Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Stalo se vám to někdy? MS jsem měla dostat před 10 dny, 3× jsem si dělala test a vždycky negativní, včera jsem byla u doktora, podle krve taky negativní. Dal mi injekci na vyvolání MS, ale příčinu nezjišťoval.
Mám 40, doteď jsem problémy neměla, jen podotýkám, že poslední MS byla nezvykle silná, bolestivá, dlouhá a vyčerpávající, prostě jiná, než obvykle.
Zarazilo mě, že doktor nezjišťuje příčinu, dá mi vyvolávačku bez vyšetření a ahoj…
@hanyny Tak koukám ze nejsem jediná koho tenhle mesic trápí zpoždění
Mám 9 dní zpoždění, testy negativní a krev taky. Akorát ja nedostala vyvolavacku a mám asi jen čekat
Třeba to bude řešit jestli to nedostanes ani po té vyvolávací injekci ![]()
A pokud to bude příští měsíc to samé, tak co je lepší- chodit na vyvolávačky, nebo se na to vykašlat a čekat třeba 2 měsíce??? Zajímal by mě názor nějakého doktora, nebo sestry, jestli se někdo takový ozve ![]()
Chtela bych se zeptat jaka to muze byt pricina mam spozdeni 2 mesice ale tehotna nejsem delala jsem si testy a vecinou mam spozdeni tech 14 dni a ted stale cekam nic me neboli ani zada, bricho nic dekuji za odpoved ![]()
Hele to se mi taky stalo jeden cyklus… co jsem mela stres a dalsi byl uz zase v pohode… teda ne tolika dni asi 7 to myslim bylo a od te doby v pohode…
Oživuji diskuzi. Měla jsem to dostat před 12 dny, test negativní, těhotná určitě nejsem. Čekaly byste, nebo mám jít na gyndu? Už se mi to stalo jednou loni, dostala jsem vyvolávačku, od té doby v poho až zas teď. Nejradši bych nechodila nikam, ale jak dloho čekat?
Já bych čekala do termímu další menstruace, tak to radí můj doktor
@ivašot. Aha, tak moje to chce vždycky řešit vyvolávačkou a hormony a proto se mi tam nechce
@bigl Můj to bere tak, že cyklus může být anovulační a to ho může hodně protáhnout. Navíc není špatné zkontrolovat výšku sliznice ultrazvukem - jestli je vlastně co „odmenstruovat“. Za mě, pokud nemáš jiné problémy, třeba bolesti, výtok atd. tak bych klidně ještě počkala.
@ivašot. Díky, tak já to ještě nechám tak. Ona mě ždycky vystraší, že to může znamenat i nějaký závažnější problém, tak pak jsem z toho nejistá. Ty předepsané hormony jsem minule nebrala, ale vyvolávačce se neubráním, když už tam jdu. Asi to nechám tak. Na kontroly chodím pravidelně, tať mi nedávno (cca před 3 měsíci) dělala větší i s odběry a ultrazvukem, tak snad je vše ok. Je mi 40, další děti už nechci, přechod asi ještě nemám, no tak nevím co to je, ale nechám to zatím asi tak. Díky.
@hanyny píše:
Stalo se vám to někdy? MS jsem měla dostat před 10 dny, 3× jsem si dělala test a vždycky negativní, včera jsem byla u doktora, podle krve taky negativní. Dal mi injekci na vyvolání MS, ale příčinu nezjišťoval.
Mám 40, doteď jsem problémy neměla, jen podotýkám, že poslední MS byla nezvykle silná, bolestivá, dlouhá a vyčerpávající, prostě jiná, než obvykle.
Zarazilo mě, že doktor nezjišťuje příčinu, dá mi vyvolávačku bez vyšetření a ahoj…
Ahoj nechci strašit ale já měla ms a byla jsem už týden těhotná. Když jsem byla nemocna (chřipka) 2mesice jsem ji nedostala. Takže bych Ti radila počkat nebo jit na kontrolu.
Já bych počkala, jednou za rok mám cyklus třeba 60 dní, je to opruz, ale vyvolávačku si kvůli tomu píchat nenechám ![]()
@Laurie Díky, to jsem asi potřebovala slyšet, že to někdo má taky tak. Že se to prostě jednou za čas stane a není to žádná hrůza ani příznak nějaké choroby ![]()
@bigl ahoj, já mám to stejné.
Měsíc mám spožděni a dělala jsem si 2 testy a jsou negativní.