Smí se dávat dítěti med?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15054
4.10.10 18:51

med

vím že by se malým dětem neměl dávat med,ale když je nachlazený můžu mu ho dát?jsou mu 2roky.....není to lepší než hned cpát léky?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
4.10.10 18:55

No dvouleťákovi už můžeš, ale napřed bych to vyzkoušela na malým množství, přeci jenom je to dost silnej alergen, nejhorší jsou na tohle luční a lipový. Pokud se zatím žádný alergie neprojevily, tak bych to zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
4.10.10 19:14

Taky bych to zkusila,ale velmi velmi opatrně:-) přeju hodně zdaru a zdraví:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.10.10 19:27

ve dvou letech bych med dala. resp. my jsme dali. nejdřív mu nechutnal.. a teď, snídaně bez medu není snídaně, jedl by ho celý den.. :mrgreen:
jako expektorans si ho nemůžu vynachválit, Vojta měl teď opravdu hnusný kašel, ani nechtěl nic jíst.. mucosolvan je na nic, jakmile začal jíst (pochopitelně med..), hnedle všechno vykašlal.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
4.10.10 19:40

Neměl by se do roka kvůli alergii, ale teď už bych se toho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
4.10.10 19:42

jen do toho :palec: My zkoušeli už v roce a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.10.10 19:46

já mám vsugerovaný že se smí med až ve 3letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.10.10 19:47

já zkoušela teď s cibulí, taky opatrně a postupně a nic jí nebylo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
4.10.10 19:55

Med jsem dala už v roce a to hlavně kvůli tomu, že jsme na jaře byly obě pořád dokola nachlazené. Dávala jsem do kaše. Ale! Dávám jen a výlučně světlý jarní a z ČR! Na to bych si fakt dala pozor, protože v hypermarketech mají většinou med, kde je uvedeno, že pochází z EU a ze zemí mimo EU a tak může pocházet i z exotických rostlin a to by podle mě mohl být kámen úrazu. Prostě aby pocházel z rostlin, které rostou tady u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.10.10 19:56

mám možnost koupit domácí-lesní,lipový,luční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
4.10.10 20:00

můžeš ve dvou letech dát medík, třeba do čajíku a podobně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
4.10.10 20:27

Pokud možno bych sehnala domácí. Ještě si pamatuju, jak před časem ve zprávách bylo, že sem dovezli med z japonska, kde ale mají jiné normy a do medu dávají antibiotika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.10.10 20:49
MarketaJ píše:
No dvouleťákovi už můžeš, ale napřed bych to vyzkoušela na malým množství, přeci jenom je to dost silnej alergen, nejhorší jsou na tohle luční a lipový. Pokud se zatím žádný alergie neprojevily, tak bych to zkusila.

tak můžu začít lesním??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.10.10 20:59

ano, proč ne.
hlavně ale doporučuju jednoznačně med český, pouze český.
jednak máme přísné standardy, které kontroluje SZPI, pravidelně, a pak, další pravidla ohledně léčby včelstev, apod…

lesní med je možné dát, ale na nachlazení mám zafixováno, že je lepší med květový. už nevím proč, a jsem trochu líná to hledat, :oops:
(on je rozdíl v chemickém složení těch medů, a to jsem právě líná hledat, přesně..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.10.10 21:01

mě napadlo že na nachlazení bude asi nej ten lipový..... :nevim: a ten květový to je luční nebo to jsou 2 různé druhy :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí