Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No, ty mas problém hlavne tom, ze poslouchas rodice a jis co nechces… Proc jako
to by jeden pochopil v tech 13, ale uz ne v 19. Proste dekuju, nedam si. A na veceri dejme tomu symbolickou porci.
Jestli toho všeho bylo fakt tolik, kolik popisuješ, tak bych blila jak šakal a to žádnou poruchu příjmu potravy nemám. Dej si pár odlehčovacích dnů. Ne hladovku, ale lehké, výživné potraviny.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Už opravdu nevím, jak dál, jsem naprosto zoufalá!!! Jsou Vánoce a pro mě, jakožto bohužel slečnu s mentální anorexií jw to peklo na zemi… Docházím do Anabell, teda Docházím, před dost dlouhou dobou jsem měla 20 minut online sezení, kde jsem řekla, že je vše růžový a taky, že thdy bylo!!! Teď, od včerejška, co jsem do sebe musela před rodinou natlačit vánočku, kakao, tuny cukroví, polívku se smetanou a nějakýma klobásama od babičky, smaženýho kapra a bramborovej salát, jsem dosti v p*deli… Ráno zase tučný a smažený a teď jedem za příbuznýma, jsem v totálním šoku a vyděšená…Vím, mám velkej problém, ale potřebuju třeba tip na nejakej online pomocnej chat, vidím, jak jsem od včera přibrala, což je nemožné, a vidím se tlustá, fakt dost, po posledním vážení jsem byla na hraně podváhy a zdravý váhy, takže na životě ani omylem ohrožena nejsem, měření na Inbody mě taky vyděsilo, protože jsem přibrala jem tuk… Jsem úplně mimo, i když vím, že jsem de facto s váhou na hraně a rozhodně nejsem tlustá, ale vidím se tak… Nemůžu se nikomu svěřit a tyto Vánoce asi nepřežiju… Chápu, že o Vanocich asi neexistuje nějaká online pomoc - chat pro slečny s ppp… Ale fakt nevím, co budu dělat. Do včera to bylo ok, ale teď jsem zas v tom…![]()
![]()
PS: Není mi 13, ale už 19, takže hrůza… Dospělá a mám takovej problém
Na snidani platek vanocky s kakaem, na obed talir polivky, na veceri kapra se salatem a pres den jsi dobla do cukrovi. Nic tragickeho. Ale protoze jsi nemocna, tak rozumim, ze je toho na tebe moc ![]()
Rodina prece vi, ze jsi nemocna, tak verim, ze ti toho nenuti tolik, kolik oni sami sni
Tys nemela pripraveny „jidelnicek“ na svatky, abys to zvladla? ![]()
Mne tohle taky depta, protoze hubnu cilene (jenze ja tlusta uz fakt byla
). Zaprve ti muze byt ukradeny, co do tebe tlaci pribuzni. Opakuj si, ze vahu mas v poradku, to cislo na vaze jsi videla, takze objektuvne vis, ze to je ok. To, zes jeden dva dny jedla nadprumerne, z tebe kouli meudela. Takze si namysli nejakej normalni jidelnicek a ten dodrzuj ted pres ty svatky. Ze si das pres den par kousku cukrovi je ok.
Mám to úplně stejně jako ty… A to mě bude už 23. Kdyby sis o tom chtěla popovídat tak klidně napiš SZ. ![]()
Já bych asi narovinu rodičům řekla, žepokud budou při každé návštěvě a doma řešit co mám jíst, že na ty návštěvy jezdit nebudu..
Ono i dyž člvoěk,, neřeší učelově jídlom, tak prostě každý si má právo vzít co chce a nechce..
I kdby si přijela někde a nedala si nic.. Si dospělá..
Zbytečně příliš nad tím přemýšlíš. Zkus se trochu víc věnovat práci nebo studiu, přestaň si kdeco měřit. Existují miliony lidí, kteří ani nevědí, co to nějaké indexy jsou, a žije se jim hezky.
Navíc je úplně normální, že jsou v životě období, kdy se jí víc a kdy se jí míň. Což ovlivnit můžeš. A když se někdy přecpeš, no tak si dáš další dny něco lehčího - llogické, ne? není potřeba z jídla dělat drama.
Důležité je to moc nehrotit a přestat se pořád zabývat kaloriemi.
A hlavně si trošku proměň psychiku z poslušné holčičky, která dělá všechno, co chtějí ostatní, na sebevědomou ženskou, která ví, co nechce. Když řeknu ostatním, že nechci, tak to prostě neudělám a oni to vědí.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Už opravdu nevím, jak dál, jsem naprosto zoufalá!!! Jsou Vánoce a pro mě, jakožto bohužel slečnu s mentální anorexií jw to peklo na zemi… Docházím do Anabell, teda Docházím, před dost dlouhou dobou jsem měla 20 minut online sezení, kde jsem řekla, že je vše růžový a taky, že thdy bylo!!! Teď, od včerejška, co jsem do sebe musela před rodinou natlačit vánočku, kakao, tuny cukroví, polívku se smetanou a nějakýma klobásama od babičky, smaženýho kapra a bramborovej salát, jsem dosti v p*deli… Ráno zase tučný a smažený a teď jedem za příbuznýma, jsem v totálním šoku a vyděšená…Vím, mám velkej problém, ale potřebuju třeba tip na nejakej online pomocnej chat, vidím, jak jsem od včera přibrala, což je nemožné, a vidím se tlustá, fakt dost, po posledním vážení jsem byla na hraně podváhy a zdravý váhy, takže na životě ani omylem ohrožena nejsem, měření na Inbody mě taky vyděsilo, protože jsem přibrala jem tuk… Jsem úplně mimo, i když vím, že jsem de facto s váhou na hraně a rozhodně nejsem tlustá, ale vidím se tak… Nemůžu se nikomu svěřit a tyto Vánoce asi nepřežiju… Chápu, že o Vanocich asi neexistuje nějaká online pomoc - chat pro slečny s ppp… Ale fakt nevím, co budu dělat. Do včera to bylo ok, ale teď jsem zas v tom…![]()
![]()
Hele, chapu
nemam PPP, jsem uplne normalne tlusta ![]()
Vis, co zpusobuje ten pocit pribrani? Sacharidy -nalejes se vodou a mas pocit, ze nedopnes ani boty
na ty chytry vahy se vyprdni, ukazujou nesmysly, fakt…a tezko v brise je z tuku, to asi taky vis.
Snaz se trochu vyklidnit, co kdybys to zkusila brat jako refeed? To je takovy pocit, co my pravidelne hubnouci velmi dobre zname. Proste se jednou za cas utrhnes z retezu, natlaskas to, pak prijde kocovinka a zase jsme hodne holky ![]()
Kdyztak pis do vlakna, pokecame ![]()
Já mám třeba syna 15, který rok je na zdravé stravě a pohybu. Zhubnul nádherných 30kg…včera jsem mu nic nenutila, naopak jsem se s ním předem domluvila, co bude jíst. Takže měl obložený talíř (sýry, zelenina, šunka) místo cukroví ovoce…oříšky…nemůžeš si promluvit s rodiči a společně nachystat podobnou variantu? Na návštěvě přeci nemusíš jíst chlebíčky, vem si ovoce, čaj ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
![]()
a proč to vše jíš? U nás to je na stole a každý si vezme dle chuti
U nás k snídani si každý ukrojil plátek vánočky + kakao a pak až oběd slepič polévka. mezitím si každý vzal co chtěl a večer řízek a příloha taky různá
Proč do sebe tlačit jídlo když není chut? A nejvíc se těším na ten vývar ![]()
@marra2 syn ted za půl roku taky skoro 30 kg. takže od ježíška chtěl hlavně oblečení a ráno šel hned běhat ![]()
S pacientkama potýkajícíma se s anorexií pracují.
Holky, Vy to myslíte dobře, ale anorexie nejde vyléčit. To, co tady píše zakladatelka, jak vnímá svou postavu či množství a složení jídla je vnímáno zcela jinou optikou nežli optikou majority zdejších uživatelek, které mohou vidět vánoce jako „symbol“ přejídání, nezdravé stravy.
Mohla bych tu psát spousty neuvěřitelných situací, ale nebudu, napíši jen, že je to děsivá nemoc ![]()
„Vyléčené“ anorektičky se často zaměří na „zdravý životní styl“.
Zakladatelko, nehledej zde ujištění, tímto si vůbec nepomůžes, naopak
![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
![]()
Za jeden den se to nezblazni. Teď rikej, že je ti nevolno a dají ti pokoj.
Příspěvek upraven 25.12.21 v 15:14
@Anonymní píše:
S pacientkama potýkajícíma se s anorexií pracují.Holky, Vy to myslíte dobře, ale anorexie nejde vyléčit. To, co tady píše zakladatelka, jak vnímá svou postavu či množství a složení jídla je vnímáno zcela jinou optikou nežli optikou majority zdejších uživatelek, které mohou vidět vánoce jako „symbol“ přejídání, nezdravé stravy.
Mohla bych tu psát spousty neuvěřitelných situací, ale nebudu, napíši jen, že je to děsivá nemoc
„Vyléčené“ anorektičky se často zaměří na „zdravý životní styl“.
Zakladatelko, nehledej zde ujištění, tímto si vůbec nepomůžes, naopak![]()
Myslim, ze tady chapeme, ze je to nemoc. Proto jsem psala, ze snad to jeji rodina vi, ze ma problem s prijmem potravy a podle toho se chovaji ![]()
Dobrý den,

Už opravdu nevím, jak dál, jsem naprosto zoufalá!!! Jsou Vánoce a pro mě, jakožto bohužel slečnu s mentální anorexií jw to peklo na zemi… Docházím do Anabell, teda Docházím, před dost dlouhou dobou jsem měla 20 minut online sezení, kde jsem řekla, že je vše růžový a taky, že thdy bylo!!! Teď, od včerejška, co jsem do sebe musela před rodinou natlačit vánočku, kakao, tuny cukroví, polívku se smetanou a nějakýma klobásama od babičky, smaženýho kapra a bramborovej salát, jsem dosti v p*deli… Ráno zase tučný a smažený a teď jedem za příbuznýma, jsem v totálním šoku a vyděšená…Vím, mám velkej problém, ale potřebuju třeba tip na nejakej online pomocnej chat, vidím, jak jsem od včera přibrala, což je nemožné, a vidím se tlustá, fakt dost, po posledním vážení jsem byla na hraně podváhy a zdravý váhy, takže na životě ani omylem ohrožena nejsem, měření na Inbody mě taky vyděsilo, protože jsem přibrala jem tuk… Jsem úplně mimo, i když vím, že jsem de facto s váhou na hraně a rozhodně nejsem tlustá, ale vidím se tak… Nemůžu se nikomu svěřit a tyto Vánoce asi nepřežiju… Chápu, že o Vanocich asi neexistuje nějaká online pomoc - chat pro slečny s ppp… Ale fakt nevím, co budu dělat. Do včera to bylo ok, ale teď jsem zas v tom…