Nefunkční vaječníky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.9.23 12:38

Nefunkční vaječníky

Ahoj, je tu někdo kdo, má někdo v mladém věku nefunkční vaječníky? Mně je 29 a v půlce ledna mi byl odstraněn vaječník kvůli cystě. Následně se z krevních testů zjistilo, že můj druhý vaječník nefunguje. Gynekolog mi předepsal antikoncepci, protože jsem trpěla kvůli tomu nefunkčnímu vaječníku návaly horka a pocením. Doktora jsem se ptala jestli antikoncepci budu muset užívat dlouhodobě a on mi, řekl, že ji můžu vysadit a zkusit jak se budu cítit bez ní. Jenže jak teď nad tím přemýšlím, došlo mi že pokud antikoncepci vysadím moje tělo nebude mít žádné hormony a opět budu jako v přechodu. Chtěla jsem se zeptat pokud tu máte někdo zkušenost jak to řešíte vy, užíváte nějaké hormony nebo ne? Na kontrolu jdu zase v říjnu tak se ho na to zeptám podrobněji, ale zajímají mě vaše osobní zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
5.9.23 12:47

Ze zkušenosti jak pacienti předávají informace: tvoje nefunguje může znamenat cokoli od „jako by nebyl“ po „funguje prakticky normálně“. Prober to se svým gynekologem, zná tvůj skutečný stav. Obvykle se mladé ženy bez vaječníků bez substituce nenechávají, takže to asi tak zlé nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.23 12:50

Neměl by fungovat vůbec protože mi doktor řekl, že pokud budu chtít mít děti budu potřebovat dárkyni vajíčka a už když mi operovali tu cystu, tek mi řekli, že ani ten vaječník nenašli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.23 13:07

Nefungují mi vaječníky z důvodu těžké hormonální poruchy. Vím to od 14 let. Beru antikoncepci, protože nic jiného mi doktoři na mé problémy nevymysleli. S manželem jsme se nakonec rozhodli pro adopci.

Jeden půl rok jsem tu HA zkoušela vysadit a nasadit gynex. Vůbec to nepomohlo, naopak jsem byla samozřejmě bez MS a v noci měla návaly horka. Tak jsem se vrátila k HA a ok. Lékař mi vysvětlil, že v mém případě nemá ten gynex vůbec smysl..

• Citovat
  • Upravit
2284
5.9.23 13:34

Prvně cysty se dají léčit poměrně snadno alternativními metodami, ale na to je u Vás pozdě, škoda, že na tuto možnost lékaři neupozorňují. Cysty jste měla proto, že jste měla dominanci estrogenu (v případě polycystických ovárií je to nadbytek testosteronu) a HA Vám dodává syntetické estrogeny případně progestin, tedy Váš hormonální systém je obsazen syntetickými prostředky a i ta zbylá produkce přirozených hormonů je tím narušena, především funkce nadledvin, štítné žlázy a jater. Stejně jednou tu HA vysadíte, dlouhodobé užívání přináší dost zdravotních rizik. Bylo by lepší se zajímat o možnosti doplnění progesteronu, alespoň ze začátku přírodní cestou, Nepíšete také, jakou máte postavu, silnější ženy jsou na tom o něco hůř, mají víc tukové tkáně, která také produkuje estrogen. No a až na svém těle ucítíte, že progesteron zabral a že si hormonální rovnováha „sedá“, tak nejlépe když nasadíte nějaké doplňky vhodné pro klimakterium, tedy s obsahem jak estrogenních tak progesteronových bylin. A bylo by dobré také posílit funkci žláz s vnitřní sekrecí, především nadledvin a štítné žlázy a posílit játra. Konkrétní doplńky uvádět nebudu kvůli reklamě, pokud máte zájem tak do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí