Marťánci - od kolika let?

173
4.10.10 14:20

Marťánci - od kolika let?

Ahoj, zajímalo by mě, od kolika let dáváte dětem Marťánky. Na krabičce je napsané od 3 let, ale v lékárně mi říkali, že jestli dítě cucá bonbony, klidně mu je můžu dávat i od 2 let, že je to jen kvůli možnosti vdechnutí. Nerozumíte některá tomu množství vitaminů a minerálů, co to obsahuje, jestli to není třeba na 2 roky příliš? Ta otázka zní divně, ale předtím jsme měli nějaké jiné multivitaminy pro děti a u těch mi řekli, že jsou skutečně až od 3 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15054
4.10.10 14:27

je to trochu mimo dotaz ale naše dětská doktorka se k těmto vitamínům vyjádřila tak že kupuji dětem předražené bonbonky a dopručila jiné vitamíny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
4.10.10 14:27

Ahoj, my teda máme marťánkovej sirup a ten je od 1 roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
4.10.10 14:32
dzarunka píše:
je to trochu mimo dotaz ale naše dětská doktorka se k těmto vitamínům vyjádřila tak že kupuji dětem předražené bonbonky a dopručila jiné vitamíny…

Já bych mulťáky ani nedávala, dávám spíš přírodní sirup na zvýšení imunity a vitaminy formou ovoce. Ale vysvětli malýmu, když vidí v telce reklamu s Marťanem a s nějaký laserem (což bude asi obyčejná baterka) a má zrovna narozeniny, že tohle není zrovna ten nejlepší dárek. Nic jinýho si nepřeje (i když samozřejmě dostane hračky) a představa, že si rozbalí dárečky a marťánci tam nebudou… Ty reklamy by měli zrušit :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21566
4.10.10 14:34

klárce kupuji multitabs immunokid. ten je i pro mladší děti. ale ptala jsem se doktorky a ta říkala, že i marťánci jsou pro mladší 3 let OK. fakt je to o způsobu podávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.10.10 14:41
dominka píše:
dzarunka píše:
Já bych mulťáky ani nedávala, dávám spíš přírodní sirup na zvýšení imunity a vitaminy formou ovoce. Ale vysvětli malýmu, když vidí v telce reklamu s Marťanem a s nějaký laserem (což bude asi obyčejná baterka) a má zrovna narozeniny, že tohle není zrovna ten nejlepší dárek. Nic jinýho si nepřeje (i když samozřejmě dostane hračky) a představa, že si rozbalí dárečky a marťánci tam nebudou… Ty reklamy by měli zrušit :pocitac:

přesně to jsme řešili-týkalo se to nějakých hodinek a shrek vitamínů takže jsem povolila a dceři to koupila a pak mi dr řekla toto.....takže už jsem to víckrát nekoupila......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.10.10 14:49

Trošku mimo téma: Nedávno jsem někde slyšela nebo četla, že tyto (multi)vitamínové tablety, bonbony, sirupy atd. nadělají víc škody než užitku - a to i u dospělých. Prý je lepší dát si jabko :lol: A toho se držím. Dvouleťáka ještě nějak ukecáš, že to „přece nemusí mít“ :mrgreen:
No, opět jsem moc neporadila, ale musela jsem se prostě přidat, když mi děti zrovna obě spí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
4.10.10 14:49
dzarunka píše:
dominka píše:
dzarunka píše:
Já bych mulťáky ani nedávala, dávám spíš přírodní sirup na zvýšení imunity a vitaminy formou ovoce. Ale vysvětli malýmu, když vidí v telce reklamu s Marťanem a s nějaký laserem (což bude asi obyčejná baterka) a má zrovna narozeniny, že tohle není zrovna ten nejlepší dárek. Nic jinýho si nepřeje (i když samozřejmě dostane hračky) a představa, že si rozbalí dárečky a marťánci tam nebudou… Ty reklamy by měli zrušit :pocitac:
přesně to jsme řešili-týkalo se to nějakých hodinek a shrek vitamínů takže jsem povolila a dceři to koupila a pak mi dr řekla toto.....takže už jsem to víckrát nekoupila......

Normálně neustupuju, ale když má ty narozeniny…
Hodinky jsme taky řešili, ale u kartáčku na zuby. Ti výrobci vědí, jak na nás :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
4.10.10 14:52
lulje píše:
Trošku mimo téma: Nedávno jsem někde slyšela nebo četla, že tyto (multi)vitamínové tablety, bonbony, sirupy atd. nadělají víc škody než užitku - a to i u dospělých. Prý je lepší dát si jabko :lol: A toho se držím. Dvouleťáka ještě nějak ukecáš, že to „přece nemusí mít“ :mrgreen:
No, opět jsem moc neporadila, ale musela jsem se prostě přidat, když mi děti zrovna obě spí :mrgreen:

Dvouleťáka možná ukecáš, ale tohle je pro 4 leťáka a 2 leťák je jeho bráška - ten to bude chtít samozřejmě ochutnat, tak jsem se tady radši zeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.10.10 14:55

já myslím že mu to neubliží pokud to umí rozkousat,pokud jsem tu dr dobře pochopila tak mimo cukrů v tom asi nic není,proto mi řekla že to jsou předražené bonbonky......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.10.10 14:57

jinak ty reklamy to je taky dobrý téma,nejhorší je to ráno když jsou ty dětský pořady a pak před vánocema :pocitac: :pocitac: nejvíc mě ted rozčiluje ta Hanah Montana :pocitac: :pocitac: děsný.....zlatý Barbinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
4.10.10 15:07

To u nás letí Lego a reklamy nejsou na nějaký levný modely, ale na pořádný monstra a sady… Ale to nás čeká až na Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
4.10.10 20:03

Prosím vás, mají hlavně xylitol a fenylalanin. Ty se podle našich norem u dětí d tří let nesmí. Takže to není jen o kousání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.10.10 20:18
xyz píše:
Prosím vás, mají hlavně xylitol a fenylalanin. Ty se podle našich norem u dětí d tří let nesmí. Takže to není jen o kousání.

a má to tedy nějaký smysl kupovat,třeba už 4-letýmu dítěti??já pochopila naší dr že stojí za prd.....bavili jsme se o těch Marťáncích,Schrek apodobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
5.10.10 09:05
dominka píše:
lulje píše:
No, opět jsem moc neporadila, ale musela jsem se prostě přidat, když mi děti zrovna obě spí :mrgreen:
Dvouleťáka možná ukecáš, ale tohle je pro 4 leťáka a 2 leťák je jeho bráška - ten to bude chtít samozřejmě ochutnat, tak jsem se tady radši zeptala.

Tak to chápu - to nenaděláš nic :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+