Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Budeš hlídaná a budou dávat na tebe větší pozor, ale záleží přesně co by s tou š. ž. je. Jinak mě také zlobí
. Neboj a jdi se v klidu
. Všude budeš muset jen říkat, že máš problém se š.ž.
Neboj buď v klidu pořád je lepší, když se bude vědět co ti chybí než kdyby pak jsi byla těhu. a nastal nějaký problém. ![]()
Ahojky, zajímalo by mě, v jakém případě se dělají krevní testy na minerály a vitamíny v těle? Moje doktorka mi dělá pouze klasický krevní obraz, měla jsem problém s nedostatkem železa, nyní čekám na výsledky. Poslední dobou jsem opět hrozně unavená, úplně se mi podlamují občas kolena, hodně mi padají vlasy, chytají křeče do noh, k tomu mám nízký tlak. Tak prý to vypadá na ten nedostatek železa, na křeče mám jíst hořčík. Někde jsem ale četla, že křeče mohou souviset i se níženou hodnostou draslíku. Navíc ta hladina hořčíku ani draslíku se běžně nezjišťuje. Mě by kromě toho ještě zajímala hodnota vápníku - nemám zatím žádné potíže, ale jde mi o prevenci. Ovšem jen tak mi obvodní doktorka na to krevní testy neudělá.
Gynekolog mi krevní obraz na kontrole po porodu též nedělal i přes málo železa v těhotenství, že prý vypadám dobře, bledá nejsem, tak je to v pořádku.
Minerální látky v krvi jsou běžné vyšetření (Na, K, Cl), Ca, P, Mg není až tak časté, ale není to nic vzácného. Buď si je vyžádat u doktorky a vehementně jí popsat příznaky, které jsou při snížených hodnotách těchto minerálních látek. nebo si zavolat do nejbližší laboratoře, zda mi to udělají jako samoplátci a za kolik. Jen upozorňuju, že tyto hodnoty jsou aktuálním odrazem, takže když se například převodníš (budeš víc pít), tak můžeš mít všeho relativně méně. Stejně tak, když přijdeš na odběry „vysušená“.