Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zajímalo by mě, od kolika let dáváte dětem Marťánky. Na krabičce je napsané od 3 let, ale v lékárně mi říkali, že jestli dítě cucá bonbony, klidně mu je můžu dávat i od 2 let, že je to jen kvůli možnosti vdechnutí. Nerozumíte některá tomu množství vitaminů a minerálů, co to obsahuje, jestli to není třeba na 2 roky příliš? Ta otázka zní divně, ale předtím jsme měli nějaké jiné multivitaminy pro děti a u těch mi řekli, že jsou skutečně až od 3 let ![]()
je to trochu mimo dotaz ale naše dětská doktorka se k těmto vitamínům vyjádřila tak že kupuji dětem předražené bonbonky a dopručila jiné vitamíny…
dzarunka píše:
je to trochu mimo dotaz ale naše dětská doktorka se k těmto vitamínům vyjádřila tak že kupuji dětem předražené bonbonky a dopručila jiné vitamíny…
Já bych mulťáky ani nedávala, dávám spíš přírodní sirup na zvýšení imunity a vitaminy formou ovoce. Ale vysvětli malýmu, když vidí v telce reklamu s Marťanem a s nějaký laserem (což bude asi obyčejná baterka) a má zrovna narozeniny, že tohle není zrovna ten nejlepší dárek. Nic jinýho si nepřeje (i když samozřejmě dostane hračky) a představa, že si rozbalí dárečky a marťánci tam nebudou… Ty reklamy by měli zrušit ![]()
klárce kupuji multitabs immunokid. ten je i pro mladší děti. ale ptala jsem se doktorky a ta říkala, že i marťánci jsou pro mladší 3 let OK. fakt je to o způsobu podávání.
dominka píše:dzarunka píše:Já bych mulťáky ani nedávala, dávám spíš přírodní sirup na zvýšení imunity a vitaminy formou ovoce. Ale vysvětli malýmu, když vidí v telce reklamu s Marťanem a s nějaký laserem (což bude asi obyčejná baterka) a má zrovna narozeniny, že tohle není zrovna ten nejlepší dárek. Nic jinýho si nepřeje (i když samozřejmě dostane hračky) a představa, že si rozbalí dárečky a marťánci tam nebudou… Ty reklamy by měli zrušit
přesně to jsme řešili-týkalo se to nějakých hodinek a shrek vitamínů takže jsem povolila a dceři to koupila a pak mi dr řekla toto.....takže už jsem to víckrát nekoupila......
Trošku mimo téma: Nedávno jsem někde slyšela nebo četla, že tyto (multi)vitamínové tablety, bonbony, sirupy atd. nadělají víc škody než užitku - a to i u dospělých. Prý je lepší dát si jabko
A toho se držím. Dvouleťáka ještě nějak ukecáš, že to „přece nemusí mít“ ![]()
No, opět jsem moc neporadila, ale musela jsem se prostě přidat, když mi děti zrovna obě spí ![]()
dzarunka píše:dominka píše:přesně to jsme řešili-týkalo se to nějakých hodinek a shrek vitamínů takže jsem povolila a dceři to koupila a pak mi dr řekla toto.....takže už jsem to víckrát nekoupila......dzarunka píše:Já bych mulťáky ani nedávala, dávám spíš přírodní sirup na zvýšení imunity a vitaminy formou ovoce. Ale vysvětli malýmu, když vidí v telce reklamu s Marťanem a s nějaký laserem (což bude asi obyčejná baterka) a má zrovna narozeniny, že tohle není zrovna ten nejlepší dárek. Nic jinýho si nepřeje (i když samozřejmě dostane hračky) a představa, že si rozbalí dárečky a marťánci tam nebudou… Ty reklamy by měli zrušit
Normálně neustupuju, ale když má ty narozeniny…
Hodinky jsme taky řešili, ale u kartáčku na zuby. Ti výrobci vědí, jak na nás ![]()
lulje píše:
Trošku mimo téma: Nedávno jsem někde slyšela nebo četla, že tyto (multi)vitamínové tablety, bonbony, sirupy atd. nadělají víc škody než užitku - a to i u dospělých. Prý je lepší dát si jabkoA toho se držím. Dvouleťáka ještě nějak ukecáš, že to „přece nemusí mít“
No, opět jsem moc neporadila, ale musela jsem se prostě přidat, když mi děti zrovna obě spí
Dvouleťáka možná ukecáš, ale tohle je pro 4 leťáka a 2 leťák je jeho bráška - ten to bude chtít samozřejmě ochutnat, tak jsem se tady radši zeptala.
já myslím že mu to neubliží pokud to umí rozkousat,pokud jsem tu dr dobře pochopila tak mimo cukrů v tom asi nic není,proto mi řekla že to jsou předražené bonbonky......
jinak ty reklamy to je taky dobrý téma,nejhorší je to ráno když jsou ty dětský pořady a pak před vánocema
nejvíc mě ted rozčiluje ta Hanah Montana
děsný.....zlatý Barbinky
To u nás letí Lego a reklamy nejsou na nějaký levný modely, ale na pořádný monstra a sady… Ale to nás čeká až na Vánoce.
Prosím vás, mají hlavně xylitol a fenylalanin. Ty se podle našich norem u dětí d tří let nesmí. Takže to není jen o kousání.
xyz píše:
Prosím vás, mají hlavně xylitol a fenylalanin. Ty se podle našich norem u dětí d tří let nesmí. Takže to není jen o kousání.
a má to tedy nějaký smysl kupovat,třeba už 4-letýmu dítěti??já pochopila naší dr že stojí za prd.....bavili jsme se o těch Marťáncích,Schrek apodobně
dominka píše:lulje píše:Dvouleťáka možná ukecáš, ale tohle je pro 4 leťáka a 2 leťák je jeho bráška - ten to bude chtít samozřejmě ochutnat, tak jsem se tady radši zeptala.
Trošku mimo téma: Nedávno jsem někde slyšela nebo četla, že tyto (multi)vitamínové tablety, bonbony, sirupy atd. nadělají víc škody než užitku - a to i u dospělých. Prý je lepší dát si jabkoA toho se držím. Dvouleťáka ještě nějak ukecáš, že to „přece nemusí mít“
No, opět jsem moc neporadila, ale musela jsem se prostě přidat, když mi děti zrovna obě spí
Tak to chápu - to nenaděláš nic
![]()