Nemocnost ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17026
8.10.10 14:51

HA5-ja jsem sice ted cerstve na materske,ale predtim jsem byla taky pracujici matka :wink: ,taky jsem potrebovala urcity cas bez osobnich hovoru..atd.Mne to vysvetlovat nemusis :wink:
Tu rymu ale beru z mne znameho pohledu-opravdu muze vodova prejit v zlutou,ale to neni pravidlo.Nekdy muze byt mirna ryma delsi dobu-to je prave na dr.aby to posoudil.
Ja ty pravidla nevymyslela,taky se mi nehodi nekdy do kramu,taky mi dite onemocnelo hned,jak jsem nastoupila do prace(ja si samozrejme paragraf vzit nemohla..),resili jsme jak to slo.A telefonu tam mam opravdu uvedeno nekolik,aby se skutecne na alespon nekoho dovolali.U nas to vyzaduji,tak to respektuji.
Jen popisuju skutecnost u nas ve skolce,nerikam,co je idealni.To by byly jen zdrave deti ve skolce-a to nebudou nikdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
8.10.10 15:00
Ha 5 píše:
Jo a co mě vždycky nadzvedne je dělení rýmy na „vodovou“ a „infekční a kašel“.
Normální je dostat průsvitnou vodovou rýmu a ta pak přejde ve žlutozelenou hlenovou a přidá se k ní kašel.
Nevím, kdo přišel na to, na začátku rýmy (vodové) do školky ano, ale později už ne. Ta vodová rýma je infekční asi nejvíc, kašel je spíš následek.

To jsem rada, ze to tady taky nekdo napsal. Uz jsem si pripadala jako blazen! Ja nechapu, proc vsichni porad resi tu zelenou rymu? Ta je uz hlen, ktery rymu ukoncuje..
A k tomu kasli, syn po nachlazeni kasle jeste tak 1-2 mesice. Ne porad ale behem dopoledne urcite 1× zakasle. Nedovedu si predstavit, ze by mel zustat doma po celou dobu, dokud nebude bez kasle.
Jo a nase pani doktorka mi klidne rekne, ze syn uz muze do skolky a me teda prijde, ze je jeste neskutecne nachcipanej :roll: Takze on ten papir od mudry neni az tak prokazatelnej, ze je dite zdrave :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
8.10.10 15:03

Alenko,papir od mudry je dulezity i pro ucitelky,aby mely neco v ruce pro ostatni maminky-dr.uznala dite,ze muze do kolektivu,takze pokud si bude nekdo stezovat,tak maji potvrzeni,ze ony jsou v tom nevinne.Je to i z tohoto duvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
8.10.10 15:12
Any píše:
Alenko,papir od mudry je dulezity i pro ucitelky,aby mely neco v ruce pro ostatni maminky-dr.uznala dite,ze muze do kolektivu,takze pokud si bude nekdo stezovat,tak maji potvrzeni,ze ony jsou v tom nevinne.Je to i z tohoto duvodu.

Jo to chapu, ale pokud moje mudra rekne, ze muze do kolektivu a ja vidim, ze to uplne neni pravda, tak k cemu potom takovy papir je? Je to jen papir, kterym se nekdo muze ohanet, ale pravda je jinde. U nas ve skolce to neni potreba, takze to takhle neresim, jen jsem chtela poukazat na to, ze papir neni vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
8.10.10 15:34

Alenka-ja to pochopila,co tim chces rict :wink: ,ja zas chtela poukazat na to,ze i pro ty ucitelky je to dulezite.Moje Mudra treba je pecliva,pokud by se ji zdal nemocny nebo nedoleceny,papir by nam nedala..

Musim letet do te skolky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
9.10.10 01:12

ha 5 chápu, že je to dost složitý, řešit práci a nemocný dítě, teď mám na mysli lehce nemocný dítě, nachcípaný, protože pokud by mělo horečky a třebas náběh na angínu, tak asi není co řešit.

na druhou stranu ty učitelky mají ve třídě nahlášenejch (u nás) 25 dětí, střídají se tam dvě - jedna na ráno, pak se pár hodin překrývají a pak jedna na odpoledne, a hrát si na sestřičku, pokud je tam lehce nachcípanejch dětí víc, který užívají tu nějaký sirupek, tu nějaký kapičky - to teda nevidím jako úplně optimální náplň jejich práce.

já mám třeba kliku, že mám funkční babičku a dědu v důchodu, kteří s námi bydlí v jednom baráku (to je jedna z mála velkých výhod soužití několika generací), takže až půjdu do práce, tak to nebudu muset tolik řešit.

no nevím, co bych dělala, kdybych je neměla… možná bych využila služeb nějaké „chůvy“, nebo bych si třeba zkusila pohledat nějakou „náhradní babičku“ třeba v místním pečovateláku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.10.10 09:12

Any-když dítěti proliješ nos kapkama na rýmu tak ani dr.pediatrička nepozná že má prcek rýmu :lol: Je to dost ošidné a myslím,že takový papír je nanic :roll:

A vy rozdělujete vodovou/žlutou/zelenou rýmu?Buď má rýmu a nebo nemá 8-o

Já se tda přiznám,když má prcek trochu rýmu tak do školky dávám ( on má rýmu prakticky celou zimu).A ve školce má rýmu 80% dětí.Nedávám když má k tomu kašel a když má u nosu soplíky jak opratě :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
9.10.10 21:04

Ahoj všem,
nečetla jsem všechny příspěvky. Ale ráda bych zmínila ještě jedno hledisko nemocnosti ve školkách. My máme doma 5letou holčičku, která chodí do předškoláků. Nikdy nebyla extra nemocná, ale za to rýmy máme celoročně. Pak máme 18-ti měsíčního chlapečka, kterého jsem od narození do školky brávala sebou, když jsme vedli starší. No a v půl roce dostal zápal plic. Pak už jen nějaké tý rýmky a tak.
ALE TEĎ MU DIAGNOSTIKOVALI LEUKÉMII a paní doktorka v nemocnici nám řekla, že máme všem rodičům dětí ve školce říct, že máme takto nemocné dítě a že nesmí vodit do školky nemocné děti nebo aby nám případně zavolali, kdyby se něco vyskytlo. Myslíte, že je to reálné? Já myslím, že vůbec ne. Sice ředitelka školky pravidelně na každém setkání s rodiči říká v podstatě to samé a že nemocné dítě do školky nevezmou. Ale v reálu si myslím, že to vypadá jinak.
Malého už sebou do školky neberu, protože je neutropenický, tzn. je hodně náchylný na infekce, je to následek chemoterapie, kterou prochází a bude nás provázet s přestávkami 2roky.
Ale otázka je jak to vyřešit se starší, když je předškolák a příští rok jde do školy. Doma ji nechávat nechci, nechci ji izolovat. ale jak to budeme dělat to netuším. Zatím měla rýmu, kašel a to docela dlouho, tak byla chvílema ze školky odhlášená a byla střídavě u babiček. Teď už ale v pondělí do školky zase nastoupí a v tomhle počasí asi moc dlouho zdravá nevydrží. Pak bych je měla izolovat, aby se nenakazil i syn /ten by musel hned do nemocnice/. Takže bychom se jako rodina rozdělili na dvě půlky.
Myslíte, že tahle situace má nějaké řešení????
Omlouvám se za dlouhý příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
9.10.10 21:12

myslím ,e ve školce jsou i nemocné děti .A tobě asi nezbude nic jiného než syna od dcery izolovat.Neumím si moc představit jak to uděláš.Já to měla jednoduší máme pouze nevlastní sourozence takže jsem vydala půlroční zákaz návštěv (ale byla to jiná diagnoza a izolace nemusela být tak dlouhá )držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí