Nedostavující se menstruace

55
7.1.15 19:03

Nedostavující se menstruace

Dobrý den,

Chtěla jsem se zeptat, zda nemá některá z vás podobnou zkušenost. Už dva roky neberu antikoncepci, po jejím vysazení se mi přestaly dostavovat měsíčky. Párkrát jsem byla na vyvolání, potom jsem dostala Proveru, jenže to mi moc nesedlo (bylo mi špatně atd., doktor mi to zakázal užívat)..pak mi doktor předepsal Agolutin. Ten jsem dostávala asi půl roku, potom se menstruace dostavila sama a tak mi doktor řekl, že to zkusíme vysadit…Bohužel jsou to už tři měsíce a měsíčky vůbec nemám…Od vysazení antikoncepce s partnerem spíme bez ochrany a nic..Chtěli by jsme miminko, ale nevím, zda je to v mém případě vůbec možné.

Já vím, že bych se měla ptát doktora, ale chci si vyslechnout názory někoho s podobnou zkušeností. Moc děkuji za pochopení a případné ohlasy. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2212
7.1.15 19:04

@Barenka5 máš nějaké vyšetření…hormonální profil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
7.1.15 19:09
@30_aneta píše:
@Barenka5 máš nějaké vyšetření…hormonální profil?

noo to fakt nevím, alespoň doktor mi o tom nic neřekl..nějaká vyšetření mi dělal, ale nemluví o tom se mnou :nevim: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
7.1.15 19:14

Tak to je potom dost divný doktor - mě tedy mudra vše vysvětlovala, horm. profil, vlastně to netrvalo ani tak dlouho a vše mi dala do pořádku. Být tebou, jestli se tvůj doktor k ničemu nemá, začala bych u toho. JInak přeju, ať se to brzy spraví. Jo, chvíli mi pomohly kontryhelové čaje, ale přestože jsem začala mít menstruaci, tak neprobíhala ovulace, takže snaha o miminko by byla marná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
7.1.15 19:20

@Barenka5 na hormonální profil by ti bral krev (myslím 2den cyklu) a z toho zjistí, jestli máš v normě hormony v těle a jestli štítná žláza je ok…já být tebou, nechala bych si dát vyvolávačku a ať ti uděla ten hormonální profil…dva roky se snažit a nemít hormonální profil ani spermio…to je opravdu divný doktor :think: měla jsem také dlouhé cykly a když jsem se ho ptala jestli mi nedá nějaké hormony nebo něco, aby se to upravilo tak řekl, že bez hormonálního profilu mi nic nepředepíše…být tebou, tak začnu pít třeba kontryhel, kapat jeřáb ptačí a měřit teplotu a malovat grafy…myslím, že asi nemáš ovulaci…na tu mi doktor doporučil nosifol…mě moc nepomohl, ale třeba bude působit na tebe…na trhu je hodně věcí…já pila zelený ječmen na pročištění a potom ten kontryhel a jeřáb…někdo preferuje gynex, femigard…každý něco jiného…ale určitě bych uvažovala o změně doktora a po takové době bych možná šla na konzultaci do nějakého Caru, tam ti udělají kdo ví jaké testy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
7.1.15 20:03

Za mě doporučuji Inofolic nebo Nosifol, to je prý to samé, ale já mám zkušenost jen s inofolicem. Menstruaci jsem sama od sebe nedostala, naposled když jsme zkoušeli bez vyvolávačky, tak jsem to nedostala pět měsíců a pak jsem stejně byla na vyvolávačku. Inofolic jsem začla brát a hned po měsíci se mi menstruace začala dostavovat pravidelně, brala jsem jej půl roku. Teď je to půl roku, co jej neberu a stále MS pravidelná přesně 28 dní. Vrátila se mi ovulace a menstruace. A je to lepší než se dopovat hormanama, je to přírodní. Akorát ta cena :think: A to jsem jej na doporučení lékaře brala dva denně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
7.1.15 20:23

Moc vám děkuju za rady, určitě vyzkouším vše co bude možné..Taky se právě nechcu moc dopovat hormonama, je to podle mě hnus :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.1.19 11:03

Oživuji!!!!

Ahojky, tak jak jste dopadly holky ? :) Mám podobný problém. v prosinci 2017 jsem vysadila HAK po 3 pul letech a od ty doby MS vubec nic. jen jednou sama a to v zaří 2018 jinak vždy jen po vyvolávačce … doktor mi dělal horm. profil říkal že dobrý ale i tak MS stále pořád nic …v listopadu 2018 jsem tam byla naposled a řekl mi, že mám cysty na vaječníkách a že to je taky nejspíš duvod proč nemám MS a ovulace což ale nechápu, protože ikdyž jsem tam chodila predtím po vysazení tak MS nebyla a o cystách neřekl nic :) … píchl mi v listopadu vyvolávačku a od 14 do 25 dne cyklu mám brat Proveru 5mg. tedka ji beru 2 mesícem a zatím vše ok jak minulý měsíc jsm to dostala asi 30 den tak dneska (28 den.) jsme to dostala … každopádně tulíme se pravidelně miminko bychom si přáli a stále nic :) už jsem si myslela že tenhle mesíc by mohla být konečne i nějaká ovulka protože 13 a 14 den cyklu byl výtok bílkového charakteru a s trošičkou krve. Tak jsem si myslela že by to mohlo být i ono, ale jelikož test byl negat a dneska jsem to navíc dostala tak nic … po skončení MS si tedka chci začít dělat BT, piju 2× denně šálek kontryhelu a 3× denně po 7kapkách gynexu a modlím se , aby to už konečně vyšlo . Máte někdo zkušenost ? Muže mi ta provera vymítit cysty aby zase byla šance normální ovulace ? Popřípadě máte nějaká zkušenosti z normálním otehotněním když jsou cysty na vaječníkách ? Díky za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí