Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky,chtěla jsem se vás zeptat jak jste na tom se zdravím svých dětí,co již chodí do školky.Moje dcera nebývala nikdy nemocná,i když mezi malé množství dětí chodila. Od září začala chodit do školky a po 14 dnech jsem jí měla na 2 týdny doma s antibiotikama
.I když byla už v pořádku,nechala jsem jí preventivně ještě pár dní doma.Dnes byla ve školce po nemoci čtvrtý den a přišla s rýmou a ze spaní zase pokašlává
.Mám takový pocit,že bude chodit týden do školky a 14 dní pak proleží doma
.Jak jsou na tom vaše děti?
naše antibiotika taky nikdy neměla,nejdřív jsem jí nechala doma a dávala jí sirup,ale když to nezabíralo,ale horšilo se to,tak jsme šly radši k doktorce a už to bylo
Mě příjde,že teď bude nemocná pořád a budu do ní muset cpát „sajrajty“ ![]()
Ani mi nemluv… Nástup obou starších princezen do školky byl v pohodě, ale Elinka je během měsíce už podruhé nemocná… Před třemi týdny měla střevní chřipku, před týdnem nějakou třídenní virózu a teploty skoro ke čtyřiceti… Šílené!
L.
jooo, když jsou některé maminky kapánek nezodpovědné a posílají dítko do školky nastydlé, je to hned
.
vyzvedávala jsem Járu, sedím na bobku ve třídě a hovořím s učitekou, jája se pomazlil, přišla menší holčička (cca 3 letá) a vrhla se na mě že e taky pomazlí, a u nosu zelenej sopel pomlu na bradu
. Já jsem járu s obyč vodnatou rýmou měla soma 14 dní aby byl fakt fit, a pak vidíš tohle není se čemu divit
.
Jinak je od počátku školního roku nachrmlaný už po druhý … včera byl u bybičky dnes jsem ho vyzvedla už nemocnýho … u babičky nakažení nestíhá, tak ai zas školka no
Lítá to tam … a počasí taky nepřidá
Bohužel maminek, který dítě nedoléčí nebo neléčí, je pořád celkem dost. Jako je sice pravda, že to mají třeba těžký v práci a „nemůžou být doma“ a nemají, kdo by jim nemocné dítě pohlídal. a že to není prdelka si vzít hlídačenku na nemocný dítě v dnešní době…
ale na druhou stranu se z toho ty děti prostě nevyhrabou.
Jéje,já bych mohla psát o nemocích ze školky romány.Začal už lon od září na 5 dní v měsíci po 3 ATB,jsem si ho nechala už doma do února.A to pak teprv začalo něco.Týden školky 2-3 týdny doma.Střevní potíže,kašle,rýmy,pak si přitáhl nějaký bacily,takže další ATB.Opravdu co měsíc to doma
Teď chodí od září a co myslíš,teď už je 14dní doma,včera dobral ATB ![]()
je to opravdu náročné,hlavně pro prcka.Samá vyšetření,odběry,výtěry,byl na vyndání nosní mandličky…Je to hodně náročné.Prý se děti časem promoří,jen mě zajímá kdy to potká nás ![]()
Vcera mi moje znama rikala,ze dcerka je od zari ve skolce a uz vypila tri lahvicky panadolu a tak ji ze skolky vzala domu a uz tam nechodi(nastesti ceka kazdym dnem miminko,takze si to muze dovolit)
Taminka píše:
Vcera mi moje znama rikala,ze dcerka je od zari ve skolce a uz vypila tri lahvicky panadolu a tak ji ze skolky vzala domu a uz tam nechodi(nastesti ceka kazdym dnem miminko,takze si to muze dovolit)
My jsme zase velkoodběratelé sirupů proti kašli ![]()
Nejlepší je,když vidím ve školce usoplený dítě a vím,že ta maminka má doma mimčo a může si ho nechat doma ![]()
taky marodíme
..školkový bacily sou odolný, stále kašle a má rýmu, a má atb..prudušky.zdoby kdy začala chodit do školky byla zdravá cca..4dny
obrazek píše:
Bohužel maminek, který dítě nedoléčí nebo neléčí, je pořád celkem dost. Jako je sice pravda, že to mají třeba těžký v práci a „nemůžou být doma“ a nemají, kdo by jim nemocné dítě pohlídal. a že to není prdelka si vzít hlídačenku na nemocný dítě v dnešní době…ale na druhou stranu se z toho ty děti prostě nevyhrabou.
muj případ
..týden sem jí posílala s rýmou do školky, a ted stejne sedím doma ![]()
Náš malý teď nastoupil na dopoledne 2× týdně do předškolky a zatím se drží (nebývá nemocný, atb zatím neměl), ale když vidím ty usoplené děti, které tam rodiče dají, tak se toho děsím. Štve mě, že tam nemocné děti dávají i maminky, které jsou doma (je to pro děti od dvou let, takže spousta maminek je doma). Pokud by začal domů tahat nemoci, tak bych ho tam asi přestala dávat, i za tu cenu, že by se se mnou doma asi unudil. I když kdo ví, úplně to tam miluje a ráno nemůže dospat, už aby tam byl, nevím jestli bych mu tu radost odepřela.
Asi s tím nic nenaděláme, maximálně apelovat na učitelky ať to více hlídají a pokud je dítě usoplené nebo jinak nemocné, tak ať hned volají rodičům ať si ho přijdou vyzvednout.
Ahoj.
Tak Můj syn nebyl jako malý ani jednou nemocný.Chodili jsme hodně mezi děti a neměl ani rýmu.
Ve 2,5 letech nastoupil do mš a vždycky byl týden v mš a tři týdny nemocný.Za těch 10 měsíců měl jedenáctkrát ATB na zánět průdušek,uši a angínu ![]()
Ale nastoupil druhý rok a jako když utne,má jen sem tam malou virozku.ATB od té doby žádné ![]()
Děti se prostě musí promořit bacilama a pak už je to v pohodě ![]()
To je asi všude…
A jak už tu někdo psal, děti se s tím musí poprat a vytvořit si imunitu. Kdyby tím neprošly ve školce, projdou si tím později ve škole. ![]()
ahojte, myslím si, že to musí prodělat každé dítě. Jára nastupoval v loni do školky na 5 dnů v měsíci, marodil, od března nastoupil na stálo a byla jsem každý měsíc doma.
Od letošního září je v pohodě, pravda, že jsme nasadili přípravky na posílení imunity (Broncho-Vaxom + Multitabs imunokids), za 14 dní jdeme na odstranění nosní mandle, tak doufám, že to potom nebude nanovo.
My jsme taky byli co měsíc na ATB. Jsem na MD, takže jsem si dcerku nechala doma co nejdýl, aby se z toho pořádně dostala. Jenže se mi bohužel nejednou stalo, že jsme přišli do školky a tam běhali děti se zavázaným krkem a pak jsem se doslechla, že mají ATB pro nějaký bacil v krku, ale prý už můžou mezi děti. Jednou dokonce děti byli po výtěru a čekali na výsledek (samozřejmě tam měli spálový bacil), ale do té doby chodili do školky. Chápu, že maminky co chodí do práce to nemají tak jednoduché, ale toto vše se týkalo maminek, které jsou doma na MD. Proto my teď posilujeme imunitu Alfou - zatím úspěšně. Ťuky, ťuk.