Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Víš, tohle se strašně špatně odhaduje i zkušeným doktorům. Ale je spousta případů, kdy byly v této době problémy a pak dítě vydrželo až do termínu. Fakt doma lež a choď pouze na záchod. Jinak opravdu nic. Ono kdyby to bylo špatné, tak si tě nechají v nemocnici. Já jsem ležela od 24tt. Ve 32 TT jsem si dala 10 dní v nemocnici, protože se mi dramatický zkrátil čípek. Nakonec jsem porodila přirozeně ve 38+3. Takže krásně v termínu. Pro tebe je v tento okamžik důležité vydržet co nejdéle, počítá se fakt každý den. Uvidíš, že to v pohodě zvládnete!
@nozu děkuji. Smiřuju se pro jistotu i s variantou nemocnice, pro malého samozřjemě udělám cokoliv. Ale radši bych byla doma, to je jasný. Doufám že všechno dopadne dobře, a bude malý v bříše co nejdýl to půjde 🥹 😞 :smiling_face_with3_hearts:
Placenta se muze ještě vytáhnout. Taky se mi vytahla. Kolem 32tt ![]()
@Myska555 udržování 20-34 tt, druhé 25-35 tt. První v termínu přesně, druhý 41+6 tt vyvolávání. Čtvrtá šla o měsíc dřív bez předchozích komplikací
je to hop nebo trop. Jinak u druhého se 39 tt placenta vytáhla na hranu branky, šel přirozeně ![]()
Pokud se potřebuješ vypsat, vypovídat, tak mi můžeš napsat…
První těhotenství v 28tt se zastavoval a dokonce převoz na vyšší pracoviště. Během těhotenství jsem byla 3× hospitalizovaná a z toho naposledy se rozjel porod. Naštěstí je dcera dřív jen o měsíc.
@Eljasa takže naděje umírá poslední. Jen mě vyděsila hospitalizace no, že jsem měla velkou křeč v břiše.
@martina. Fakt? Pecka
To mi dává naději
My teď 26tt, a doufám že už nebudu muset znovu do nemocnice, a malej vydrží co nejdéle.
@Paní.Norrisová jeee.. no tak doufám že mě nemocnice už nečeká.. samozřejmě kdyžtak to kvuli malému zvládnu, ale domácí prostředí je domácí prostředí. Krvácela jste? Nebo jiné obtíže?
Já měla velkou křeč v břiše naznačující kontrakci.
Já první porod 25+5, u druhého ve 26 tt týden na kapackach a nakonec jsem rodila 40+0..nikdo to neřekne jak to bude, hlavně odpočívat a pokusit se nestresovat ![]()
@Myska555 krvácela jsem 7× kvůli placentě, vždy hospitalizace, donosila jsem na 34plus4, dítko kojené ještě v 16m a naprosto zdravé, psychomotoricky byla šikovná a napřed…
@KáťaKašpi tyjo 25+5 to je taky mazec. Kolik mimčo vážilo?
Ano ano, maximálně uvařím jinak budu ležet:smiling_face_with3_hearts:
@Anonymní píše: Více
To moc ráda slyším, doufám že se mi krvácení vyhne, a také doufám že vydrží co nejdýl v bříšku.
To ráda slyším že pak bylo vše v pořádku.
@Myska555 Nekrvácela, ale začala jsem mít bolesti břicha a ultrazvuk odhalil, že se otvírám zevnitř a čípek se zkracoval. Bolesti jsem měla až do porodu a asi od 30tt bez čípku. Měsíc před porodem jsem byla na 1 cm otevřená. Při poslední hospitalizaci na 3 cm.
Hospitalizovaná jsem byla hlavně kvůli podání kortikoidů na dozrání plic a kapačkám kvůli dráždivé děloze.
Ahoj holky, ráda bych slyšela zkušenosti, ale taky si jen ulevila.
Jsem 26+5 tt
První těhotenství, pralticky od začátku na rizikovém
Placenta je přes branku, a bylo nám řečeno že císař je jistý
S tím bych se smířila.. ale teď jsem ležela 5 dní v nemocnici s tím že malej už chtěl ven, úspěšně zastaveno. Propustili mě dom, ale trošku mě vyděsili tím, že se to může opakovat, nebo dokonce přijít krvácení. Dodržování klidového režimu je jasné. Asi spíš chci jen podpořit a vypovídat se. I když mi samozřejmě paní doktorka řekla že je klidně možné že vydrží do termínu.🥹 ☺️ neměla jste to některá stejně? Ještě doplňím že důvod hospitalizace byla velká křeč v břiše připomínajicí kontrakci.
Příspěvek upraven 28.01.25 v 12:40