Nefér život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9493
7.10.17 18:06

@xacxa „Obuj si mé boty, projdi si můj život a poté mě můžeš soudit“. Zakladatelka chtěla pouze vypustit páru, ono to totiž mnohdy pomáhá a mnohdy se neskutečně uleví. Ale to pochopí pouze člověk, který má v životě pořádně „naloženo na záda“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
7.10.17 18:16

@Malike mas to tezky, ale ted jak je podzim tak na cloveka vse nejak vic pada, unava, pocasi, vic to bere sily. Doufam, ze se te ceka brzo neco prijemneho, aspon nejaka malickost, z ceho bys zas mohla dal cerpat silu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
7.10.17 18:30

@terinka4444 no počítač zapnutý nemám..vždy odpovídám na mobilu.
Syn je v zásadě hodný kluk..klidný a když mu dáš co ho baví tak si i vyhraje a já mám klid.
Ale cizí lidi rád nemá..a místa vůbec ne.

Jinak chtěla jsem všem poděkovat.
Mě nešlo o to politovat ale tak dobrou kamarádku tu nemám. Tady na emiminu je anonymita tak jako u psychologa, tak muzete to v klidu ze sebe dostat a proto jsem si ulevila tím že jsem si na nefér život postezovala.
Ano v zásadě asi nemám na co..všichni žijeme, ale prostě mám pocit že v posledních 5 letech dostávám prostě jednu kapku za druhou. A je to takové moje vykričení sakra proč tak najednou.
Díky tomu že jsem to mohla napsat a anonymně se svěřit mám pocit že jsem jak u psychologa a je mi líp. Jinak dřív jsem měla pomoc v podobě antidepresiv..ale vím že bych to musela brát asi už celoživotně a že to není řešení.
Taky je to i tím že mám první den menstruace a jsem prostě v tomto období na
prášky. emoce se vždy znásobí.
Největší strach mám z toho že prostě oslepne. Prijde mi to prostě šílené že oči musí mít tolik nemocí..zelený zákal kdy se zužuje periferní strana, Makulární zase od středu a šedý zákal..ten po..ere vše. Ale aspoň ten se dá operovat.Ale bojím se že se to nepovede a v mlze bude celý život. A víte je to trochu sobecký..ne dost sobecký ale mám strach že kromě péče o dítě které budu mít celý život bude následovat péče mamku..
A tak trochu mám strach že ve 25 letech kdy se narodil syn a o dva měsíce později kdy mamku hospitalizovali do nemocnice když udeřila nemoc v plné síle skončil můj klidný život. Od té doby znám pouze lékaře, nemocnice, strach, nervy..od přátel jsem se izolovala..ono to jinak moc nešlo.
Víte nejlepší to bylo u moře u kterého jsme byli 15 dní..a bylo to perfektní..život se zastavil a já si užívala..I ten syn tam byl nejmíň autistický jak kdy v životě…po návratu 3 týdny bojují s návratem starostí. prisaham bohů že jsem fakt měla týden depku a obrečela jsem že jsem zpět v Čechách
Je to trapný, ale je to tak.
Děkuju všem za pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
7.10.17 18:34

@Malike tak to mě mrzí, bude líp, hlavně se depresím nepoddávat a věřit v lepší zítřky. Držím palce ať je lépe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
7.10.17 18:40
@Malike píše:
Syn je v zásadě hodný kluk..klidný a když mu dáš co ho baví tak si i vyhraje a já mám klid.
Ale cizí lidi rád nemá..a místa vůbec ne.Jinak chtěla jsem všem poděkovat.
Mě nešlo o to politovat ale tak dobrou kamarádku tu nemám. Tady na emiminu je anonymita tak jako u psychologa, tak muzete to v klidu ze sebe dostat a proto jsem si ulevila tím že jsem si na nefér život postezovala.
Ano v zásadě asi nemám na co..všichni žijeme, ale prostě mám pocit že v posledních 5 letech dostávám prostě jednu kapku za druhou. A je to takové moje vykričení sakra proč tak najednou.
Díky tomu že jsem to mohla napsat a anonymně se svěřit mám pocit že jsem jak u psychologa a je mi líp. Jinak dřív jsem měla pomoc v podobě antidepresiv..ale vím že bych to musela brát asi už celoživotně a že to není řešení.
Největší strach mám z toho že prostě oslepne. Prijde mi to prostě šílené že oči musí mít tolik nemocí..zelený zákal kdy se zužuje periferní strana, Makulární zase od středu a šedý zákal..ten po..ere vše. Ale aspoň ten se dá operovat.Ale bojím se že se to nepovede a v mlze bude celý život. A víte je to trochu sobecký..ne dost sobecký ale mám strach že kromě péče o dítě které budu mít celý život bude následovat péče mamku..
A tak trochu mám strach že ve 25 letech kdy se narodil syn a o dva měsíce později kdy mamku hospitalizovali do nemocnice když udeřila nemoc v plné síle skončil můj klidný život. Od té doby znám pouze lékaře, nemocnice, strach, nervy..od přátel jsem se izolovala..ono to jinak moc nešlo.
Víte nejlepší to bylo u moře u kterého jsme byli 15 dní..a bylo to perfektní..život se zastavil a já si užívala..I ten syn tam byl nejmíň autistický jak kdy v životě…po návratu 3 týdny bojují s návratem starostí. prisaham bohů že jsem fakt měla týden depku a obrečela jsem že jsem zpět v Čechách

autismus je nemoc? Jinak držím palce. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
7.10.17 18:49

@Jedna babička děkuju..tak se taky cítím..asi jsem to prostě dnes nezvladla emočně. Vcera to na mě mamka vybalila že zhoršení zraku je rapidní a je na ní vidět že je sama psychicky na dně. Musela jsem ji říct z vesela že je to dobré..že šedý zákal má kdekdo, že se to operuje a bude líp vidět. Že ta umělá čočka s UV filtrem ji bude chránit zrak před světlem a Makulární degenerace se zastaví.
Ale ten strach mám že to bude horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
7.10.17 18:51

@Božislava ne to jsem psala o lupusu.
Autismus je postižení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
7.10.17 18:55
@Malike píše:
@Božislava ne to jsem psala o lupusu.
Autismus je postižení.

Já si to vygoogluji ten lupus i to postižení autismem. Tobě přeji Vše dobré. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
7.10.17 19:01

Máš toho opravdu moc, chápu, že to teď vidíš beznadějně, neber si osobně, že třeba někdo hned nelituje a je na tebe drsnější, ti lidé to myslí dobře. Ono je dobré, když tě i tady někdo trochu nakopne a třeba inspiruje k něčemu dalšímu. Syn a maminka, do toho žádná opora, to by bylo na každého až až. Ale pokus se dívat do budoucnosti, věci se můžou změnit, zkus to, pro syna sehnat tu asistenci, určitě máš nárok na příspěvky na tyhle služby, začít třeba půl hodinkou občas, aby si zvykl být s někým jiným, když mu to trvá dlouho. Podle toho, co jsi uvedla, jsi pořád mladá, chápu, že dítě s takovým postižením je překážkou třeba v navázání vztahu, ale zas je to jedno děcko, šanci máš, že potkáš někoho fajn, nevzdávej to. Teď ti to bude znít asi jako sci fi, ale pokud jsi dobrodružnější povahy, tak třeba do budoucna zvážit odjezd do zahraničí, například Velká Británie nebo Německo má tu péči o autisty dobře zvládnutou, když bys tam pracovala a žila, tak se ti otevírají zas jiné možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
7.10.17 19:06

@Malike :? máš toho víc než dost, snad to mamince dobře dopadne :hug: :hug: Ty jsi taky přišla o přátele? Tak to nejsem sama :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.10.17 19:13
@Malike píše:
Ale cizí lidi rád nemá..a místa vůbec ne.Jinak chtěla jsem všem poděkovat.

já tě chápu, na to jsou uzavřenky, a v nich hrozně fajn lidi, já jim můžu napsat, když je mi ouvej, dostanu to politování, pochopení, kolikrát i radu a nadhled a je to super. Škoda, že nemáš takovou uazvřenku, někdy je fajn mlít o tom samém dokolaa dokola a mít někoho, kdo tě dokole a dokola uchlácholí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.10.17 19:17
@Markéta80 píše:
@Malike :? máš toho víc než dost, snad to mamince dobře dopadne :hug: :hug: Ty jsi taky přišla o přátele? Tak to nejsem sama :jazyk:

to už je na založení klubu :mrgreen: co o přátele a co takhle taky o širší rodinu, která to nechápe, nepomůže a je na pěst, protože řečí by okolo měla milion, jak to máš správně dělat. Zpovzdálí se to kecá a radí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
7.10.17 19:20

@terinka4444 :mrgreen: :mrgreen: o kamarádku jsme přišla ze dne na den, nechápala jsem. Mě to vůbec nedošlo že za to může malej, možná se lidi bojí že to chytí od něj :mrgreen: :mrgreen: Jen mě nenapadlo jít za psychologem? stejně v tomhle by mě nikdo nepomohl :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.10.17 19:22
@Markéta80 píše:
@Malike :? máš toho víc než dost, snad to mamince dobře dopadne :hug: :hug: Ty jsi taky přišla o přátele? Tak to nejsem sama :jazyk:

nejsi sama. Mám tady nejraději, fakt. I když bys to od bojového plemena asi nečekala. :hug: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
7.10.17 19:28

@alatheia1 inspirace je fajn, ale zrovna od té paní nevím jakou bych ji měla mít.
Co se týče koukání do budoucnosti..to je věc která prostě nejde. A ani nechci koukat. Nevim co bude.
Co se týče příspěvku na asistenci..mám nárok na asistenta pedagoga což je asistent ve školce ale jak jsem psala, syn není momentálně schopný tam být sám. A věř mi že se už druh rokem snazime.
Jinak os. asistent je placený a na to aby os. Asistent rok byl semnou než syn si zvykne..tak na to fakt nemám.
Odjezd do zahraničí je teď scifi maximální.
Tady máme taky kvalitní péči..mám štěstí že syn má jednu z nejlepších terapii vůbec, navíc česká republika narozdíl od Německa nebo Anglie či dal má nejlepší sociální systém a víc chrání postižené. A práce je scifi snad největší protože i v nejlepším období nebude moci jít víc než na 4h denně do školy nebo školky. A stacionář pouze v nejkrásnějším případě.
Syn..stím jsem se už tak nějak smířila. častečně…zhoršující zdravotní stav mamky je bohužel to co mě trápí nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí