Pupínky na bříšku pod plenkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11502
8.10.10 20:21

Potřebuju radu

Ahoj, prosím o radu. 5. jsme byli u dr. a nic na to neřekla, pouze to, že je to ze změny počasí, ale moc tomu nevěřim.

Malý má na bříšku pod pupíkem (oblast plenek) a začíná to mít i nad ním, takové tvrdé pupínky a moc ho to svědí. Mazala jsem mu to Bepanthenem, ale to mu moc nepomáhalo, teď jsem mu to namazala Sudocremem, tak nevím, ale má to jak nějakou vyrážku. Stejný typ plen máme už od narození, takže nevěřim, že by to z nich mohlo být. Objevilo se mu to asi před 14cti dny, ale neměl to v takovém rozsahu a myslela jsem si, že to má jen podrážděné, ale teď je mi ho hrozně líto a pořád si to škrábe a při tom škrábání brečí. V pondělí s ním zajdu znova k dr. a když to nepomůže, tak zajdem na kožní, ale začíná víkend. Mělo vaše dítko něco podobného? Ćím jste mu to mazali? Děkuju předem za jakoukoli radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
8.10.10 20:35

Chudák malá.Já bych to mázla Fenistilem :wink: A v ponděí vyrazila k dr. ať tě pošle na kožní když si neví rady :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
8.10.10 20:38

zkusila bych Fenistil gel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
8.10.10 20:43

tak ten doma zrovna nemám, já myslela, že je na poštípání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
8.10.10 20:46

FENISTIL GEL 1X30GM/30MG

Odstraňuje svědění při kopřivce, po pokousání a poštípání hmyzem, při poškození kůže slunečním zářením, u mírných povrchových popálenin.

A zítra nemáte otevřenou lékárnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
8.10.10 20:47

Jěště mě napdaly Zyrtec kapičky? na to svědění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
8.10.10 20:49

pokud ho to svědí tak by mohl pomoct obyčejný líh, ono to trošku vysuší a mělo by to přestat svědit. Jinak bych se přikláněla k tomu Fenistilu a nebo Hydrocortison (ale opravdu jen vyjímečně a minimální množství)

já párkrát takovou děsně svědivou vyrážku měla přesně v těch mástech a byla to alergie na nikl (knoflíky u kalhot, spona pásku…) ale to asi u malýho nehrozí

• Citovat
  • Upravit
1814
8.10.10 21:09

No klidně by to mohla být nějaká alergická reakce :-? (alergie se může projevit kdykoliv během života, takže to, že máte pořád stejný typ plín a nikdy mu nevadily, nemusí bohužel nic znamenat - ale nejsem odborník, určitě bych doporučila zajít ke kožnímu!)

Já mívám takové svědivé červené tvrdé pupínky na nohách, když si obuju kožené boty, které byly (ta kůže) vyčiňované nějakou specifickou chemikálií - bohužel nevíme, jakou, jen prostě na NĚCO v některých kožených botech mám brutální alergickou reakci :roll: (poprvé se mi objevila v 15 letech) Šíleně to svědí (v noci se budím, jak si třu nohy o sebe :-? ). První pomoc je už zmíněný Fenistil gel, druhá pomoc je odstranit tyto boty z botníku :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
8.10.10 21:13

A nemá prcek jinak s exémem problém,třeba jak byl mimčo?moje malá měla jako mímo atopický exém,teď to vždy zlobí jak lezou zuby,hlavně v oblasti plenky,se osype,je červená,za pár dní to zmizí,at mažu čímkoliv,nepomáhá nebo teda trošku jo ale musí přejít ty zuby a pak to zas zmizí úplně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
8.10.10 21:14

jo a taky jsem změnila plínky,ale bez efektu už to mám vypozorovaný že je to v období kdy lezou zubiska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
8.10.10 22:55

No tak vzhledem k tomu, že se mu to začíná dělat i nad plínou, tak bych řekla, že to plínou nebude a změnou teplot taky ne.

Lékárnu tu otevřenou nemáme, je zázrak když někdy otevřená je :roll:

Jedinou desinfekci co mam doma je Jodisol (mazala jsem tím pupík než se zhojil).

Alergie na kov opravdu nehrozí, má plínu a ještě kvůli vyhrnutým tričkům a holým zádům dávám body a punčošky, max. tepláčky a mikču.

Dr. říkala, ať mu to nechám větrat, jenže jakmile ho svlíknu, tak se automaticky začne strašně škrábat. Přistihla jsem ho, že to zkouší i přes oblečení. Poštípaný, požahaný ani od sluníčka spálený není, tak aby ho ten Fenistil ještě navíc nepálil (mě teda na nic nepomáhal). Opravdu nevím jak mu pomoct, aby vydržel do pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
8.10.10 22:57

Zuby mu sice lezou, ale u prvních dvou to neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
9.10.10 09:00

ještě mě napadl tekutý pudr nebo ta fialová vodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
9.10.10 09:20

no, tak se nestačim divit, co bych všechno v lékárničce měla mít. Nic z toho totiž doma nemam. Teď ráno při přebalování to vypadalo už líp a asi ho to tolik nesvědilo, protože se nechal zabavit, tak mu to zatim budu mazat Sudocremem a uvidim jestli mu to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
9.10.10 10:20
Pettulle píše:
no, tak se nestačim divit, co bych všechno v lékárničce měla mít. Nic z toho totiž doma nemam. Teď ráno při přebalování to vypadalo už líp a asi ho to tolik nesvědilo, protože se nechal zabavit, tak mu to zatim budu mazat Sudocremem a uvidim jestli mu to pomůže.

:lol: :lol: V lékarničce bych toho tolik neměla kdyby Ady nebyl pořád nemocný :-? Takže buď v klidu.Jinak bych tam měla Nurofen sirup,Panadol čípky,kapky do nosu a na kašel.Takhel máme léků,že už nevím kam to dávat.Takže buď nakonec ráda 8-)
A j eodbře,že to vypadá líp.Uvidíš v pondělí,kdyžtak vyrazíš k dr. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+