru a třeba ty doplňky budou fungovat už lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
5.8.19 09:11

@Janli to doporuceni mas odkud? Protoze mne zase doktorka rikala 1 kapku denne, ne vic. Takze 7 tydne.
@Tiffany1 hlavne ani my jako deti jsme nic nedostavali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
5.8.19 09:13

@Janli souhlasim s tou nauvitou.
partnerovi prisli na tezkou hypovitaminozu. je cele leto na slunci cca 4 hodiny denne. projevovalo se to u nej tezkou nespavosti a snizenou imunitou-asi trikrat mel reaktivovaneho cytomegalovira. :nevim: co doplnuje vitamin D je zlepseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.8.19 09:16
@Lnm píše:
@Janli to doporuceni mas odkud? Protoze mne zase doktorka rikala 1 kapku denne, ne vic. Takze 7 tydne.
@Tiffany1 hlavne ani my jako deti jsme nic nedostavali :think:

Doporučení pro dospělého je 20kapek jednou týdně, dětem se dává 1kapka jednou denně.

• Citovat
  • Upravit
880
5.8.19 09:17

@Lnm jsem rocnik 88 a mam nahodou zdravotni dokumentaci doma. mam tam psano podavat Infadin 1kapku denne-to je vitamin D, takze ja jsem dostavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
5.8.19 09:17

@Lnm já jsem řekla že ho potřebuje víc než je v UM??kde prosím? Já tvrdím, že pokud je dítě na UM a denně venku 3-4h nenatřené 50tkou, tak to stačí teď v létě. Na podzim bych už kapku dávala. Mimčo bude větší a zase jinak to přijme. Nicméně mně dr řekla, že z UM D stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24451
5.8.19 09:19
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dcerku 5 týdnů a má šílené koliky po déčku :( po vigantolu nejhorší ale ani jamesion a terezia to není o moc lepší. První dcera mi doslova prořvala 4m a já s ní také déčko a brutální koliky. Chci jí ho přestat dávat a začít až po 3m. Doktorka je z toho vedle a chce abych dávala obden jenže dcerka fakt trpí a opravdu masáže, nahřívání, tygřík atd. nepomáhá :( internet je taky plný odstrašujících případů pokud se nedává déčko.
Proto se ptám tady máte taky někdo zkušenost s podáváním až později? Co na to pediatr?
Dcerka je jinak spokojené miminko pokud nedostane déčko. Je plně na um.

máš letní dítko, tak bych chodila ven, sice ne přímé slunce, ale prostě ven.

Dr jsem také vždy odkývala, že dávám D-čko denně, ale i přesto, že mám podzimní a zimní dítka, dávala jsem ho méně, než dr. vyžadovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí