Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zda-li některá z vás neřešila taky podobnou věc: můj dvouletý Tomík se neustále škrábe prstíkem v oušku(vlastně v obou, v jednom více), říká, že ho svědí, často mu štětičkou čistím ouška, koupila jsem mu i kapky Aurecon junior(kápne se do ucha, rozpustí to maz a pak vytře, je to i proti zánětu), ale stejně ho to svědí(třeba půldne nic, ale pak se hodinu furt vrtá)-má jakoby ten maz suchý, takové kousky vyndávám tou štětičkou…
Co myslíte, mám s ním jít k doktoru nebo je na to nějaký lék, rada???
(K dr moc jít nechci, je tak trochu zrazený, před 14dni mu dělali malý zákrok a bojí s ejich) -proto píšu nejprve sem.
děkuji za reakce.
Lenka
Nám doktorka říkala málo čistit a kapat nějaký obyčejný olej a nechat ho tam. Že je to svědí, když mají uši moc suché.
Ahoj,já teda s ušima nemám moc dobrou zkušenost (sama nedoslýchám) a u dcerky jsem na to „ďas“. Měla podobný problém, taky se pořád vrtala v oušku a když jsem lehce tyčinkou „vytřela“, taky jsem vytahovala ty suché kousky mazu. Nám mudra poradila ušní roztok AUDICLEAN, sice je nepříjemné ho aplikovat (stříkne se do ouška), ale zato jsem krásně vyčistila potom uši, ten maz jakoby se stáhl dopředu a šlo to pěkně pohromadě ven. Nebo jak píše předchozí příspěvek, kápnout olejíček a nechat působit, potom bych vyčistila.
svedenim se projevuje zanet zvukovodu, zvlast jestli e jednim prstem stoura v obou usich,t ak si zanet prenese,leci se to antb kapkama
Mišutko, jak píšeš, také to má suché… ![]()
Dobrá, zkusím to čistit pouze tím olejíčkem(kapky do ucha aurecon) a když to bude dál, raději zajdu k dr, jak píše Jizvi,,,aby to sakriš nebyl nějaký zánět,,,tak díky
všem
Jojo jak rikaji holky ,ousko je suche pak svedi,nekdy staci vytrit olejickam a prestane to.Jinak na to cisteni pozor