Nedokážu se před ním uvolnit

25.3.22 09:58

Nedokážu se před ním uvolnit

Ahooj holky :dance:
Potřebuju radu nebo Váš názor na moji aktuální situaci. Možná se potřebuji jen vypsat.. Moc kamarádek nemám a tak to nemám ani s kým řešit. Asi cca 14dní zpět jsem se začala vídat s jedním mužem (má 27, já 20). Znali jsme se už od vidění, věděli jsme o sobě, dokonce jsem jednou byla u něj nějakým nedopatřením na party a tam jsme se viděli vlastně a poznali se. Nějak jsme se spolu nebavili ale. A nějak 14dní zpět mi napsal s tím, že bychom se mohli seznámit, že mě pozve na večeři. Den se se dnem sešel a už jsme spolu seděli v restauraci. Bylo to moc fajn. Najedli se, popili, skončili v klubu a protančili jsme spolu snad celou noc. Já pak u něho přespala, on ráno odjel do práce kolem 10 dopoledne a já zůstala a spala do odpoledne. :palec: Od té doby jsme si psali každý den, pořád.. setkávali se, právě docela často..občas si vypili, prostě se bavili. Ať už jen u něj doma, v autě nebo v kavárně či restauraci. Dokonce se nabídl že mě bude vozit z práce domů, dělám i noční, vstává kvůli mě v 5:30 aby mě mohl vidět a odvézt. Je to hezké. On dělá šéfkuchaře tady vedle v restauraci a vozí mi obědy, večeře do práce.. rozvoz tam není, ani zaplatit to po mně nikdy nechtěl, i když jsem mu peníze dávala. Pořád mi říká, jak jsem krásná, nádherná, chválí mi moje líčení, jak se oblékám, jak pracuji, prostě vše. Tohle všechno je tak krásný, nikdy jsem snad nepoznala lepšího chlapa. Je to neskutečný srandista, dokáže mě rozesmát kdykoliv.. Taky se prezentuje tím, že je mu všechno jedno, tvrdí o sobě že je flegmatik ale mě to teda vůbec nepřijde. Uvedla jsem Vás trochu do děje a teď k tomu problému.. Nedokážu se před ním absolutně uvolnit, když se nenapiju alkoholu. Když s ním mám mít schůzku, jsem nervózní, což je jasné, ale neskutečně moc. Nedokážu prostě mluvit. Dojdou mi slova. On je hrozně ukecaný, proto je to pro mě jednodušší, pořád se spolu smějeme, vykládá zážitky, vtípky.. je rád poslouchaný a to mu dopřávám, vypadá spokojeně, dokáže třeba dvě hodiny mluvit o muzice, o kterou se hodně zajímá a já to tak ráda poslouchám. V jeho přítomnosti se cítím hrozně fajn, bezpečně, je mi s ním krásně. Ale nedokážu prostě sama od sebe začít nebo navázat konverzaci. Bojím se, stydím se cokoliv říct. Mám z toho úzkost.. on pořád vypráví nějaké historky ze života a třeba včera jsme se viděli, seděli jsme u něj u stolu, bavili se a on mi řekl, ať taky něco říkám, že pořád mele jen on. Já teda byla hodně nevyspaná, byla sem po 24h v práci.. Když mi to řekl, tak já se na něj jen podívala a mlčela.. tak se mě ptal, co mám ráda, co mě baví, co poslouchám za muziku.. že ho to zajímá a chce se o mě něco dozvědět, že je hrozně rád že jsem u něj ikdyž musím být sakra unavená. :roll: Já jsem nedokázala odpovědět. Prostě jsem skoro nic neřekla, vypadlo ze mě úplně něco nesmyslného :oops: Řekla jsem mu, že jsem prostě nespala. Že jsem pořád v práci.. a že se k němu nedokážu být prostě otevřená. Když jsem to dořekla, podíval se na mě smutně a řekl, že to chápe. Že mám nejspíš problém se seberealizací ale že mi s tím nepomůže, že neví jak a že má spoustu problémů sám se sebou. No samozřejmě jsme začali pít a já se pak nakonec popitá trochu rozkecala. :? Ale nebylo to prostě ono. Už se mi to párkrát stalo a stává se mi to prostě jen s určitým typem lidí. Moc mě to mrzí. Nechci si to u něj pokazit.. bojím se že to se už stalo. Ještě se mi totiž neozval, normálně se mi ozve hned jak vstane. Hlavně měl jet na 7 do práce, já odcházela na 6 pryč, nebudila sem ho aby se ještě prospal. Možná jen plaším, protože mi na něm moc záleží. Holky, stalo se vám to někdy taky? Co s tím? Nevím si rady. Nepište mi, že si nerozumíme, protože vím že ano, protože on kolikrát něco řekne, mě hned napadne v hlavě odpověď a já ji nedokážu vyslovit. Zaseknu se. Spolknu písmenka. Máme i společné známé. Doufám že mě teď nenechá jen kvůli jednomu večeru..a neřekne si, že si nemáme co říct.. protože máme; jen já prostě jsem vadná.. jinak jsme si vždy povídali normálně, ale jen proto že jsem pila. Někdy mám i lepší dny a více mluvím, ale nedokážu to úplně jak třeba s kamarádem. Říkal mi, že v sobotu mě vezme před noční do zkušebny (mají svoji kapelu), že mi to tam chce ukázat a že kluci budou rádi.. To mi ale říkal hned jak mě doma vyzvedl. :? Takže ještě před tímhle vším. Mám strach, že se nebudem vídat. Kvůli téhle blbosti ho nechci ztratit. Mám mu to napsat? Že jsem prostě jen nebyla vyspaná a ve své kůži? Ten večer jsem zrealizovala já, neboť si pořád stěžoval že moc pracuji a dělám hodně nočních.. tak jsem to vymyslela takhle, dělala dvě směny po sobě abychom měli volný večer. Dnes mám volný večer taky, ale nedomlouvali jsme se.. mám v plánu mu nejspíš večer zavolat, sebrat odvahu a pokud se bude chtít vidět nějak mu vysvětlit, že jsem byla včera mimo. Nebo mám prostě počkat až se ozve? :,( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12165
25.3.22 10:11

Rozhodně se před ním ještě víc neshazuj a nevysvětluj, že jsi byla mimo.
A s tím mluvením - záleží ti na něm, tak jsi nervózní. Přestaňte tolik pít a ty se snaž taky trochu mluvit - o tom, co jsi zažila, ze začátku, ostatní časem přijde samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
25.3.22 10:11

Ahoj…no, hele, normalne to vypada jako sen :srdce: a on se teda angazuje hodne…

Nemyslim si, ze by te mel kvuli tomu opoustet. Mozna mu pripada, ze se angazuje jen on a ty se vezes.

Napis mu normalni pozdrav a ze se tesis na vecer ;) vysvetlit, jak to mas, bude casu dost.

On se taky musi trochu upozadit a tebe trochu zklidnit.

Dobry chlap takovehle veci dá. Ver vam a ver sobe, zacatek mate skvely :palec: drzim palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
25.3.22 10:13

Nečetla jsem to cely, ale mě pomohl čas. Víc toho člověka poznat.

• Citovat
  • Upravit
28
25.3.22 10:15

Milá zakladatelko, působíš na mě jako hodná holka. Avšak z toho čtení mě hodně zaujalo, že on si stěžuje, že pořád pracuješ a ty si kvůli němu vezmeš 24h a ještě s ním jdeš pak ven. Možná jestli se mu moc nepřizpůsobuješ, pokud jsi byla unavená, tak jsi s ním neměla nikam chodit, přijde mi, že nemáš žádné svoje hranice, nerespektuješ sama sebe. Dej si pozor, aby to nebyl jednostranný vztah, už jen to, že on pořád mluví a ty jen posloucháš… Taky jsem introvert, tak zkus se s ním sejít jen tehdy, když se budeš cítit dobře, po práci když jsi unavená si odpočiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.3.22 10:21

Hele je to jen muj pocit, ale prijde mi, ze tohle neni tvoje tempo, ze je to na tebe moc rychle a misto toho, aby jsi tomu udavala nejake hranice, tak se proste diky tomu alkoholu prizpusobujes jeho tempu.
Doporucila bych ti prestat pit a nebat se prosazovat sebe sama a urcovat nejakou rychlost toho vztahu. Nesmis z nej byt tolik poprdena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
25.3.22 10:55

Vypadá to ze si narazila na super chlapa ;) Ja bych věřila tomu, ze to časem vypline samo, až si budeš jistá sama sebou, budete se víc znát, postupně přestaneš byt nervózní a uvolnis se i bez alkoholu.

Zatím bych rekla, ze je to v začátcích a (vzhledem i k vašemu vekovymu rozdílu ) ty budeš zřejmě nezkusena, on oproti tobě už víc a dost dela i sebevědomí. Jestli jsi proste tichý typ, tak s tím zas tolik neudelas, osobnost už si nepredelas. To ze jsi unavená po 24smene je normální 8o Tak bych se asi vidala spis když budeš v pohodě, odpocinuta. Ničeho se neboj, a do ničeho se nenuť ;) Ale pokud spolu někde sedíte, on mluví 3 hodiny a ty 5 minut, tak to asi taky ideální nebude …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
25.3.22 11:01

Chápu, že jsi z něho vedle. Proto jsi tak nervózní a bojíš se, abys něco nepokazila. Ono je to v té začáteční fázi pochopitelné, ale nemělo by tě to úplně paralyzovat. Co bych to poradila (a bude se to opakovat, už ti to tu psali):
1. Nepij tolik. Kvůli chlapovi, kterého úplně ještě neznáš, se z tebe nestane alkoholička :mrgreen:

2. Jsi z něho až moc vyjukaná. To není dobře. Zdá se ti teď perfektní, ale aby se z něho nevyklubal manipulátor, který bude zneužívat toho, že jsi z něho tak paf a necháš si dovolit cokoliv. Aby s tebou pak dobře neoral a nezneužil toho. Na to bacha! Zkus se hodit víc do klidu! Vždycky si řekni, že to není jediný chlap ve vesmíru a že ti nestojí za ten stres, vždyť ho teď znáš jen povrchně!!! Mám z toho všeho pocit, že si sama sebe pořádně nevážíš. Že k tomu přistupujes ve stylu „páni, tak super chlap si všiml zrovna mě, musím si toho vážit, nechápu, jak si mohl všimnout zrovna mně…musím se teď hodně snažit, abych ho neztratila…“ Zkus zapracovat na svém sebevědomí pomocí nějaké psycholožky, kouče…ber to jako nejlepší investici do budoucna. Protože na to pamatuj, chlapi můžou mít pokušení mít nad partnerkou moc a zneužívat toho, viz pak psychické nebo fyzické násilí, nevěry, týrání atd., když vidí, že si můžou k ženě dovolit cokoliv. Jasně, zneužije toho jen psychopat a kr. tén, ale pro JAKÝKOLIV vztah není dobré, když je partnerka moc utapnuta a jen se třese, aby s ní ten chlapa zůstal a neopustil ji. Chlap si pak takové chudinky (v jeho očích) může přestat vážit a průšvih je na světě.

3. Nevolej mu teď za účelem, že mu do telefonu budeš něco vysvětlovat. K tomu se nesnizuj! Nepanikar, že snad o tebe ztratil zájem. Pokud to s tebou myslí vážně, tak ho tvoje chování neodradí. Něco v tomto ohledu vysvětlovat mu můžeš, až se osobně sejdete a bude uvolněná atmosféra. Jak ti tu radili, stačí mu napsat SMS ve stylu, že se na něho těšíš, že to minulé bylo perfektní apod.

4. Možná je to tempo na tebe fakt rychlé. Dělej jen to, co je ti příjemné. Zvolni v tom vašem vznikajícím vztahu, potřebuješ ho víc asi poznat a získat k němu důvěru, aby ses rozmluvila. Pokud je ten chlap super, jak tvrdíš, tak si na tebe počká. Chce to čas. Nepřizpůsobuj se pořád ty jemu, nebuď mu po vůli, kdykoliv ti zavolá nebo řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
25.3.22 11:07

Nečetla jsem to celé, ale mně to přijde správné, že je jeden ukecanější než druhý. Dva uřvaní, ukecaní lidé se budou akorát tak přeřvávat. Můj manžel je taky hodně společenský, hovorný, já jsem spíš tišší typ. A oběma nám to vyhovuje. Z tvého příspěvku cítím, že tvá nejistota pramení spíš z tvé životní nezkušenosti, jsi ještě mladinká, nerozkoukaná, taky jsem taková byla. Neboj se, nech tomu volný průběh, až partnera více poznáš, dokážeš se uvolnit, to se neboj :kytka: a pokud vám to klapat nebude, tak nezoufej, někde na tebe bude čekat partner, ke kterému budeš skvěle pasovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31312
25.3.22 11:21

Spíš, než že nejsi otevřená (to inklinuje k neupřímnosti) bych mu řekla, že jsi prostě nesmělá, a ať s tebou má trpělivost. Jestli se stydíš mu to říct, klidně mu to napiš.
A klidně hned teď, že se těšíš, až se večer uvidíte a že doufáš, že ta tvoje nesmělost ti zase nezaváže jazyk. Pokud je to fajn chlap, bude mu to spíš připadat roztomilý, než aby se proto zlobil.
Jen opravdu, co píšou ostatní, tyhle holubičí povahy bývají náchylné si nabalit manipulátory, tak opatrně, ať se nezapleteš do sítí, ze kterých pak půjde těžko ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí