Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosim je normalni teplota u 3leteho ditete 36,8-36,9??Vim ze se rikalo ze u mensich deti je normalni teplota do 37,2
Maly ma tuhle teplotu uz nekolik dni, pred tim mel virozu, tak mel zvysenou. Je to teplota merena v uchu. Diky.
ja bych rekla, ze asi malinko zvysena bude,urcite to bude k te viroze.Nekdo ma mozna takovou teplotku normalni ,ale tak urcite vis jakou mel teplotku normalne zdravi ,jestli je ted takto zvysena urcite se telicko necemu brani.
Tak já mám ušní teploměr a v jeho návodu byla taková tabulka tělesné teploty dle místa měření. V zadečku byla uváděna jako normální teplota do 37,5, pod paží do 37 a právě v uchu do 37,2. Vím, že jsem ten návod potom někde založila a už nenašla, jinde jsem to už neviděla, ale v našem návodě to tak bylo. Připadá mi to i logické, přece jen podpaždí je podle mě více ochlazováno, než bubínek ucha. Radka
Tak ja asi nechapu, 36,8 az 36,9 je normalni teplota, navic je DO 37,2. Neco mi unika?
tak ja nevim ale nas prcek ma normalni tech 36,6 jakmile je tech 36,9 uz to neni ono proste je zvysena a je to na nem i znat.ale myyslim ze u kazdeho decka je to s tou teplotou individualni.
mertinka píše:
tak ja nevim ale nas prcek ma normalni tech 36,6 jakmile je tech 36,9 uz to neni ono proste je zvysena a je to na nem i znat.ale myyslim ze u kazdeho decka je to s tou teplotou individualni.
V uchu? To by mel v podpazi docela malo… neni to nemozny, ale pod 36,5 to neni zas az tak obvykly.
no vazne vzdy namerim kolem 36,6 jakmile jsme v pohode.Zrovna minuly vikend jsme namerila v podpazi 37,2 a mel skelna ocicka a polehaval, druhy den jsme byli zas na normalu.
V podpazi 37,2 beru jako teplotu. I kdyz maly deti ji muzou mit i normalne. Ja kazdopadne teploty neresim.
Pokud ma normalne v uchu 36,6 ma teplotu nizsi, nic to neznamena, ma to tak nastaveny. V podpazi potom ma jeste o neco min.