Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zdravím dámy.
V pátek mi přišlo od soudu že otec dcer žádá o snížení alimentů z důvodu narození další dcery. Soud po mě chce vyjádření jestli se snížením souhlasím. Jak by jste napsali nesouhlas se snížením? Otec mi teď platí 4.000 na dvě dcery + 2.000 splátku za dlužné alimenty. Děkuji za rady vůbec nevím jak to napsat.
Hlavne to, ze si udelal dalsi neni duvod, aby ty prvni mely mene. Kdo chce opicky, musi mit na banany.
Určitě žádný souhlas nedávej, už jen 4 000 je dost málo. Natož ještě ubrat. Chlap je debil. O děti se má starat a ne se soudit o menší alimenty. ![]()
Hlavně se nedej. 4000 Kč na dvě dcery je nic moc. Neměl si dělat další dítě. Teď ať se stará.
@Cathren Uplne jednoduse, ze se snizenim nesouhlasis, nebot deti rostou, inflace roste, a financni naklady spojene s detmi jsou stale vyssi.
@Cenarius píše:
Hlavne to, ze si udelal dalsi neni duvod, aby ty prvni mely mene. Kdo chce opicky, musi mit na banany.
Tak jsou případy, kdy to důvod je, ale rozhodně ne u alimentů 2000,– na dítě…
Holky je to boj. Uvádí že má 19.000 hrubého.
těžko říct jestli mi něco projde. Samozřejmě se nenechám a budu bojovat.
Vyjadrila bych se, ze nesouhlasis, protoze uz tak jsou alimenty na hranici a pristoupila jsi mu na splaceni dluznych alimentu.
Bude ti ty dluzne splacet jeste dlouho?
@Cathren píše:
Holky je to boj. Uvádí že má 19.000 hrubého.těžko říct jestli mi něco projde. Samozřejmě se nenechám a budu bojovat.
Myslím, že snížení pod 2000,– na dítě neprojde, to tak možná, kdyby měl těžký úraz nebo se stal invalidním. Jinak prostě napiš, že nesouhlasíš a naopak bych zmínila, že náklady rostou.
@majdalenka20 splátky má ještě na 5 měsíců. Měl na 10. Ale na to se mě bohužel nikdo neptal jestli souhlasím. Nejdřív u soudu řekl že mi to vyplatí naráz. A u konce otočil a chtěl splátkový kalendář
@j.a.n.i1 já doufám že neprojde. Má si najít lepší placenou práci když má větší vyživovací povinnost
@Cathren Tak at si chlapec skubne. S timhle mel pocitat, kdyz si porizoval dalsi dite. Az mu skonci splaceni, bude mit o 2tis vic.
@majdalenka20 no jsem zvědavá jak to vše dopadne. Máme bohužel úplně jinou soudkyni než u prvního stání
Plno vzorů na netu…
nahoře vpravo tvé nacionále
pod to adresa soudu
nadpis bude Vyjádření k žádosti o snížení výživého na nezletilé XY a XX
ve výzvě soudu bys měla mít body, ke kterým se máš vyjádřit (většinou tvé příjmy, výdaje, náklady na děti, kroužky, léčba apod.), další vyživované osoby apod.
v těchto případech je naopak lepší rovnou v tomto vyjádření požádat o ZVÝŠENÍ (zdůvodnit změnou poměrů u dětí-např. nastoupení do školky, školy apod., dlouhým nezvyšováním apod… i kdyby jen třeba o 300Kč/dítě)
a ano - je pravda, že někdy soud takové žádosti o snížení vyhoví, záleží kdo to bude soudit a jak se bude na věc dívat, i když existují judikáty, že má jednat zodpovědně a nemůže na nové dítě „doplácet“ to staré, prohrabej se jimi, přehled je např. zde
https://www.judikaty.info/…ni-vyzivneho
@Cathren Ono záleží na soudci, některý k tomu že má další dítě přihlédne a jiný zase ne.Byla bych proti snížení.
Příspěvek upraven 31.01.21 v 20:54