Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je
. To asi proto, že to byla ambulance. Tam mají vždycky čas. O víkendu v nemocnici by se to řešilo jinak, víc akutně. Ale pátek není až tak hrozná doba, to se vydrží, ne?
Budu čekat, co vám řekne. Hlavně se ničeho neboj.Udělá nějaké vyšetření reflexů. Možná vás pošle na EEG vyšetření. Dostane čepičku a budou sledovat činnost mozku. Nic strašného to nebude, neboj. Musí se zjistit příčina těchto „stavů“ a ber to pozitivně. Synovi pomůžou
. Jo?
jako chlap považuji- i když je to nehtěžší asi, nepanikařit. zejména i kvůli staršímu dítěti. Bude považovat Váš stres jako obranu vůči něčemu, co se děje co do života nepatří, a začne stresovat po Vás, a pak nebudete vědět, jestli se starat o jedno nebo o druhé dítě. dsamořejmně o to, co nedýchá jako první, a na to druhé začnete řvát z nervozity a být „hnusná“. Znám to od nás doma. Tedy hlavně se zhluboka nadechnout a začít zachraňovat. Po té, a asi nejdůležitější rada - změnil bych doktora. Přístup Vašeho doktora se mi zdá naprosto nechodný. namísto diskuzí, by Vám měl on poradit jako první. A ne hledat rady - a´t se neurazí nikdo tady „povídačky naší Kačky“. Prvotně musíte mít vysvětlení a radu medicínského charakteru. I pro vaše uklidnění. po té můžete hledat partnery pro diskusi, až budete vědět, o co jde. Nikoiliv naopak. Hodně štěstí, Filip
…a to hlavní jsem nenapsal, jedná se o nějaký neurotický stav, jak píše Barbarela, může se jednat o stav nějaké formy epilepsie, či jiné momentální mozkové nečinnosti a jeho poruchy, časem by to mělo odeznít, pokud se nejedná o těžší formu. snad ne. V danné době profouknutí, či popisované výše - jedná se o neurotický impulz obecně, kteý je důležitý jako náhlá změna, pro jakési odvedení „pozornosti“ takového dítěte k něčemu jinému, kde prvotně si „všimne“ tohoto impulzu, a jiná část mozku automaticky udělá „naučenou“ věc, tj. automaticky se nadýchne. někdy je potřeba tyto lekavé impulzy opakovat. Hlavně klid a rozvahu, což je ale to nejtěžší pro pozorujícího a zůčastněného.
byli jsme na eeg a teď čekáme na výsledky dozvím se je až příští týden tak uvidíme ještě navíc se mu spustil hroznej kašel a jestli se to nezlepší do pondělí tak budem muset na rengen jestli k tomu nemá astma je toho na mě moc ještě že mám manžela který mi pomáhá jinak bych se zbláznila a k tomu ještě moje dvouletá dcera dělá hrozné naschváli když je s tatínkem tak je hodná a když je v práci tak furt dělá co nemá.
Byla jsem s mladší dcerou v nemocnici, tak odpovídám až s delším odstupem.
Hlavně, že vás už někdo kompetentní řeší. Na astma nemysli, je to krajní případ. Teď jsou všude samé infekty a čekárny plné chrchlajících dětí. U některých by člověk řekl, že mají snad tuberu a nakonec dostanou antibiotika,něco na kašel a je to. Hlavně klid!
A naschvály znám na vlastní kůži. A projde tím snad každá matka 2 a více dětí. Moje starší dcera - 3.roky - začala dělat naschvály přesně před rokem, byla jsem v 7.měsíci a jak cítila, že miminko se blíží čím dál víc, začala dělat scény. Nejhorší bylo hned po porodu a tak trochu jí to drží ještě dodnes a to má malá 8.měsíců. A samozřejmě, když je doma tatínek jsou obě jak vyměnené. Hodné usměvavé holčičky. Jakmile odejde do práce, do hodiny se v nich už žení všechny čerty. Chce to mít pevné nervy. Moje nejsou vždy, jsem taky jenom žena z masa a kosti, ale vím, že to jednou skončí.Ale nevím kdy ![]()
Držím palce! B.
to jo no kolikrát ty nervi nejde udržet na uzdě,někdy je to nesnesení hrůza alekolikrát ty děti dělaj takou radost že na ty lumpárny člověk zapomene