Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chci se zeptat, popř. poradit, mám 20 měsíční holčičku, zdravá, bašti, hraje si, usměvavá, strašně živá a akční, ale strašně nedockavy a vzteká se, třeba dnes, řeknu, jdeme přebalit…začne ječet, bulet, jakmile ji přebalit, odběhne a je klid…vysvětlují ji, že tohle nesmí, sekne s tou věcí, založí ruce a je to…je hodně chytrá a malinko i dopředu, hraje si s hračkami pro 3 lete, skládá puzzle, hodně rychle se učí a všemu dobře rozumí, ale, začali jsme chodit cvičit a byl problém…visela mi na krku, brek, nic moc…herny v pohodě, hřiště taky, děti neřeší…tak nevím…plavat chodíme, hrajeme si…je hodně se mnou, manžel je v práci cca 12 hodin denně, jen víkendy je doma, malá pak bez něj nedá ani ranu..do toho všechno ostatní a bez babiček, bohužel…usíná dlouho večer, cca půl 10,spíš 10…po o spí v poho sama v postýlce, nekojim…pak jdeme obvykle ven, rádi, litá, atd…měla by být unavená, ale není…
Úplně normální batole, nerozumím dotazu, jaký problém řešíš?
Pokud to, že večer nespí, tak jí nastav režim, pokud po obědě spí např.3 hodiny, je jasné, že večer spát brzo nepůjde.
Mě přijde jako úplně normální dítě. Mám doma to samé, akorát kluka. Přebalování, i když se snažíme učit na nočník, je vyloženě boj a co teprve převlékání.
Takže buď v klidu. Uklidňovat, že to přejde Tě nebudu, mám doma ještě ctyřleťáka a je to to samý, až teda na to přebalování ![]()
Mám doma dvě batolata, jedna skoro tři roky, druhá kousek přes rok. Nervy jsou těžce zkoušeny, ale to je úplně normální. Hlídání žádné. Věřím v lepší zítřky, blbosti neřeším. Zaměstnej hlavu něčím jiným a pak taky nebudeš mít čas řešit kraviny.
Vše v pohodě, ne? normální dítko. A jinak u nás to spaní obdobné… u nás to začlo taky že kolem 20m začala večer usínat kolem 22 hodiny zrušili jsme odpolední spaní. Večer už od 17 byla dost unavená, udrželi jsme do těch 18:30 a šla spát… usla sama a rýýýchle… Asi týden dva než si to sedlo. A pak super. Spát chodila 18:30-19. Vstávala ráno kolem 7-8. Celý den pohoda. A večer jsem měla svůj klid.
A problem je jaky? Co je dotaz? Nebo se jen chlubis sikovnym ditkem? Ja mam deti 3 (dvojcata 4 roky a batole 23mesicu a chovaji (chovaly) se uplne jako Tva dcera.
A dotaz? Normalni dite. Dej do Googlu „Obdobi vzdoru“
Pripadne, pokud to chces I s trochou neurovedy, doporucuji tohle https://www.databazeknih.cz/…itete-354838
To mi dělali oba syni. Úplně normální dítě. Jednoho to přešlo přesně ve 2 letech, mladsiho ve 2 a čtvrt. Ted má mladší 2.5 a výjimečně něco podobného udělá, teď fakt už málokdy. Takže to brzy prejde ![]()
@KamilaDen taky nechápu smysl diskuse
chlubíš se nebo si stěžuješ? a pokud ano, tak na co?
Díky za vaše reakce, jak jsem čekala…no nic, pardon, omlouvám se všem, kteří tu ztráceli čas, už nemusíte nic komentovat, nechlubil se, jen jsem popisovala co a jak…