Nedávám učení - SŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22787
27.11.21 11:32

Ještě mě napadlo, že holka nevi co by, a místo výběru seminářů a nepovinnych předmětů má prostě všechny. Rodiče cálují, tak to škola toleruje. Škole je to fuk, jejich děcko to není. A jasně, že i z toho nepovinneho předmětu jednou týdně, musí být nějaký výstup, seminárka… teď je čtvrtletí, tak se jí to nakupilo.
Rodičům je to asi fuk, jak holka žije a co dělá a on se sama postavila do role, studuji náročnou školu, mám toho moc, ale svým příštupem všem kolem ukazují, že chci vaši pozornost. Chci být zajímavá, aspoň tímto, když už nic jiného. A asi to moc odezvu nemá. Škoda toho zničeného zdraví a proflákaného mladí učenim, to už ji nikdo nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10080
27.11.21 11:38

Ale díky zakladatelko za tuhle diskusi, ať už je nebo není pravdivá. Zrovna tenhle týden jsem přemýšlela, jestli děťátko na 8G více „přinutit“ k učení, protože mu vychází ve čtvrtletí 2 trojky, protože studium bere tak trochu rekreačně :mrgreen: Ale jak tak koukám, radši trojky levou zadní s prstem v nose, spoustu zájmů a vysmátý dítko, než samé jedničky a uzlíček nervů, který nedělá nic jiného než šrotí a šrotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.21 12:01
@hanka.br. píše:
Pobavilo. Buď ráda, že nejsi. Klid by sis fakt moc neužila.
Á já věděla, že to nějakou učitelku podráždí. Můj příspěvek už byl tak dost dlouhý, nechtěla jsem to rozvádět. A asi není třeba. Rozhodně jsem nechtěla hanět ani podceňovat učitelské povolání.
  • Citovat
  • Upravit
30474
27.11.21 12:14
@Anonymní píše: Á já věděla, že to nějakou učitelku podráždí. Můj příspěvek už byl tak dost dlouhý, nechtěla jsem to rozvádět. A asi není třeba. Rozhodně jsem nechtěla hanět ani podceňovat učitelské povolání.

Vůbec to nevnímám pejorativně a ani hanlivě. Jen ten klid prostě není to, co by sis užila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12294
27.11.21 13:12
@Jahru píše:
Ale díky zakladatelko za tuhle diskusi, ať už je nebo není pravdivá. Zrovna tenhle týden jsem přemýšlela, jestli děťátko na 8G více „přinutit“ k učení, protože mu vychází ve čtvrtletí 2 trojky, protože studium bere tak trochu rekreačně :mrgreen: Ale jak tak koukám, radši trojky levou zadní s prstem v nose, spoustu zájmů a vysmátý dítko, než samé jedničky a uzlíček nervů, který nedělá nic jiného než šrotí a šrotí.

Nó, možná ale trochu promluvit do duše bys mu mohla, nevěřím, že by se obratem z vysmátýho dítka stal neúnavný šprt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
27.11.21 14:31

Zakladatelko, všechny, co tady psali, vědí, jaký to může být na škole s vysokými nároky stres.
Nikdo tě tu nechtěl nijak urážet, tak proč útočíš? Hned jsi všechny rady smetla ze stolu. No tak se vrať do svého náročného studijního procesu. Hodně stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
27.11.21 15:19
@Jahru píše:
Ale díky zakladatelko za tuhle diskusi, ať už je nebo není pravdivá. Zrovna tenhle týden jsem přemýšlela, jestli děťátko na 8G více „přinutit“ k učení, protože mu vychází ve čtvrtletí 2 trojky, protože studium bere tak trochu rekreačně :mrgreen: Ale jak tak koukám, radši trojky levou zadní s prstem v nose, spoustu zájmů a vysmátý dítko, než samé jedničky a uzlíček nervů, který nedělá nic jiného než šrotí a šrotí.

Neda mi to nereagovat, nemyslim to utocne, ale nabizim presne opacny pohled: ja treba celou stredni a i VS „jen“ srotila a srotila, uzlicek nervu jsem mozna taky pred nejakou brutalni zkouskou byla, ale teda mnohonasobne se mi to v zivote vyplatilo a vysmata jsem ted. Mam taky deti a budu pred ne vzdy stavet vyssi cile (samozrejme s rozumem a prihlednutim k jejich schopnostem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22787
27.11.21 15:37

@JensonB tak jsi prošprtala mladí a v čem se ta vysmátost teď projevuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10080
27.11.21 15:38
@JensonB píše:
Neda mi to nereagovat, nemyslim to utocne, ale nabizim presne opacny pohled: ja treba celou stredni a i VS „jen“ srotila a srotila, uzlicek nervu jsem mozna taky pred nejakou brutalni zkouskou byla, ale teda mnohonasobne se mi to v zivote vyplatilo a vysmata jsem ted. Mam taky deti a budu pred ne vzdy stavet vyssi cile (samozrejme s rozumem a prihlednutim k jejich schopnostem).

No vidíš, a já mám zkušenost přesně opačnou :mrgreen: Celý 7letý gympl jsem procházela s průměrným prospěchem a minimálním úsilím, vyznamenání jsem měla až v sextě a septimě, kdy se počítalo k přijímačkám. Přesto jsem se dostala na všechny VŠ, kam jsem dávala přihlášku. Víc snahy by nepřineslo víc ovoce. Náročnou VŠ jsem vystudovala s červeným diplomem, roky pracovala v akademické sféře a nakonec jsem znechucená odešla do úplně jiného oboru, kde je mi celé formální vzdělání úplně k ničemu a jsem taky vysmátá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
27.11.21 15:50
@Jahru píše:
No vidíš, a já mám zkušenost přesně opačnou :mrgreen: Celý 7letý gympl jsem procházela s průměrným prospěchem a minimálním úsilím, vyznamenání jsem měla až v sextě a septimě, kdy se počítalo k přijímačkám. Přesto jsem se dostala na všechny VŠ, kam jsem dávala přihlášku. Víc snahy by nepřineslo víc ovoce. Náročnou VŠ jsem vystudovala s červeným diplomem, roky pracovala v akademické sféře a nakonec jsem znechucená odešla do úplně jiného oboru, kde je mi celé formální vzdělání úplně k ničemu a jsem taky vysmátá :lol:

A k rozhodnuti, zda dat sve ditko na gympl, ti pomohla teda az tahle diskuze a prispevky zakladatelky, jo? S tvymi bohatymi zkusenostmi, ktere jsi tu vypsala, bych cekala, ze to mas davno srovnane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
27.11.21 15:55
@mado píše:
@JensonB tak jsi prošprtala mladí a v čem se ta vysmátost teď projevuje?

Naprosto bezstarostnym zivotem z hlediska uplatneni, financi, spolecenske prestize… neresim, jestli budu na materske bambilion let. Muzu se nechat zamestnat, muzu byt zamestmavatel… ale jak jsem psala v uvodu, muj prispevek nemel byt utocny. Jen reakce na to, ze existuje taky forma pozitivniho stresu, ktera cloveka zdrave posunuje dal a dal a prinasi to i „ovoce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
27.11.21 16:15
@JensonB píše:
Naprosto bezstarostnym zivotem z hlediska uplatneni, financi, spolecenske prestize… neresim, jestli budu na materske bambilion let. Muzu se nechat zamestnat, muzu byt zamestmavatel… ale jak jsem psala v uvodu, muj prispevek nemel byt utocny. Jen reakce na to, ze existuje taky forma pozitivniho stresu, ktera cloveka zdrave posunuje dal a dal a prinasi to i „ovoce“.

A myslíš, že po X letech na mateřské budou někoho zajímat tvé známky ze SŠ a z VŠ? A budeš na tom líp než kolega trojkař ze stejné školy s 5 lety praxe navíc? Nebo jak to máme chápat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10080
27.11.21 16:19
@JensonB píše:
A k rozhodnuti, zda dat sve ditko na gympl, ti pomohla teda az tahle diskuze a prispevky zakladatelky, jo? S tvymi bohatymi zkusenostmi, ktere jsi tu vypsala, bych cekala, ze to mas davno srovnane.

Moje dítko už na gymplu je, takže v tomhle mi diskuse opravdu nepomohla. Spíš jsem se ujistila v tom, že než mít za každou cenu hroutícího se premianta, který prošprtá dětství a mládí (jako zakladatelka), tak radši sem tam nějaký ten trojec. Na druhou stranu, i s těmi horšími známkami se mu na 8G dostane lepšího základu než na ZŠ se samými jedničkami.
Ale aby to nevyznělo, že dítě roste jak dříví v lese - tak třeba čas na PC je závislý na dobrých známkách - nejsou jedničky a dvojky, není čas. Ale koníčky, pobyt venku apod. regulovat nebudu, pokud nebude škola vypadat tragicky.

Příspěvek upraven 27.11.21 v 16:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10080
27.11.21 16:20

2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
27.11.21 16:55
@Manon_Anonyme píše:
A myslíš, že po X letech na mateřské budou někoho zajímat tvé známky ze SŠ a z VŠ? A budeš na tom líp než kolega trojkař ze stejné školy s 5 lety praxe navíc? Nebo jak to máme chápat?

Mne znamky ze stredni a i na VS ten zivot vzdy zjednodusovaly. Prijeti bez prijimacek, vlidnejsi pristup zkousejicich na zkouskach, u statnic, protoze si prolistovali index. On ten poctivy pristup, schopnost zvladnout i pozitivni stres, vytycovani si stale dalsi a dalsi vyssi cile, opravdu prinasi ovoce, benefity. Po xletech na materske se klidne muzu mit lepe nez kolega s 5ti letou praxi. Jednickar nemusi byt vzdy vystresovana troska na anticich, ale clovek, o kterem ty znamky rikaji, ze umi zabrat, je pracovity, chytry… Ten pristup ze skoly se pak projevi totiz i v pristupu v praci. Samozrejme existuje tisice vyjimek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze