Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, mám takový dotaz. Je mi 33 let a posledních pár měsíců pozoruji, že mi přestávají dorůstat vlasy. Nepadají mi nějak moc, řekla bych tak normálně jako celý život. Ale tím, že mi nedorůstají se mi začínají dělat poměrně velké kouty, za ušima čím dál větší hladká místa a nad krkem to samé. Mám dvouletou dceru, po porodu mi vypadaly vlasy hodně, ale do půl roka jsem je měla zpátky, snad ještě víc než před porodem. Nekojila jsem. A ani jsem teď nic nezměnila. Ta kůže je úplně hladká, cítíte, že tam vlasy fakt nejsou. Takže absolutně netuším jakou to má příčinu. Neměla jste některá stejný nebo podobný problém?????
Mam teď stejný problém. Trochu mě to děsí, ale snad bude lépe. Mě tedy začaly i víc padat a před dvěma měsíci jsem byla na stříhání a délka je pořád stejná. Tak snad někdo poradí ![]()
@wespery hormony, vek…muzes si skocit za dr at Te posle na krev kvuli hormonum jestli to neni nejakej problem vetsi no…mne se vlasy od 35 zacaly lehce vlnit a lamat se…
No často za to může nedostatek vitamínů a kvalitní stravy. Určitě si zkuste v hlavně „vypočítat“ jestli přijímáte všechny důležité vitamíny a minerály..
@ZuzčaPokorna no já jím poměrně dost zeleniny, ořechy nevyhýbám se ani luštěninám, myslím, že tak nějak v normě celý život. Navíc potraviny kupujeme opravdu kvalitní už kvůli dceři. Před dvěma měsíci jsem byla na stříhání, ale ani to nepomohlo. Jedla jsem dva měsíce biosil, také nic. Tak už nevím…asi si zajdu k té doktorce. Protože bych nerada byla do roka plešatá.
Jak jíš, jak spíš? Svědí tě ta hlava? Máš nějaké velké stresy? Jak jsi na tom s únavou?
Chtělo by to nějaká základní vyšetření - hormonální panel a dostupnost živin v krvi (to že jíš slušně, ještě neznamená že se vše vstřebá).
Ženám mimo dobu po porodu by před přechodem plešky vznikat neměly, ukazuje to na něco ne úplně ideálního, co se v těle děje a je potřeba to najít a řešít.
@Ou no mám dvouleté dítě
tak spím v rámci mezí, někdy dobře někdy špatně. Je pravda, že trocha stresu poslední dobou je, ale už jsem měla daleko větší a nic podobného se nedělo. Hlava mě nesvědí, jím normálně. Jen mě občas divně řekla bych „táhnou“ vlasy. Ale nic hrozného. Když mám dlouho culík.