Nedoslýchavost u dětí

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
23.1.13 06:19

Nedoslýchavost u dětí

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jestli někdo z vás máte dítě s nedoslýchavostí. Byli jsme na vyšetření v Brně na BERU ale nějak se mi to vyšetření nelíbilo. I na konec doktor konstatoval, že dcera je nedoslýchavá a bude muset nosit naslouchadla. I přesto nechápu, když včera jsem něco řekla a ona bez váhání šla a udělala to nerozumím tomu a jsme z toho docela nešťastní :,( :,( :,(.Nevím jestli ještě nevyhledat jiného lékaře a nenechat jí z nova vyšetřit? díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1011
23.1.13 09:23

@Marfuse Nevím, proč jste na vyšetření šly? Nejspíš bylo nějaké podezření na základě chování dcery? Také nepíšeš, jak těžkou nedoslýchavost lékař diagnostikoval… Jak je dcera stará? Pokud navštívíš i jiného lékaře, není to nic proti ničemu. Jen - jak dcera vyšetření snášela? Rozhodně to chce řešit co nejdříve, protože včasná diagnostika a následná péče je základ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.1.13 20:00

Ahoj, my jsme byli na fonatrii včera. V porodnici a při dalším měření zjistili u malého /teď 5měsícu/, že nemá v pořádku sluch. Tak nás poslali do Brna, kde jsme byli na vyšetřeni, kde jedno ouško při tomto vyšetření trvá hodinu při spánku jinak to dělaji v narkoze. Zvolili jsme při spánku, no spal jen 20 min, ale zjistili že na jedno ouško docela slyší a na druhé míň, ale jak míň, to zjistí za tři týdny, kdy musíme jet znovu. Ale už ted nám řekli že má percepční nedoslýchavost a že bude muset nosit naslouchátka. Byla jsem z toho špatná, ale zase můžu být ráda, že je zdravý a vidí a netrápí ho dálší nemoci. ze začátku jsem byla naštvaná, proč tam musíme, když slyší, ale nakonec jsem ráda, že jsme jeli. Jen nevím co nás čeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.1.13 20:17

Nedoslýchavost u dětí

Ahoj Lucko.Taky jsme byli v Brně na Beru kde nám ve spánku měřili hodnoty sluchu. A zjistili, že malá má dost postižený sluch. Běháme po různých vyšetření i na CT nás poslali jestli nemá něco se šnekama vevnitř v uších a má vše v pořádku. Nechápu i to, že dcerka poslední dobou nějak reaguje když jí někdo něco řekne. Nechápeme to, že v Brně vyšlo špatně Beru a i přesto dcera udělá nepochopitelné věci které musela slyšet. Už tomu s manželem nerozumíme :( Taky nás to hodně vzalo. Máme jediné dítě…držíme Vám palečky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
llucie 27
30.1.13 21:29

Taky reaguje. když jsem se objednávala do Brna, a četla jsem co je na žádance, tak mi řekli, že je hluchy. Byla jsem v takovém šoku, jsem šla a dostal pokličkový šok, zareagoval. I když mu chrastím s hračkami reaguje, u levého dřív u pravého ucha později. říkala jsem si, že to nemůže být možné. Každý mě říkal, že se mu vše teprve vyvíjí, že všechno může být i jinak. Včera mě mudr, řekla že by měl reagovat na šepot a podobného typu zvuků. No uvidíme co bude dal, manžel mi říkal at jsem v pohodě, že jsou i horší nemoci a hlavně že vidí. Nakonec jsem si to v té hlavně trochu srovnala, že má právdu a taky jsem řekla, že vůbec nechci, aby nás někdo litoval, a bral ho za chudáčka. což mě dnes potvrdila i paní, která se zabyvá odblokama, že takhle to děláme dobře. Ještě zkusíme i jiné možnosti, které by to mohlo zlepšit a uvidíme. Jinak máme ještě staršího kluka /3roky/ a ten je v poho.jen má ted období vzdoru, což mě tak zaměstná, že nemám čas na to tak myslet a trápit se s tím, proč a čí je to chyba, i když už je to zbytečné a vrátit se to nedá. Ted už chci jen vědět, jak moc je to dobre / slovo špatné nepoužívám, jsou děti, které mají daleko horší nemoci/ Ale už jsme z toho tak zblblá, že mu u té hlavy neustále něčím chrastím. Jak řekla moje pediatrička, že se mi ani nediví, to by dělal každý. :)

• Citovat
  • Upravit
1011
31.1.13 08:48

Ahoj, omlouvám se, že vám sem vstupuju. Nemám nedoslýchavé dítě, ale trochu se o to zajímám. Zkoušely jste kontaktovat ranou péči (http://www.tamtam-praha.cz/kontakt.php)? Tam by vám mohli pomoci. Hlavně jde o to, začít něco dělat co nejdříve.
Jinak s tím, že něco slyší a něco ne, je naprosto normální. Vaše děti, jak jsem pochopila, nejsou hluché, „jen“ nedoslýchavé. Už si to moc nepamatuju, ale u některých vad právě lépe slyší vyšší tóny a u jiných nižší, tak to by mohlo být vysvětlení, proč něco slyší.
Jinak přeju hodně síly. Manžel má nedoslýchavého tatínka (i když chápu, že je to něco naprosto jiného), tak vím, že to není úplně jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitejoma
7.2.13 11:02

nedoslýchavost

Ahoj
mám dvě holčičky s nedoslýchavostí. jedna těžká vada druhá střednětěžká. Bera je spolehlivé vyšetření. U holek nejdřív dělaly otoakustické emise, pak u jedný ERA SSEP, u druhé BERA. je to skoro to samé. nějaké informace mám na stránkách www.aninka.estranky.cz

• Citovat
  • Upravit
jitejoma
7.2.13 11:04

Holky dá se to zmáknout. u starší dery mi nikdo nevěřil 3a půl roku. byla jsem zoufalá přemlouvala doktory že nejsem blázen že starší syn reaguje na šeptání atd. konečně po skoro 4 letech dostala sluchadla a začal boj s řečí. ale zmákly jsme to. ted je ve 2. třídě běžné školy a má samý jedničky. je to dřina. musíte spolupracovat všichni, ale jde to. a tamtam doporučuju. nebýt jich tak vůbec netušíme co dělat

• Citovat
  • Upravit
6
7.2.13 11:05

Nedoslýchavost

Ahoj chci se zeptat a to obě holčičky nosí sluchátka nebo mají ty inplantáty? Jak je možné, že obě neslyší? A jak se s tím žije? díky za informnaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.2.13 11:22

Nedoslýchavost

Nám nedoslýchavost zjistili před půl rokem.Byl to pro mě šok a nemohla nemůžu se s tím nějak smířit. Není dne abych nebrečela a netrápilo by mě to. Dcerka je jinak zdravá a šikovná ale mám strach jak to zvládneme. Taky mám strach mít druhé dítě aby nebylo taky nedoslýchavé. Nevím čím se to děje nebo kde je problém, že se takové děti rodí. :,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitejoma
7.2.13 12:36

Obě mají sluchadla. Nevíme čím to. Syn je zdráv. Na genetice holkám nic nevyšlo. Ale jedna měla překotnej porod a chvilku nedýchala a druhá měla rizikový těhotenství, hnědou vodu.. čert ví. Já to u starší tušila dlouho a štvalo mě že nikdo nevěří. Takže po potvrzení dg jsem byla štastná. hrozná úleva přišla že konečně se něco bude dít. Pro zbytek rodiny to byl samozřejmě šok. Jako díky tomu že aninka dostala sluchadla pozdějc než s emá tak dlouho trvalo než se rozmluvila. ale naučila se hodně odezírat. Makaly jsme x hodin na logopedii, rozvíjení dalších smyslů, chodily za náma tety z tamtamu. aninka byla hrozně pilná. Takže začala dohánět. Tak po půl roce co měla sluchadla jsem začala vidět pokroky i já. Ve školce byla integrovaná děti byly v pohodě. Ted je integrovaná na základce a všechno klape. spolupracujeme s SPC učitelka je z anči nadšená. Hraje na flétnu, mladší dcera na klavír. zvláštní. skoro neslyší ale hudební sluch a rytmus mají obě:-) žít se s tím fakt dá. záleží asi hodně na nás. jak my s epostavíme k tomu že nemáme úplně v cajku děti. důležitý je to sama v sobě zpracovat a pak jim předávat sílu a sebevědomí. Obě holky jsou v pohodě. Aninka se ted občas ptá(je jí 9) proč musí mít sluchadla, jak to že já je nemám, proč ostatní děti jsou v pořádku.. nějak se to vysvětlí. třeba že každej má něco. někdo brejle, někdo je hubenej, tlustej, někdo je prostě jen blbej ale každej něco má. bere to. pak když kouká na nějaký dokumenty kde maj děti jiný bolestivý věci vždycky pronese: ještě že jenom neslyšim, tohle musí moc bolet:-) je to zlato.
holky, ono nás to bolí, ale jsou to úžasné děti, naučí vás svět vidět jinejma očima, naučí trpělivosti atd. Nebojte se:-) hlavně fakt zavolejte do rané péče, je to obrovská podpora:-)

• Citovat
  • Upravit
jitejoma
7.2.13 12:40

Co je taky hrozně důležitý je podpora rodiny, manžela. ten můj můc nefungoval v tomhle a bylo to hodně náročný

• Citovat
  • Upravit
jitejoma
7.2.13 13:58

Chceš li koukni co takový dítka dokážou:-) trocha povzbuzení pro tebe:-)
 http://www.youtube.com/watch?…

to sou naše holči :srdce: nky:-)

• Citovat
  • Upravit
1rita
8.2.13 20:00

Ahoj, taky mám 2,5 letého uličníka s oboustrannou těžkou nedoslýchavostí. Také doporučuji TAMTAM. Nám pomáhali z Olomouce. Jeli jsme s nimi na týdení pobyt, kde byli odborníci a vše perfektně vysvětlili, probíhali různé terapie jak pro děti, tak pro rodiče. Díky nim, jsme se dověděli, že můžeme nechat udělat genetické testy, které prokázali mutaci genu conexin 26. Také s tím nejsme smířeni, ale vždycky si řekneme, že jsou na tom jíné děti hůře. Velkou oporou je i naše paní logopedka, kterou navštěvujeme od 13měsíce. Pokud se jedná o prokázanou genetickou vadu lze u provést umělé oplodnění s tím, že provedou u oplodněného vajíčka před tím než jej zavedou genetický test a vyberou zdravé vajíčko, nebo jenom přenašeče. :hug:

• Citovat
  • Upravit
6.4.13 13:10

Ahoj moje dite tyky nslisi jdeme na vysetreni mam velke obavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení