Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
vím že by se malým dětem neměl dávat med,ale když je nachlazený můžu mu ho dát?jsou mu 2roky.....není to lepší než hned cpát léky?? ![]()
No dvouleťákovi už můžeš, ale napřed bych to vyzkoušela na malým množství, přeci jenom je to dost silnej alergen, nejhorší jsou na tohle luční a lipový. Pokud se zatím žádný alergie neprojevily, tak bych to zkusila.
Taky bych to zkusila,ale velmi velmi opatrně:-) přeju hodně zdaru a zdraví:-)
ve dvou letech bych med dala. resp. my jsme dali. nejdřív mu nechutnal.. a teď, snídaně bez medu není snídaně, jedl by ho celý den.. ![]()
jako expektorans si ho nemůžu vynachválit, Vojta měl teď opravdu hnusný kašel, ani nechtěl nic jíst.. mucosolvan je na nic, jakmile začal jíst (pochopitelně med..), hnedle všechno vykašlal.. ![]()
Neměl by se do roka kvůli alergii, ale teď už bych se toho nebála.
já zkoušela teď s cibulí, taky opatrně a postupně a nic jí nebylo. ![]()
Med jsem dala už v roce a to hlavně kvůli tomu, že jsme na jaře byly obě pořád dokola nachlazené. Dávala jsem do kaše. Ale! Dávám jen a výlučně světlý jarní a z ČR! Na to bych si fakt dala pozor, protože v hypermarketech mají většinou med, kde je uvedeno, že pochází z EU a ze zemí mimo EU a tak může pocházet i z exotických rostlin a to by podle mě mohl být kámen úrazu. Prostě aby pocházel z rostlin, které rostou tady u nás.
Pokud možno bych sehnala domácí. Ještě si pamatuju, jak před časem ve zprávách bylo, že sem dovezli med z japonska, kde ale mají jiné normy a do medu dávají antibiotika..
MarketaJ píše:
No dvouleťákovi už můžeš, ale napřed bych to vyzkoušela na malým množství, přeci jenom je to dost silnej alergen, nejhorší jsou na tohle luční a lipový. Pokud se zatím žádný alergie neprojevily, tak bych to zkusila.
tak můžu začít lesním??
ano, proč ne.
hlavně ale doporučuju jednoznačně med český, pouze český.
jednak máme přísné standardy, které kontroluje SZPI, pravidelně, a pak, další pravidla ohledně léčby včelstev, apod…
lesní med je možné dát, ale na nachlazení mám zafixováno, že je lepší med květový. už nevím proč, a jsem trochu líná to hledat, ![]()
(on je rozdíl v chemickém složení těch medů, a to jsem právě líná hledat, přesně..)
mě napadlo že na nachlazení bude asi nej ten lipový.....
a ten květový to je luční nebo to jsou 2 různé druhy ![]()