Křeče ve 32. týdnu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24
20.7.09 13:09

Křeče ve 32. týdnu

Ahoj holky, jsem ve 32. týdnu a objevily se u mě křeče v oblasti břicha, při kterých mi tvrdne břicho. Taky mám zvýšený puls a tlak na mě (normálně mám 80 na 60) taky zvýšený na 120 na 70 a puls 100. Prosím poraďte :-( _________________________________________________
 http://bd.lilypie.com/XOAop1.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
20.7.09 13:24

ahoj, ja teda obtize druhych bagatelizuji a sama panikarim pri kazdem prdu

ale bolestive kontrakce (bolest + tvrdnuti bricha) v tomto tydnu jsou asi normalni Braxton Hicksovy kontrakce (nebo jakse to pise), Koucky opakovane pise, ze kdyz to nemas vyslovene nekolikrat do hodiny, tak v pohode. Tlak a puls jsou normlani, tehule maji puls zvyseny (srdce musi uzivit i delohu), ja mam furt kolem 90, tlak je v mezich, ikdyz mas normalne nizky (hodne nizky), takl tenhle co mas ted by miminko ohorozit nemel - boli te z toho hlava?
Samozrejme kontrolou u gyndra nic nezkazis, jen se uklidnis.

Jinac u mereni tlaku se vyplati merit opakovane, plati ta nejnizsi hodnota. Ja si dokazu i doma zvysit tlak na 150/90, ale kdyz ho zmerim parkrat po sobe, tak uz jsem zase v mezich, to delaj nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.7.09 13:25

k doktorovi. Hned!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
20.7.09 13:37

Ano bolí mě hlava, ale už se to zlepšilo, tlak mám už OK, ale nejhorší to bylo okolo jedenácté to bylo tak 10× do hodiny, bylo mi zle, ale už se to zlepšilo, tak nvm jestli mám k doktorovi zajít už dneska, nebo počkat do zítřka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.7.09 13:41

Jdi k doktorovi a nebo mu alespoň zavolej. Raději plašit, než něco zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
20.7.09 13:49

Jsem taky nachlazená a včera jsme házeli dřevo a já jsem chtěla pomoct…přišlo mi, jak kdyby mi kleslo břicho a děloha tlačila na spodek, ale už nic nebudu dělat a ležím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
20.7.09 14:10
eleni píše:
Jsem taky nachlazená a včera jsme házeli dřevo a já jsem chtěla pomoct…přišlo mi, jak kdyby mi kleslo břicho a děloha tlačila na spodek, ale už nic nebudu dělat a ležím :(
urc ite bys mela jet k dr. Kdyz mu zavolas, stejne te posle do nemocnice. Jed na pohotovost! Muze to byt prkotina, ale ve 32.tydnu bych si na tvem miste nezahravala a jela!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
20.7.09 14:26

Návštěvou nemocnice se nic nezkazí, to je fakt - nikdo se na tebe zlobit nebude. A budeš mít klid.
Ale myslím, že to spíš nic nebude, jestli nekrvácíš a nemáš to moc často a pohyby normálně cítíš.

Já měla asi 4 denní břichabol poté, co jsem sekala na zahrádce srpem, blbka. od té doby se šetřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
20.7.09 14:27

Já k němu zajdu teda zítra ráno :) už mě nic nebolí a jsem OK, tak nevím, možná to bylo z vyčerpání nebo co …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.7.09 11:03

Tak jsem byla u doktora, napsal mi No-Spa a magnesko a mám se šetřit. Chtěl mě poslat do nemocnice na kapačky, ale to jsem nechtěla. Mám prý zkrácený čípek.

• Citovat
  • Upravit
43028
21.7.09 11:23

Ve 32 TT už nic jako zkrácený čípek není - je to všechno normální. Cervikometrie už se ani nemá dělat. každopádně po 32 TT už prej mají narozená miminka úplně stejné šance jako donošená, takže je vlastně všechno v klidu, akorát bych nerodila doma. Je fajn, že je mimi OK a že problém je jen zblázněná děloha, mám radost.
Jo podle Kouckého klůidový režim nemá vůbec žádný smysl, je to dokázáno nějakejma studiema. Když už klidový režim, tak neběhat a neokopávat zahradu, rozhodně se prej nemusí ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
21.7.09 21:14

ahoj, no do dokončeného 34.tt bych přece jen nesouhlasila, plicní zralost se uvádí až od 35+0. Ale jinak jo, určitě má miminko velké šance.
Add puls - celé těhotenství /teda dvojčatové/ jsem měla 110-120. Taky jsem funěla jak mašina.
Add čípek - jak píše Pudloslava, cervikom. nemá smysl, moje dr. říkala, že víc pozná pohmatem /konzistenci, prostupnost, naléhající klenbu/. Ale ani otevřený čípek ještě porod nedělá, já byla v tomto tt. prostupná pro prst a klenby plné a do 38. jsme vydržely :wink:

• Citovat
  • Upravit
24
22.7.09 00:09

Tak to jste mě potěšili :) Slyšela jsem o té plicní nezralosti a taky mi vadí, že bych neměla Petříka hned doma, ale musel by ležet v inkubátoru, tak se musím šetřit. Ale křeče se zase ozývají, tak já už nevím, když si vezmu magnesko, tak se to zklidní…Ale oba dva porody jsem měla 38+0, kdy mi praskla voda, Michal měl 3,50 a Denis 3,35 kg. Manžel měl při narození 4,40 a já 3,90, nevím na čem velikosta miminka závisí, ale jestli na něm, tak to bude macek :D A děloha se mi fakt asi zbláznila, celý těhotenství v klidu, ani jsem nezvracela, žádný nevolnosti, tak se to asi kompenzuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3103
3.8.09 18:20

Ahoj, já měla takhle křeče taky ve 32. tt. Navíc mám mrňouska nacpaného od 30. tt úplně dole. Nechali si mě v nemocnici 5 dní. Dostávala jsem léky na zklidnění dělohy a do minulého úterý jsem brala hoooodně magnezia. Navíc klidovej režim. Představa mrňouska na hadičkách v inkubátoru byla dostatečně silnou motivací to dodržet. Teď už jsem za vodou. Podle poslední kontroly v pátek už je porod na spadnutí a mimčo dostatečně „upečený“ :D Vydržte do 36. tt, ať můžeš mít miminko hned u sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.14 09:20

Poradite mi, prosim?

Jsem 32+4. Kdyz lezi a otacim se z boku na zada, ze zad na bok a tak dale, tak mam po celem brise krece… Sem tam mi tam zvlastne „skrunda“ a slysim proudit tekutinu v brise az je to neprijemne… Dite je siiilene neklidne poslednich par dni :/ Co to muze byt??

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky