Nedobrovolná dieta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anča 1 píše:
Tam jde o to že ta zelenina a ovoce musí být opravdu hodně tepelně opracovaná, nestačí jeln trochu osmahnout nebo tak něco. A anorektička fakt teda nejsem.
Tak začni normálně jíst. A nemyslím tím nakladané okurky. To je při tom množství soli a cukru spíš pochutina. Kolik sýrů a jiných výrobků dokážeš za den sníst? Strávíš si veškeré svaly a v 50 budeš chabrus na záda a v invalidním důchodu.
Schválně napiš včerejší jídlo, kolik jsi toho snědla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anča 1 tak zrovna zelí v segedynu je opracované asi dostatečně ne? To samé krémové zeleninové polévky. Z kukuřičné mouky se přibírá, proto se tím vykrmují husy a prasata. Trochu mi to přijde, že kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anča 1 píše:
Tam jde o to že ta zelenina a ovoce musí být opravdu hodně tepelně opracovaná, nestačí jeln trochu osmahnout nebo tak něco. A anorektička fakt teda nejsem.
Jo? A na co konkrétně tu alergii máš? Že to zahrnuje celer i vodní meloun třeba?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien tak zrovna celer je významným alergen, hodně se projevuje při zkřížené alergii na pyl jarních dřevin. Ale třeba vodnatá zelenina jako jsou ty tykve, tak tam ty alergie nejsou tak časté… Nebo třeba ledový salát apod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta alergie se vyvíjí postupně. Už ve školce mi vadili banány, potom citrusy jenže to jsem ješťe nechápala proč. Pak když jsem byla starší objevili se hrušky a od té doby každou chvíli něco nového. Ono když si kousnete do něčeho dobrého a hodinu pak pálí pusa jak po té nejpálivější feferonce tak si rychle rozmyslíte co jíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšeš, že synovi vadí, když sníš určité věci. Jak se to projevuje, že mu to vadí? A kolik mu je?
A taky píšeš, že jíš hodně sýrů, jogurtů. Sýr (hlavně tvrdý) obsahuje hodně mléčné bílkoviny a ta v nadměrném množství může dětem vadit. Projevuje se to stolicí do zelena. Pokud je ve stolici i hlen nebo krev a divně (kysele) zapáchá, tak to už by mohla být alergie na mléčnou bílkovinu (ABKM).
Jedla bych hodně maso, ryby (sardinky, losos), oleje (hlavně olivový), zkusila bych jáhly, pohanku a dělala bych si každý den spoustu pořádně tepelně opracované zeleniny, sice to bude trvat, ale nechala bych to prostě dusit na pánvi nebo dlouho vařit, aby tě to nedráždilo.
- Citovat
- Upravit
@DoktorkaZorkaHorká píše:
@terien tak zrovna celer je významným alergen, hodně se projevuje při zkřížené alergii na pyl jarních dřevin. Ale třeba vodnatá zelenina jako jsou ty tykve, tak tam ty alergie nejsou tak časté… Nebo třeba ledový salát apod…
To ja vím, proto se ptám, na kterou látku je alergická, že se to projevuje u veškeré zeleniny i ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléko mu kupodivu nevadí, když jsem ho testovala tak jsem každý den vypila litr plnotučného mléka a kakal krásně žlutě. Kynuté věci ho nadýmají ale fakt extrémně, po feniklu má zelenou hlenovitou stolici kterou sám nevykaká musím použít rourku, po bramborách ekzém, vyráška, tmavě hnědá hlenovitá stolice, mouka nadýmá ale ne tak moc takže jí v malé míře jim. Budou mu 4 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anča 1 Tak 4měsíční miminko má prdy celkem normálně, ať jíš víceméně cokoli. To je můj názor. Takže nejedla bych nic, co ho nadýmá extrémně (třeba to kynutné, jinak z vlastní zkušenosti byl problém kromě kynutého ještě květák, brokolice, zelí. A některé věci jako cibule jsem ani nezkoušela).
A ještě taková úvaha - když má dítě problém s mléčnou bílkovinu a kadí zeleně, hlenovitě, tak efekt na stolici se projeví až cca po 10-14 dnech bezmléčné diety kojící matky. Takže nevím, jak přesně ty věci testuješ a kolik necháváš času na regeneraci střev, než po podráždění zkusíš něco dalšího.
Kojíš dostatečně? Napadlo mě, že by mohl mít třeba málo mléka. Přibírá normálně podle těch růstových grafů? Ale to doktorka kontroluje, takže to bude asi v pořádku.
- Citovat
- Upravit