Stále zvrací-pomoc!!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29730
5.10.10 14:55

Stále zvrací-pomoc!!!

Ahoj,
prosim o radu, uz nevim kudy kam. Nejstarsi od vecera zvraci. Pres noc asi 4krat, ted pres den uz taky nekolikrat. Od vcera pochopitelne nejedl, pil vodu, ale sla hned ven. Ted mu davam po lzickach studenou colu, ale prvni tri davky sly taky ven, ted dostava zas. Nemate tip, co jeste muzu dat? Ma zizen, hlad…na suchej rohlik si ale jeste netroufnu. Ma k tomu trochu teplotu, proste klasickej SRB (ten s..i a blici bacil) :cry: Jinak je celkem v pohode.
(jen doufam, ze to nechytne batole, prostrednacka to ustala jen s bolenim bricha)
 Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22001
5.10.10 15:00

Já bych zkusila tu colu zmrazit a dávat mu ji cucat jako kostky ledu… Říká se, že čím studenější, tím pro žaludek lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
5.10.10 15:05

Ja tedy nevím ale colu tak jen na prujem na zvracení bych dala neslazeny bylinný čaj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200

Jojo,jak píše Bohunka-strč ji do mrazáku a cucat,z ledničky je málo vychlazená… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413

Nemáš čípky Torecan? V takovémto případě by mohly být spásou. V lékárně jsou jen na recept, ale tchýně je jednou ukecala a dali jí je s příslibem, že do týdne dodá recept …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486

Nám dr poradil na žaludek studený slazený černý čaj. Každopádně držím pěsti, ať se mrňous brzy vyléčí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.10.10 15:06

Diky za tip, uz je v mrazaku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
5.10.10 15:07
lukymaty píše:
Ja tedy nevím ale colu tak jen na prujem na zvracení bych dala neslazeny bylinný čaj :think:

právě Cola na žaludek dobře zabírá,už moje dětská dr mi ji radila. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
5.10.10 15:10

jj, cola je odzkoušená i u nás, super věc :palec: A když nezabírá, pak ten Torecan, jak jsem psala výše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896

Me zas doktorka rekla,ze kola je pekna blbost,pry takova fama,co se traduje :roll: ..Pry je mnohem lepsi,cerny,oslazeny,chlazeny caj,tak nevm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351

Colu? Jsem v životě neslyšela, že by se dávala cola, nebo jsem zaostalá, nevim:) Ale dává se po lžičkách minerálka nebo černý čaj (míru vyluhovanosti bohužel nevím). A po lžičkách určitě znamená, že dáš jednu lžičku a čekáš, když jí nevyklopí, dáš další, a tak dále, hlavně pomalinku. A když by klopil pití celý den, zavolala bych doktorovi, abych včas věděla, jestli není třeba balit kufry a do nemocnice kvůli dehydrataci. A rohlíka neřeš, důležitější je, aby něco vypil, trochu hladu přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692

Ja nevim mě zas doktorka colu jen na prujem že to žaludek draždí :nevim: co doktor to jiný nazor.Ale aspon vím co vše se da zkusit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
5.10.10 15:11
lukymaty píše:
Ja tedy nevím ale colu tak jen na prujem na zvracení bych dala neslazeny bylinný čaj :think:

Je to přesně naopak!

I lékaři ji doporučují na uklidnění žaludku a hlavně na odstranění toho nutkavého „pocitu na zvracení“ u již prázdného žaludku.

U akutních průjmových onemocnění se cola naopak rozhodně nedoporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
5.10.10 15:13
BohunkaP píše:
lukymaty píše:

Je to přesně naopak!

I lékaři ji doporučují na uklidnění žaludku a hlavně na odstranění toho nutkavého „pocitu na zvracení“ u již prázdného žaludku.

U akutních průjmových onemocnění se cola naopak rozhodně nedoporučuje.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
5.10.10 15:14

Asho mě lékařka říkala, když jsem byla s malým v nemocnici (měl rotavirus), že pokud se dítko vyzvrací, tak potom 3 hodiny nedat absolutně nic, ani vodu, aby měl žaludek možnost se uklidnit, takže doporučuji, aby byl v klidu a po těch 3 hodinách po lžičkách černý čaj, za další hodinu už muže cucnou a pak pít, když to udrí tak pak piškoty či suchý rohlík ( tak to dělali v nemocnici). ať je mu brzy dobře :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí