Nedobrovolná dieta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46
13.6.20 22:27

Nedobrovolná dieta

Dobrý den,
jsem od mala alergická na veškeré syrové ovoce, zeleninu, luštěniny, ořechy a vše podobné.
Nyní kojím a synovy vadí když sním cokoliv kynutého, fenykl, brambory a trochu i lepek. Vyřadila jsem tedy ze stravy veškeré pečivo, brambory, těstoviny. Většinu nahrazuji rýží. Po pár týdnech diety jsem začala hodně hubnout což je při mých 157cm a 46kg dost velký problém.
Poradil by někdo prosím jak lépe sestavit jídelníček? Prosím neraďte přestat kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2721
13.6.20 22:41

Neumim si uplne predstavit, jak se teda stravujes, ale pokud neresis ziviny, ale spis kalorie, od boku bych ti poradila pridat tuky. Vsechno zalevat kvalitnim olejem, ktery ti nevadi (olivovym treba?), nebo i maslem. Tuhle strategii pouziva nizkosacharidova strava, aby - zjednodusene receno - clovek nehladovel, kdyz ma minimum sacharidu a bezne mnozstvi bilkovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
13.6.20 22:43

Kvalitní maso, ryby, mléčné výrobky, vejce a bezlepkové těstoviny apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.6.20 22:49

Nejhorší je že většina bezlepkových potravin obsahuje bramborový škrob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.6.20 22:56

Zařazuji potraviny do jídelníčku postupně abych poznala co mu vadí a co ne takže ještě nemáme otestované všechno. Olej a vejce otestuji co nejdříve. Jím hodně sýry, bílé jogurty, maso… většina teplých jídel obsahuje sádlo nebo máslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
13.6.20 22:57

Člověče, odkud jsi předtím brala vitamíny? No, a co zkusit africkou kuchyni? Tj. vařená zelenina, k tomu jestli vadí kuskus, tak třeba rýži, chlebovník atd. Batáty mají prý 3× míň škrobů než ty naše, to by možná taky šlo. A mléčné výrobky, předpokládám, taky asi nemůžeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.6.20 23:04

Moje tělo nějak vitamíny k životu nepotřebuje. Nikdy jsem nebrala žádné doplňky stravy, svíčkovou nebo rajskou snim ale nijak to nevyhledávám občas jsem si dala nějaký kompot nebo kyselé okurky. V životě jsem nebyla nemocná max nějaká rýmička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
13.6.20 23:14

@Anča 1 Tak to jsi úkaz. :lol: No, nechci ti brát iluze, ale minimálně podle tvé výšky to skoro vypadá, že to tak úplně není pravda, a ty živiny ty chyběly a chybí (pokud ti tedy není 13 let)… A svědčí o tom i to hubnutí. Možná se zkus poradit u doktora. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
13.6.20 23:32

Pohanka a jáhly na sladko i.jako příloha. Vývary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.6.20 06:01
@Anča 1 píše:
Dobrý den,
jsem od mala alergická na veškeré syrové ovoce, zeleninu, luštěniny, ořechy a vše podobné.
Nyní kojím a synovy vadí když sním cokoliv kynutého, fenykl, brambory a trochu i lepek. Vyřadila jsem tedy ze stravy veškeré pečivo, brambory, těstoviny. Většinu nahrazuji rýží. Po pár týdnech diety jsem začala hodně hubnout což je při mých 157cm a 46kg dost velký problém.
Poradil by někdo prosím jak lépe sestavit jídelníček? Prosím neraďte přestat kojit.

Já bych teda nekojila. A to nejsem proti kojení vůbec. Jak se o něj chceš postarat, když budeš jak kost a kůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.6.20 06:02
@Anča 1 píše:
Moje tělo nějak vitamíny k životu nepotřebuje. Nikdy jsem nebrala žádné doplňky stravy, svíčkovou nebo rajskou snim ale nijak to nevyhledávám občas jsem si dala nějaký kompot nebo kyselé okurky. V životě jsem nebyla nemocná max nějaká rýmička.

Neboj, ono to přijde. Až budeš mít problémy z cholesterolem. Po padesátce napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.20 06:10
@Anča 1 píše:

No z tohoto to na mě působí, že ti ta zeleninová jídla spíš nechutnají, Ev tě třeba nadýmá vlaknina, než že bys byla na ně alergická…viz svíčkovou nebo rajskou sním, ale nijak to nevyhledavam… Kdybys měla alergii i na tepelně upravenou zeleninu ( i když většina alergenů se teplem mění, dojde je změně te bílkovinné molekuly), tak bys ji nejspíš nejedla vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.6.20 06:57

Další, co nechce žrát a omlouvá si to nesmyslnou alergií. Si dojdi k nutrični poradkyni, to tě nenapadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.6.20 08:07

Anorexie jak vyšitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.6.20 08:49

Tam jde o to že ta zelenina a ovoce musí být opravdu hodně tepelně opracovaná, nestačí jeln trochu osmahnout nebo tak něco. A anorektička fakt teda nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí