Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
potřebuji radu. Jsem blba, proste mi na nohou blbe rostou nehty hlavne palce jsou uplne dolu a cas od casu mi to tam vadi jako by neco picha, vzdy jsem to resila tim ze jsem sla na pedikuru ale včera jse se v tom strourala nuzkama sama a nejen ze jsem si vyskubla kus kuze ale i dost zajela tam a od te doby to boli, tekla i krev a ted takova bila tekutina, nevite co s tim? mam tu jen proslo dezifenci a pritel at si na to naleju francovku tak jsem tak i udelala ale potrebuju aby se to zahojilo:-( na pedikure ted nema cas:-(az pristi tyden asi v utery
@terisek21 To mi přijde jako bys tam měla hnis a vytekl ti. Zkus použít černou mast, hnis vytahuje a to by ti mělo pomoct. V lékárně jí prodávají pod názvem Ichtoxyl ( dřív to v lékárně přímo míchali, ale to užse myslím nesmí).
Přijdevmi to jak zarostlý nehet a, že sis to odšpárla a proto ta krev a hnis. Já bych použila fakt černou mast (Ichtoxyl)… Mě zarostl nehet jednou a tohle mi pomohlo… No uvidíš, třeba bude někdo vědět líp
.
Vymačkej hnis, co to půjde, dej tam černou mast, seskládej si trošku gázy (tak 3 vrstvy půl cm na půl cm), nůštičkama nadzvedni nehet a tu gázu pod tu hranu nehtu vsuň. Jednou denně gázu měň + tu mast, zhruba tak po tři dny až týden. On ten nehet pak nebude tak růst dolů a tlačit
mě to zachránilo od strhnutí nehtů u obou palců a od té doby jsem tenhle problém už neměla ![]()
@terisek21 mě to taky trápilo. Já si to zase vystřihla v těch koutkách. Sama to asi nevyléčíš. Zajdi na chirurgii, tam ti pod to zřejmě dají chlumského na vatičce
Diky holky, zkusim to s tou mastickou akorat myslim ze uz tam nehet ani nemam tak to mam normalne na to dat gazu a zavazat?
smutna mama mno prave, ja si to vystrihuju taky, vzdy pomohlo ale jen pedikura - mam holcinu co to umi i s temihle problemy ale me se nechtelo cekat tak sjem sla do toho sama a vidite
@terisek21 Mě to zlobilo taky. Tak souhlasím s postupem @Maky.p … To by mělo pomoct. A dobré je pravidelně nehet pilovat i zhora. Mě to nehet změkčilo a teď jen stačí o nožky pečovat pravidelně, aby se mi to nestalo znovu.
Dekuji za radu, jedine co se mi nepdarilo to dat pod ten nehet, me prijde ze jsem si ho včera vyrvala:-) tak jsem tu gazu dala nato a jeste zavazala, muzu to mit takhle i pres noc? snad to pomuze a snad v utery bude na me mit cas. Chiru bych volila jako posledni:-) tak ja taky pecuju, kazdy mesic pedikura, masticky a peeling ale ted jsem mela moc smen a nove pracovni boty a i ak mam nohy v dezolatnim stavu tak potrebujou oprasit
@terisek21 Jojo ono se to stane. Taky jsem si to zažila… Přes noc si to klidně nech. Ať ta mast může pořádně působit. A já si to pak vždycky opláchla a pravidelně převazovala (když jsem někam musela jít dala jsem si mast aspoň na náplast). Postupně se z toho vytáhne hnis a pak se to hezky zhojí. Teda aspoň u mě to šlo bez návštevy chirurgie
.
Při zarůstajících nehtech pomáhá metoda s náplastí. Vyzkoušeno na sobě i na dítěti.
Viz třeba zde…
Barčulík dekuju, tak ja to necham pres noc a rano zase namazu a asi je teda lepsi kdyz pujdu do prace dat na to jen naplast vid? mno ted to mam zase rozbourene jak jsem na to sahala, ach jo…mno doufam ze u me to bue taky tak, nerada bych s tim byla doma:-)
Zizalka a na akem je to principu? koukala jsem na faceboku a nechapu:-(
Jo uz vidim, to fakt zabira takhle to jen oblepovat? to je skvele, taky vyzkousim
@terisek21 Náplast stačí. Hlavní je ať,,v ráně" máš dost mastičky. Teď to citlivé bude dost, ale do pár dní se to zklidní
.