Nedoplatky 2022
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nedoplatky 2022
Holky chci se zeptat jsme v novém pronájmu od 1.4.2022 ani ne dva měsíce a za první měsíc nám přišel nedoplatek za elektřinu 3000 korun. Já myslela, že to chodí vždycky po novém roce za celý rok a je mi divný, že jediný co máme je sporák a pak světla a ty zásuvky klasika a máme doplácet tolik, když jsme si naschvál dali vyšší zálohy než měli minulý nájemníci. Změnilo se to a chodí teď vyúčtování každý měsíc nebo jak to je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Nejsem teda v nájmu, ale nám chodí vyúčtování tak nějak v tuto dobu plus minus. Podle toho kdy delaji odpocet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
A kdo vám to vyúčtování dal? Přímo dodavatel energií? Jaké je v tom rozpisu zúčtovací období? Sedí stavy počítadel spotřeby? Musíte tam mít rozepsané zaplacené zálohy a skutečnou spotřebu. Píšeš příliš všeobecné informace, aby se dalo radit. Ale jinak nyní chodí vyúčtování za předchozí rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Mia3002 píše:
Holky chci se zeptat jsme v novém pronájmu od 1.4.2022 ani ne dva měsíce a za první měsíc nám přišel nedoplatek za elektřinu 3000 korun. Já myslela, že to chodí vždycky po novém roce za celý rok a je mi divný, že jediný co máme je sporák a pak světla a ty zásuvky klasika a máme doplácet tolik, když jsme si naschvál dali vyšší zálohy než měli minulý nájemníci. Změnilo se to a chodí teď vyúčtování každý měsíc nebo jak to je?
Kazdy ma vyuctovani jindy, podle distribucni skupiny.
Elektrinu odebirate primo nebo pres pronajimatele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@nozu Jestli prepisovali energie pred dvema mesici a napr. pred mesicem se delaly odecty, prijde jim faktura za ten mesic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@větvička1 no ale podle úvodního příspěvku fakt není jasné, zda si to přepsali sami a za jaké období to je. Když zakladatelka napíše zlomek informací, tak se tam toho moc vymyslet a poradit nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Mia3002 píše:
Vyúčtování chodí jednou ročně v různé doby nebo podle potřeby. (přepisy, mimořádně vyúčtování apod.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@JancaS84 no já právě o tom vím, že to teď nějak chodí ale je divné že to přišlo na jméno přítele když tu bydlíme měsíc a že by jsme měli tak velký nedoplatek za jeden měsíc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Mia3002 píše:
@JancaS84 no já právě o tom vím, že to teď nějak chodí ale je divné že to přišlo na jméno přítele když tu bydlíme měsíc a že by jsme měli tak velký nedoplatek za jeden měsíc..
A to je takový problém se podívat na stavy meraku a podívat se na spotřebu a na to co platíte? Otázka pár minut
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Mia3002 píše:
Ve vyuctovani mas spotrebu ode dne do dne a mnozstvi odebrane
elektriny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Mia3002 píše:
a přečetla sis ty údaje na vyúčtování?
kupodivu to tam bývá česky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Hele možný je všechno. Ony ty částky jsou letos docela šílený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Vyúčtování plynu
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s vysokým nedoplatkem plynu?? Máme smlouvu na 2 roky od 1.1.2021 do konce roku 2022 a přišel nám teď neskutečný nedoplatek 80tisic.. od listopadu skákali ceny od 2300-3500 za MWh, my máme ve smlouvě 545,– za MWh a žádná informace o zdražení nám nepřišla..je to pro nás naprosto likvidační..manžel sice pracuje, ale já jsem na mateřské a každým dnem čekáme přírůstek a další 2 děti již máme..
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s vysokým nedoplatkem plynu?? Máme smlouvu na 2 roky od 1.1.2021 do konce roku 2022 a přišel nám teď neskutečný nedoplatek 80tisic.. od listopadu skákali ceny od 2300-3500 za MWh, my máme ve smlouvě 545,– za MWh a žádná informace o zdražení nám nepřišla..je to pro nás naprosto likvidační..manžel sice pracuje, ale já jsem na mateřské a každým dnem čekáme přírůstek a další 2 děti již máme..
nemám zkušenost se zafixovanou cenou, takže nevím, jak to funguje. ale
u běžné smlouvy mi při zdražování jenom přijde mail, který mě poučí
o nové ceně a o tom, že pokud s ní nesouhlasím, mám nějakou dobu na
beztrestné vypovězení smlouvy (nebo tak nějak). pokud by ten mail skončil
ve spamu, tak si zdražení ani nemusím všimnout. respektive dopis mám i ve
svém zákaznickém portále, ale tam nelezu, pokud v něm něco
nepotřebuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu