Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,nevím jestli už třeba takové téma nebylo,ale nechce se mě hledat.Tak se zeptám.Poslední dny je dcera 9.měsíců zahleněná,odsáváme z nosu odsávačkou vysajem celkem hodně(ale žádná sláva,když pak malá pije ode mě z prsu,tak mám pocit že to vůbec nepomohlo)a ještě jí kapu Libenar.Ráda bych jí pomohla aby si jí ulevilo,tak poraďte jak na zahlenění. ![]()
Ona ta rymicka trva u deticek nekdy dlouho a nic s tim moc nenadelas.My kapali vincentku kapicky.Taky muze byt zahlenena s mlicka jak pije.14 dni az 3 tydny byla u nas ryma normalni ani doktorka s tim nic nenadelala .Nevim jestli by byla dobra cibule s cukrem ta odhlenuje ,ale dava se na kasel.Jinak kapicky podle toho jakou ma rymicka barvu na to pozor.Nam nejlepe pomohla vzdy Vincentka Junior a ta se muze kapat podle potreby i nekolikrat denne.
ona rymu nejak nema,jen trosku,spis prave kdyz odsavam tak odsavam jen ty hleny a nekdy vidim ze se i jakdyz nadavuje,ikdyz odsavam z nosu,ale asi je fakt hodne zahlenena a Libenar,nejsou kapky a solny roztok tak ten by snad nemel vadit ![]()
Jojo chvíli to trvá, dcera je rýmová nejdřív z nosu teče a pak je ta fáze, kdy je hodně zahleněná, nic neteče. Ale odsaju hodně a i po odsání se jí špatně dýchá (třeba u mlíka dýchá pusou). Myslím, že s tím nic moc víc neuděláš. Aspoň mě se to nikdy nepovedlo.
A to že jsem vyzkoušela ledasco včetně té cibule. Má to prostě svoje fáze.
Ať je brzy líp.
když byla dcera malá tak cca 3.měsíce tak začala chraptět,myslela sem že je nachlazená,ale dr. mi řekla že je zahleněná že máme nakapat Libenar počkat cca5minut a odsávačku jí dát do pusy a snažit se jí to odsát z krku,ale stejně to nešlo,malá se nadavovala,.....teď bych jí to neudělala vůbec…stačilo jednou
ahoj,
vyzkoušej masáž nožky:
promni lehce kouby prstů na noze a začínej vždy od malíčku k palci. Z vrchu a ze spodu palečků. Vždy tímto směrem NÉ od palce! Nám to pomohlo, když jsme se s rýmou déle trápily. Při kojení je to potíž.
Vyzkoušej, můžeš to udělat součástí mazlení. ![]()
Kač
Ty jo tak to slyším prvně
No já jsem od Libenaru opustila, používám buď sterimar nebo physiomer. Ono to do toho nosu cákne mnohem víc a líp rozpustí. těch pár kapiček libenaru mi přišlo k prdu. Ale u malého mimča ok. Jinak jsem tyhle dva přípravky vyzkoušela i na sobě je fakt, že takovou tu hustou nevysmrkatelnou rýmu to rozpustilo, ale za chvíli je to tam zas. ![]()
Lucky.O: A jak jste se nakonec zbavili toho chraptění? Náš malý chraptí už 3. týden, dáváme mucosolvan, fenistil kapky, do nosánku kapeme physiomer a odsávám (nepřijde mi tedy, že by byl nějak moc zahleněný)a stejně nic nepomáhá…Už jsem z toho nešťastná a podle dr. zatím máme pokračovat v tom, co bereme, ale mě se to zdá dlouho…
Já ještě doporučuji ze stravy vyloučit mléčné výrobky a bílou mouku. To jsou dvě složky potravin, které nejvíce zahleňují. Pokud kojíš, tak i u tebe…
Já jsem vždy jen kapala Libenar nebo stříkala mořskou vodu a ani neodsávala.
Dynki píše:
Lucky.O: A jak jste se nakonec zbavili toho chraptění? Náš malý chraptí už 3. týden, dáváme mucosolvan, fenistil kapky, do nosánku kapeme physiomer a odsávám (nepřijde mi tedy, že by byl nějak moc zahleněný)a stejně nic nepomáhá…Už jsem z toho nešťastná a podle dr. zatím máme pokračovat v tom, co bereme, ale mě se to zdá dlouho…
no právě sem měla pocit že sme se ho nezbavili a odešlo až tak nějak samo.. ![]()
zuzeca píše:
Já ještě doporučuji ze stravy vyloučit mléčné výrobky a bílou mouku. To jsou dvě složky potravin, které nejvíce zahleňují. Pokud kojíš, tak i u tebe…
Já jsem vždy jen kapala Libenar nebo stříkala mořskou vodu a ani neodsávala.
no a ještě co vím kyselé způsobuje zahlenění,jenže když vyloučím ze stravy ml.výrobky tak fakt nevim co bude malá jest
já kojím,ale už jen v noci.
Lucky.O píše:zuzeca píše:no a ještě co vím kyselé způsobuje zahlenění,jenže když vyloučím ze stravy ml.výrobky tak fakt nevim co bude malá jest
Já jsem vždy jen kapala Libenar nebo stříkala mořskou vodu a ani neodsávala.já kojím,ale už jen v noci.
Zelenina, ovoce, rýže, jáhly… Moje dítě v tomhle věku nic mléčného ještě nejedlo, určitě se to dá.
zuzeca píše:Lucky.O píše:Zelenina, ovoce, rýže, jáhly… Moje dítě v tomhle věku nic mléčného ještě nejedlo, určitě se to dá.zuzeca píše:no a ještě co vím kyselé způsobuje zahlenění,jenže když vyloučím ze stravy ml.výrobky tak fakt nevim co bude malá jest
Já jsem vždy jen kapala Libenar nebo stříkala mořskou vodu a ani neodsávala.já kojím,ale už jen v noci.
no zkusím něco vymyslím druhého,ale malá je vybíravá a některé věci odmítá jest,třeba přesnídávky nechce,banány,ale tak zkusíme něco jiného.jinak dík
ahojky…taky mam problem…rymu mel maly uz ve trech tydnech…myslim ze jsme pri kojeni v kresle sedeli v pruvanu, kdyz byli otevrene dvere, protoze ja mela rymu taky…ted po 3 tydnech konecne zlepseni (uz jsme neodsavali) a do toho manzel o vikendu zacal smrkat, pak ja taky a dnes uz maly zase chrci…nic mi neslo odsat, jenom zbytky po physiomaru co mu strikam do nosanku…ale je neklidny, tezko dycha pri krmeni…zkusim ten libenar a uvidime :-S ale mam strach aby mu to nepreslo na ouska, nebo prudusky…mate nekdo skusenosti s prirodni kosmetikou Ellinor? presneji s rzprasovacem Elinka? http://www.ellinor.cz/…e-100-ml.htm
doporucila mi to fyzioterapeutka co byla u nas na baby masazich…mate zkusenosti s nejakymi etrickymi oleji u takhle maleho miminka? ![]()
My máme tak zvanou zadní rýmu cca 3 měs. také odsáváme a dávám vincentku a i nasivin a na chvilku se to ztratí ale pak se to vrátí .Je to tím počasím také hodně pomáhají mokré pleny nad postílku zvlhčí to vzduch.Ono to přejde jestli malá už sedí tak se jí ta rýma spustí z nosu sama horší jsou ty ležáci ty to mají dlouho.Je to nepříjemné že při jídle tak chrčí ale to přejde.