Bývalý partner mi dluží výživné - co s tím?

Anonymní
1.2.21 12:07

Nedoplatek výživného

Dobrý den,
prosím o radu, bývalý partner, otec dcery (skoro 3 roky), mi od listopadu dluží na výživném. Od listopadu mi totiž platí místo dohodnutých 6000 Kč pouze 3000 Kč. Podala jsem sice v lednu na soud návrh na svěření péče a výživné, ale bohužel se to potáhne dlouho a zatím se nemám nijak dovolat spravedlnosti, ex mi peníze nechce a nemůže dát, protože je zadlužený jinde. Ačkoli dítě by měla být priorita. :think:
Platím vše sama z rodičovského příspěvku, potraviny, drogerii, internet, školkovné a stravné a peníze mi vůbec nestačí, jsem zadlužená na bankovních účtech a nevím co dál, ani jak splácet, když mi končí za chvíli rodičovský příspěvek a já budu bez prostředků. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
1.2.21 12:13

Ty nepracuješ?

• Citovat
  • Upravit
6794
1.2.21 12:13

A proc nechodis do prace? Bez rozsudku zadne penize nevymuzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
1.2.21 12:16

Dite do školky, na hlídání, ty na brigádu nebo zpět do prace, tak to dělá většina žen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
1.2.21 12:20

No do prace musis, to je jednoduchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
1.2.21 12:27

Po rodičáku se nastupuje klasicky do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
1.2.21 12:30

Tak pokud ti za chvíli končí RP, tak asi stejně půjdeš do práce, tak sehnat školku a do práce můžeš i dříve.
Co bys dělala, kdyby ti posílal alimenty třeba 1000-2000? Jako to má hodně samoživitelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.2.21 12:31

Když platíš školkovné, tak proč po dobu, kdy je dítě ve školce, nepracuješ? :think: Jinak ano, potáhne se to a jeho snaha platit aspoň něco to ještě prodlouží. Musíš se postarat sama víc no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
1.2.21 12:33
@Anonymní píše:
Dobrý den,
prosím o radu, bývalý partner, otec dcery (skoro 3 roky), mi od listopadu dluží na výživném. Od listopadu mi totiž platí místo dohodnutých 6000 Kč pouze 3000 Kč. Podala jsem sice v lednu na soud návrh na svěření péče a výživné, ale bohužel se to potáhne dlouho a zatím se nemám nijak dovolat spravedlnosti, ex mi peníze nechce a nemůže dát, protože je zadlužený jinde. Ačkoli dítě by měla být priorita. :think:
Platím vše sama z rodičovského příspěvku, potraviny, drogerii, internet, školkovné a stravné a peníze mi vůbec nestačí, jsem zadlužená na bankovních účtech a nevím co dál, ani jak splácet, když mi končí za chvíli rodičovský příspěvek a já budu bez prostředků. :nevim:

No a to ještě vůbec není jisté, že ti soud těch 6000,– přiklepne, klidně se může stát že určí jen ty 3000,– takže bych automaticky neočekávala, že dovolání se spravedlnosti = budeš dostávat 6000,–
A jinak souhlas s ostatními, co třeba jít pracovat? Když platíš školkovné, tak školku evidentně máš, takže nevidím důvod, proč bys taky neměla do vlastního rozpočtu přispět vlastní prací místo brečení, jak ti ex neplatí.

Příspěvek upraven 01.02.21 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
1.2.21 12:34

Mate sepsanou a overenou nejakou dohodu? Pokud jde jen o dobre slovo a domluvu, moc s tim nezmuzes. Musis pockat na stanoveni vyzivneho a pak eventualne zpetne vymahat. Pises partner, takze manzele nejste a nemate SJM, dluhy si budes muset poplatit sama a nebere na ne nikdo zretel (treba v ramci socialnich davek).
Takze bude treba jit do prace. Nespolehala bych na to, ze mu soud vymeri alimenty takove, jake jste se puvodne domluvili.
Uprimne? Mas dite, mas skolku a mas i dluhy. Je treba se aktivne zapojit a jit vydelavat.

• Citovat
  • Upravit
98
1.2.21 12:38
@VitaminC píše:
A proc nechodis do prace? Bez rozsudku zadne penize nevymuzes.

samozřejmě práci sháním, bohužel částečný úvazek není teď k sehnání :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
1.2.21 12:39

Samozřejmě práci sháním, bohužel částečný úvazek není teď k sehnání :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.2.21 12:41
@Doubravka87 píše:
Samozřejmě práci sháním, bohužel částečný úvazek není teď k sehnání :zed:

Brigáda? V jakémkoli supermarketu nebo fastfoodu nabírají téměř všude..

Jinak jak píšou holky, pokud to nemáš dané soudně, těch 6tis, tak máš stejně smůlu. A pokud je zadlužený i jinde, pochybuju že by mu soud určil 6000,– jako výživné na 3leté dítě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
1.2.21 12:45
@Doubravka87 píše:
Samozřejmě práci sháním, bohužel částečný úvazek není teď k sehnání :zed:

Heled, pokud mas dluhy, neni cas na hrdinstvi a vzala bych (treba brigadne) cokoliv, kdyz je mala ve skolce. Od ranniho uklidu az po brigadu v marketu na par hodin. Protoze na UP dostanes nejake zivotni minimum a ze mas dluhy nikdo resit nebude. Z toho pak nevyzijes.
Hledat muzes dal. O solidne placene castecne uvazky byla nouze vzdy, natoz ted.

Příspěvek upraven 01.02.21 v 12:53

• Citovat
  • Upravit
4877
1.2.21 12:52

Nepíšeš, jaký má tvůj bývalý příjem, ale spíš bych v tvé situaci moc nepočítala s tím, že mu soud na tříleté dítě vyměří alimenty 6000,– když má navíc ještě dluhy. Jediné východisko je najít si práci - a to práci jakoukoliv, byť by to měla být jen brigáda nebo třeba úklid někde v obchoďáku. Plus k tomu začít trochu šetřit, zkusit prodat majetek, který nepotřebuješ apod. Spadnout do dluhové pasti je průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna