Nemocnost ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
197
8.10.10 08:21

My jsme taky byli co měsíc na ATB. Jsem na MD, takže jsem si dcerku nechala doma co nejdýl, aby se z toho pořádně dostala. Jenže se mi bohužel nejednou stalo, že jsme přišli do školky a tam běhali děti se zavázaným krkem a pak jsem se doslechla, že mají ATB pro nějaký bacil v krku, ale prý už můžou mezi děti. Jednou dokonce děti byli po výtěru a čekali na výsledek (samozřejmě tam měli spálový bacil), ale do té doby chodili do školky. Chápu, že maminky co chodí do práce to nemají tak jednoduché, ale toto vše se týkalo maminek, které jsou doma na MD. Proto my teď posilujeme imunitu Alfou - zatím úspěšně. Ťuky, ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
8.10.10 08:24

Moje mamka učí ve školce nějakých 35 let a už je taky promořená a hned tak jí ty dětský bacily neskolí.

Problém dneska je ten, že se zrušila tzv. „bezinfekčnost“ - rodiče nemusí nosit do školky papír od pediatra, že dítě už je zdravé a může do kolektivu.

Co se týče rýmy, učitelky sice můžou apelovat na rodiče, ale když ten rodič další ráno dítě stejně přivede a pošle ho do třídy a zmizí, není jeho povinnost si ho vyzvednout.
Pokud dítě nemá horečky, rudý oči … tak učitelky prostě rodičům volat nemůžou.
A ani horečky nejsou kolikrát důvodem, že by rodiče nechali v poledne práci a pro dítě si přijeli.
Samozřejmě nemůžu házet všechny do jednoho pytle…

Ale znám od mamky takových hisorek s nemocnýma dětma, že jen valím oči, jací můžou rodiče být… :pocitac:

teď v rychlosti si vzpomenu na chlapečka se zánětem středního ucha, který po týdnu přišel do školky, jakože už je zdravý a on sám, ne maminka, ta už utekla do práce! podává mamce lahvičku - že to prý jsou kapičky do oušek a že mu to má mamka kapat podle toho, jak je to tam napsaný… :roll:

A hodněkrát si děti přinesou do třídy sirup proti kašli a je zajímavý, že málokdy řeknou rodiče, aby mu to dala p. uč, ale nechají to na tom dítěti - asi se prostě bojí, že je s tím p. uč. pošle domů… :nevim:
no bojí se právem.

jak řikám, je to těžký, ošetřovný na nemocný dítě je dneska asi 6 dní? nevím přesně, ale zkrátili to prý…
ale přece nejde vědomě vodit infekční dítě do kolektivu… :evil:

před 14dny jsme byli v mateřskym centru na ukázkový hodině hudební školičky - a přijde tam maminka s holčičkou a ptá se ostatních, zda nám nevadí, že dejmetomu Jůlinka má trochu rýmu…
no tak jediná já jsem jí na to odpověděla, ale ne teda, že mě to vadí, ale že bych byla nerada, aby to Vojta chytnul, protože je právě týden vyléčený z rýmy (a že u těch prťat, co neumí smrkat, je rýma dost stres, odsávačku fakt nemusí a pere se se mnou).

No tak mi na to řekla, že se budou držet dál, ale neodešla. No tak samozřejmě - jak chcete udržet rok a kousek dítě dál od dětí…? 8-o
normálně lezla všude a ožužlala všechny míčky v ohrádce…
rýmu měla - no trochu, ne moc, ale soplila.

tak jsem si říkala, že to je děs, jako kdyby maminka musela nutně být v práci, tak to ještě pochopím, ale ona jde na takovouhle akci, na který být nutně nemusí, nakazit ostatní děti?

utvrdila jsem se aspoň v tom, že až půjdeme příště do MC si hrát, a bude-li tam takovéhle nastydlé dítě, tak se prostě otočíme a půjdeme pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
8.10.10 08:26

bojko prosím co je Alfa?

já jsem Vojtovi koupila Imunoglukan, když jsme týden před naší svatbou teď měli doma náběh na virozu, ale pediatrička mi pak říkala, že takovýhle imunostimulanty mi nedoporučí, že rozhodí imunitu … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
8.10.10 08:40

Mně je líto i těch nemocných dětí, některé se sotva plouží, doma v posteli by jim bylo líp. :-( A když maminka ještě nechodí do práce, tak to opravdu nechápu…
Jako dneska mě to ráno taky zamrzelo, že starší syn, místo aby se už probudil úplně zdravý a šupajdil zase do školky, tak má rýmu i kašel horší, ale posílat ho tam nebudu. A že by se mi to hodilo, mít doma jen jednoho (taky nemocného) - mám pár dní do porodu a taky na mě cosi leze. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
8.10.10 08:43

To mě nenapadlo, že by Imunoglukan mohl rozhodit imunitu? :think: Magistra v lékárně mi ho doporučila, že jako jediný z těchto přípravků má klinické studie s prokázanou učinností. :nevim:

Tady zrovna probíhá diskuze o posílení imunity:

https://www.emimino.cz/…unity-51489/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
8.10.10 08:45

Alfa je přírodní produkt z 18i bylin, bez chemie. Je to od firmy OKG. Posiluje imunitu, působí protizánětlivě, mírní křeče, bolesti, čistí organismus. Stojí sice 900, ale už jsme vyzkoušeli kde co a vždycky stejně malá onemocněla. Měli jsme i ten Imunoglukan, ale stejně měla angínu. Po té Alfě se drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
8.10.10 08:47

Obrazku-tak u nas ve skolce stale papir o bezinfekcnosti je :palec: .Kdyz je dite doma,musi od dr.prines potvrzeni,ze muze do kolektivu,stejne tak,kdyz ma kasel ci rymu-jestli se jedna o alergii a muze mezi deti.
Take ucitelky vraci deti nachcipane a jinak nemocne proste rano do tridy neprijmou-maji na to pravo.Nase skolka si tohle pekne hlida a nemocne dite se sirupem na kasel by neproslo(jako v minule skolce..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
8.10.10 09:05
pate81 píše:

Ve 2,5 letech nastoupil do mš a vždycky byl týden v mš a tři týdny nemocný.Za těch 10 měsíců měl jedenáctkrát ATB na zánět průdušek,uši a angínu :zed:

Tý jo, to musí být šílený 8-o Ondra ještě nikdy ATB neměl, Mates ve svých šesti letech dohromady asi 3×?
Vůbec si nedovedu představit, jak to dítě snese. A věříte paní doktorce, že to bylo pokaždé nutné? Asi u vás jo, ale znám z vyprávění dost doktorek, které dávají ATB na všechno. Ta naše je zase nechce dát nikdy a je pravda, že se kluci nakonec vždycky vyléčili i tak a co měli chřipek, viróz a kašlů. Mates dostal ATB, až když ten kašel byl hodně na průduškách.

Jo a ještě: Máme od doktorky pro oba kluky „Ribomunyl“ na posílení imunity, nasazujeme ho vždy na podzim a myslím, že to pomáhá. Loni byli kluci jen dvakrát doma a teď jsou zatím OK.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
8.10.10 10:03

Naše dítě ve školce promarodilo už 3 roky. Minimálně půl docházky stráví doma s kašlem a rýmou. Občas zánět středního ucha, občas angína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
8.10.10 11:46

Holky,to je hrozný.podle vašich příspěvků to vypadá,že spíš než ve školce,budu mít dítě pořád doma.To potvrzení od doktorky by mělo být všude a byl by větší klid.V té naší taky žádné být nemusí-aspoň ho po mě nikdo nechtěl.Když ve školce pořád budou pobíhat nemocné děti,tak to půjde pořád dokola :cert: .Neřekly jste někdy něco mamince nebo učitelce,když jste viděly nějaké dítě očividně nemocné?S prací maminek a s hlídáním dětí je to dost těžký,ale kdyby byly všichni svědomití,tak nejsou ty děti nemocný furt a furt.byly by doma cca týden a na čas by byl pokoj.Ta lhostejnost rodičů vůdči jiným dětem mě štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
8.10.10 11:49
Meduza píše:
pate81 píše:

Ve 2,5 letech nastoupil do mš a vždycky byl týden v mš a tři týdny nemocný.Za těch 10 měsíců měl jedenáctkrát ATB na zánět průdušek,uši a angínu :zed:

Tý jo, to musí být šílený 8-o Ondra ještě nikdy ATB neměl, Mates ve svých šesti letech dohromady asi 3×?
Vůbec si nedovedu představit, jak to dítě snese. A věříte paní doktorce, že to bylo pokaždé nutné? Asi u vás jo, ale znám z vyprávění dost doktorek, které dávají ATB na všechno. Ta naše je zase nechce dát nikdy a je pravda, že se kluci nakonec vždycky vyléčili i tak a co měli chřipek, viróz a kašlů. Mates dostal ATB, až když ten kašel byl hodně na průduškách.

Jo a ještě: Máme od doktorky pro oba kluky „Ribomunyl“ na posílení imunity, nasazujeme ho vždy na podzim a myslím, že to pomáhá. Loni byli kluci jen dvakrát doma a teď jsou zatím OK.
M.

Náš dr je na ATB taky dost opatrnej,ale Páta to měl fakt vždycky se zánětem-jak jsem psala vždycky průdušky ,angína nebo uši-točilo se to dokola :zed:
Ale měl to fakt jen ten první rok,od té doby nic :pankac:
Bála sem se,že ho to rozhodí,ale zatím se zdá být v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
8.10.10 11:51

Jo a ještě k tý bezinfekčnosti.
Doktor na kašela rýmu paragraf nenapíše,musí tam být nějaký nález,takže s běžně nastydlým děckem se ani doma zůstat nedá,teda pokud pracujete. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha 5
8.10.10 12:29

Zajímalo by mě, jak ty vše představy o léčení rýmy a kašle doma mám naplnit.
Paragraf na to nedostanu a i kdyby jo, zaměstnavatel ho zkousne jednou, dvakrát.
Vy mě pak živit nebudete (nebo jo :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
17026
8.10.10 13:15

k potvrzeni od dr.-u nas ho ucitelky zadaji,i kdyz si nechate dite doma jen vy-tedy i kdyz lekar neni nutny,nebo kdyz dojde maminka s nachcipanym ditetem a ucitelka ho nebude chtit prijmout,tak posle maminku k dr.at udela vysetreni a posoudi,zda je mozne do kolektivu jit.
A u nas se teda rodicum vola,kdyz je problem,aby si okamzite pro dite prijeli-musi tam byt telefon,ktery je vzdy k dosazeni(takze vypnuti na jednani ne),a kdyz uz se ten telefon nekdy musi vypnout,tak chteji uvedenych telefonu nekolik,aby se proste vzdy dovolali.
Myslim,ze s vodovou rymou a lehkym nachlazenim nikoho ucitelky domu neposlou,ale infekcni ryma a hnusny kasel na postel a preleceni je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha 5
8.10.10 14:17
Any píše:
musi tam byt telefon,ktery je vzdy k dosazeni(takze vypnuti na jednani ne),a kdyz uz se ten telefon nekdy musi vypnout,tak chteji uvedenych telefonu nekolik,aby se proste vzdy dovolali.
Myslim,ze s vodovou rymou a lehkym nachlazenim nikoho ucitelky domu neposlou,ale infekcni ryma a hnusny kasel na postel a preleceni je.

To je ale docela buzerace, já prostě telefon na jednáních vypínám, jinak to nejde (nechci-li být nezaměstnaná). Jo a jiný telefon by byl stejně na nějakou známou, která by po mi zavolala (až bych zapla telefon), to může snad ta školka udělat taky, zavolat za chvíli. Pochop že prostě nemám nikoho, kdo všeho nechá a poběží mi pro dítě do školky.
Věřím tedy, že učitelky jsou myslící osoby a v případě problémů si poradí samy.

Jo a co mě vždycky nadzvedne je dělení rýmy na „vodovou“ a „infekční a kašel“.
Normální je dostat průsvitnou vodovou rýmu a ta pak přejde ve žlutozelenou hlenovou a přidá se k ní kašel.
Nevím, kdo přišel na to, na začátku rýmy (vodové) do školky ano, ale později už ne. Ta vodová rýma je infekční asi nejvíc, kašel je spíš následek.

Nedivte se pak, že matky utečou od polonemocných dětí a dají jim nějaké kapky s sebou. Kdyby to řekly té učitelce, pošle je domů. A je to škoda, protože kdyby daly dítěti kapky třeba proti dráždivému kašli, neubylo by je a tomu dítěti by se ulevilo. Takže možná je to vedeno dobrými úmysly (do školky jen zdravé děti s potvrzením o bezinfekčnosti), ve výsledku tam to dítě celé odpoledne prokašle. A ten kašel nebude tak infekční jako ta vodová rýma to jen tak naokraj.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA