Bolest chodidla

Anonymní
3.6.15 08:05

Bolest chodidla

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost. Poslední dobou - možná dva měsíce mě pobolívá u levé nohy oblast chodidla/viz obrázek/. Bolestivé místo jde nahmatat a bolest cítím, když jedu palcem po noze přes kotník cca do půl lýtka. Zdá se mi, že v oblasti, kde to bolí, mám chodidlo a kotník mírně nateklé. Nejdříve jsem myslela, že je to z bot, ale po tak dlouhé době si nejsem jista. Doma nosím zdravotní pantofle od Sante. Dokázal by někdo poradit, co by to mohlo být?
Díky. J.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1961
3.6.15 08:55

Nemáš problémy se zažíváním? (dvanácterník, slinivka), popřípadě necítíš tlak nad ledvinami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
3.6.15 09:58
@puntice píše:
Nemáš problémy se zažíváním? (dvanácterník, slinivka), popřípadě necítíš tlak nad ledvinami?

Můžu se zeptat - jak myslíš tuto otázku s tím dvanácterníkem a slinivkou? :think: Mojí mamku už skoro rok pobolívá na stejným místě a nikde nikdo jí nic nezjistil… :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
3.6.15 11:21

@Petrušačka podle akupresurních bodů na chodidlech. Ale pozor, u nepárových orgánů (slinivka, játra, žaludek, dvanácterník…) je třeba počítat s levou / pravou stranou - tedy chodidlem.
Pokud tě na určitém místě pobolívá, většinou to značí oslabení, nedostatečnou „energetickou dopovanost“ daného orgánu - čímž se zaprvé vyčerpává, zadruhé to snižuje kvalitu života a zatřetí to časem může vést k chronickému onemocnění :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
3.6.15 11:51

@puntice Aha… Mamce se ty nohy střídají… To mě nenapadlo - nahnat jí někam k někomu „alternativnějšímu“ :think: Díky - zkusím pohledat na netu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.15 12:13
@puntice píše:

Děkuji za příspěvěk.
Ne, to nemám:(( Já si říkám, jestli to není nějaký přiskříplý nerv nebo nějaký problém se žílami či cévami:(

• Citovat
  • Upravit
1961
3.6.15 12:13

Ono to už zas taková „alternativa“ není, ať si najde dobrého praktika čínské medicíny. Nebo si může zkusit na tyto body přitlačovat sama. V tomhle okolí chodidla je právě výše zmíněné + nadledvinky a ledviny. Nebo také může jen špatně nosit kostru a má problémy s páteří :mrgreen: ale to by jaksi cítila i na těch zádech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.6.15 12:22

A nebo si dojit k RHB lekari, aby ti udelal a ukazal, jak si mas doma sama delat mobilizaci os naviculare (kosti člunkovite)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
3.6.15 13:56

Také bych spíš než po onemocnění vnitřních orgánů pátrala po nějakém problému s tou nohou. Takže bych začala ortopedem a event. rtg té nohy. Podle obrázku samozřejmě nejde poznat nic, ale v tomto místě může bolet třeba propadající se klenba nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
3.6.15 15:32

@Lucka1111 Klenba mě samozřejmě také napadla - ale myslela jsem, že už snad nějaká vyšetření podstoupila :) Přeci jen, Okamova břitva je nejjistější, tudíž, když bolí noha, první budu pátrat, co je s nohou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.15 15:53

@Lucka1111 @puntice zatím jsem žádné vyšetření nepodstoupila. Jak jsem psala, myslela jsem, že je to z bot, ze začátku to bolelo sem tam a já chodila s kočárkem na delší procházky, tak jsem večer pak nohu až tak neřešila. Teď už to bolí čím dál víc, skoro pořád. Budu muset určitě někam k dokt., i když prakticky bez hlídání se 16m prckem to bude náročné. Proto mě nejdříve zajímaly názory a zkušenosti ostatních. díky moc za příspěvky.. J.

• Citovat
  • Upravit
1961
3.6.15 16:04

Tak ať je lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.2.22 16:40
@Anonymní píše:
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost. Poslední dobou - možná dva měsíce mě pobolívá u levé nohy oblast chodidla/viz obrázek/. Bolestivé místo jde nahmatat a bolest cítím, když jedu palcem po noze přes kotník cca do půl lýtka. Zdá se mi, že v oblasti, kde to bolí, mám chodidlo a kotník mírně nateklé. Nejdříve jsem myslela, že je to z bot, ale po tak dlouhé době si nejsem jista. Doma nosím zdravotní pantofle od Sante. Dokázal by někdo poradit, co by to mohlo být?
Díky. J.

Dobrý den,
mohu se zeptat, co jste tenkrát měla s nohou? Mám obdobné potíže - pálení kotníku z vnitřní strany a klenby na levé noze 3 týdny. Botami to není, nosím teď jiné. Mazala jsem kostivalovou mastí a nyní arnikou. Kostival nepomohl. Někdo mi včera sdělil, že by je to mohla být spadlá klenba. V dětství jsem měla ploché nohy a paní magistra v lékárně mi řekla, že se ploché nohy nedají zcela vyléčit. Dnes jsem zašla k ortopedovi, nebere ale nové pacienty. Tak jsem si aspoň koupila v lékárně ortopedické vložky na úlevu od bolesti. Jediné co pomáhá, je nohu nenamáhat nebo jen minimálně. Jenže to je nereálné. Také bych nerada, aby se stav zhoršil nebo se z toho vyvinulo něco závažnějšího.
Děkuji, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí