Nedostatek plodové vody

341
21.7.09 22:37

Nedostatek plodové vody

Ahoj mamulky a těhulky.
Mám dotaz,možná že se to už někde řešilo,ale já nenašla.
Známá mé sestry čekala dvojčata(teď 20.týden),zjistili špatné vásledky testů(asi tripl) a poslali ji na odběr plodové vody.Ale tam na UTZ zjistili že té plodovky má málo.Taky jí řekli že jedno miminko je 18.týden a druhé 20.týden.Takže prvně otěhotněla s jedním a po dvou týdnech se chytlo druhé mimčo.
No ať už jdu k věci.Ta známa je momentálně na sále a miminka porodí.Doktoři jí prý řekli že buď je teď porodí a nebo to riskne a uvidí se co bude.Zdá se mi to celé divné.Myslíte si že je něco takového možné?Že to doktor nezjistil dříve?
Snad jsem to nenapsala moc zmateně.Předem moc děkuji za odpověďi a přeju hezký večer.
 Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
21.7.09 22:41

Jsou hluboko pod hranicí přežití - to prostě není dobré.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
21.7.09 22:50

Porod mimin ve dvacátém týdnu? To asi ne, zachraňují se tuším od 24tt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
21.7.09 22:53

Moc děkuji za odpověď.
Já si myslela že když jí doktoři řekli že to může risknout že tam nějaká šance je.Taky mě napadlo že kdyby ještě vydržela několik týdnů,že by měli větší šanci na přežití.Porod už jí vyvolávají od včerejšího rána a teprve před hodinou se dostala na sál.Asi jsou to bojovníčci. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
21.7.09 22:53

divné se mi to zdá :( hranice přežití je tuším 24tt ? rozhdoně je to tt, který je v čechách stanoven jako vodítko pro lékaře pro záchranu a pokusy o záchranu předčasně narozených miminek. tohle je hrozně brzy.

že má málo plodovky zjistit dříve nemuseli, může unikat… :(

každopádně držíme všechny palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
21.7.09 23:02

Já myslím že žádnou šanci nemají pokud dokáží zachránit mimnko až ve 24 tt.Možná kdyby počkali,ale rozhodla se nečekat.
Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.7.09 23:03

Může tam jít i vývojové vady. Nebo o jiný problém. Ale není to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.7.09 23:52

Jak už zde bylo řečeno 24týden zachranují,dříve né,takže bych nějakej zázrak nečekala.Divné je že se doktoři snaží udržet těhu za každou cenu(pokud není v ohrožení matka ) co nejdéle to jde,určitě se nestává aby dr naopak porod vyvolal 8O .
Myslím že tam nejde jen o tu plodovku,ale i o něco jiného, ale to přece sestře musel dr říct! :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
22.7.09 00:27

Myslím, že šance na přežití je nulová. Můj gyndr mi kdysi řekl, že pokud žena porodí 24tt a výš, je to předčasný porod. Pokud pod 24tt, je to potrat. Tady jde asi opravdu ještě o něco jiného, jinak by jí nedoporučili těhotenství ukončit. O nic víc se tady nejedná. A že jedno miminko je podle velikosti 20tt a druhé 18tt přece nemusí znamenat, že se každé uchytilo jindy - tedy v rozmezí 2 týdnů ! Ale že jedno to miminko z nějakého důvodu zaostává v růstu a to taky dobré není. Možná bude problém i v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
22.7.09 00:41
sylva píše:
Moc děkuji za odpověď.
Já si myslela že když jí doktoři řekli že to může risknout že tam nějaká šance je.Taky mě napadlo že kdyby ještě vydržela několik týdnů,že by měli větší šanci na přežití.Porod už jí vyvolávají od včerejšího rána a teprve před hodinou se dostala na sál.Asi jsou to bojovníčci. :cry:

Já pochopila, že ten risk má být v rozsahu postižení, kdyby se rozhodla zkoušet děti donosit.
Tohle je samozřejmě jasné přerušení. Dvě děti v půlce těhotenství :( :( :( …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
22.7.09 08:09

Ahoj , zřejmě se jedná o přerušení těhotenství, já takhle přišla 2× o děti, vždy se jevilo vše o.k. a pak na genetice na ultrazvuku zjistili, že už nemám plodovku a museli mi těhotenství ukončit. V mém případě měla miminka nefunkční ledviny, srdeční vady…Pokud nemá plodovku,děti by nedonosila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
22.7.09 08:51

úplně mě zamrazilo, škoda že je to podáno - jedna paní povídala, takže můžem jen spekulovat o tom jak to skutečně je. Myslím že málo plodovky by nemusel být takový problém, proč to nezkusili donosit aspoň do toho 24tt? Nebo byla miminka fakt nemocná? Soucítím s maminkou, je to nejstrašnější zážitek co ji mohl potkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
22.7.09 09:45

Neřekli jí že má těhotenství hned ukončit.Podle jejich slov to bylo,buď to ukončíte hned a nebo risknete a ještě počká.Sestra se má dnes zastavit,tak se zeptám jak to přesně bylo.Je to známá mé sestry,ne má sestra.Tak pak písnu.
Díky a hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
22.7.09 09:59

Ahojky.
Tak psala sestra ze uz to má ta známá za sebou.Jedno miminko šlo prý hned a druhé nešlo,tak 2 hodiny počkali a pak ji uspali a násilím mu pomohli.
Je to hrozné.Ani nevím co dodat.
Ještě jednou díky.
Lacenko,držím palečky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
22.7.09 10:28
sylva píše:
Tak psala sestra ze uz to má ta známá za sebou.Jedno miminko šlo prý hned a druhé nešlo,tak 2 hodiny počkali a pak ji uspali a násilím mu pomohli.
Je to hrozné.Ani nevím co dodat.

Z tvého popisu to zní úplně děsně, jako případ pro lidská práva a jako že ti doktoři jsou úplně neschopní a :,-(ističtí k tomu - ale jsem pevně přesvědčená o tom, že měli medicinské důvody a že se snažili kamarádce tvé sestry dát to nejlepší. Držím jí palce aby vše dopadlo v rámci možností nejlépe jak to jen jde.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky