Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Koblížek21 píše:
Mirena je hormonální.
Předtím jsem měla zlaté, protože jsem se bála, mám alergii na kovy, ale teď mi doktorka vysvětlila, že tam dole to tak nefunguje, a že věechny fungují stejně, takže mám měděné. Byla jsem teda dneska na zavedení, ale předpokládám, že mi sedne stejně jako to minulé.
Jinak název ti nepovím, ona doktorka si sama nepamatuje, že prý mají každou chvíli od jiného výrobce, jediné co vím je, že je to klasické téčko…co to znamená, to netuším
Oka díky, moc hodná ![]()
@Malvajs mirena hormonální opravdu je, koukni na to na netu. Mně jí doktorka taky nabízela, cena kolem 5000, já právě hormony už taky nechtěla tak jsem jí odmítla. štípne to, nic hroznýho, je ale fakt, že mně to dávali vždycky hned po šestinedělí, takže to tam mám ještě takový volnější.
@Malvajs http://farmaceutika. info/mirena příbalový leták, uvolňuje hormon levonorgestrel, takže si opravdu nevymýšlím.
Odmázni si tam tu mezeru před tím info, mně to nejde jinak vložit.
@Malvajs mirena je hormonální, ale obsahuje pouze jeden hormon, který není nebezpečný ani s mutacemi
a hlavně oproti klasické HA působí hormony pouze lokálně v děloze
@Denissssek měla jsem 2× mirenu a teď naposledy gynefix, každé tělísko mělo svoje výhody i nevýhody
Špatné nebylo ani jedno, ale do budoucna už o tělísku neuvažuji
Četla jsem že prý tělísko zavaději bez umrtvení, a doporučuje se si prý vzít před zakrokem prašek proti bolesti
ale nevím, jen jsem to četla a při zavádění podkožní tyčinky se prý umrtvuje
@Denissssek 2× mi zaváděli tělísko bez jakéhokoliv umrtvení, protože to bylo po porodu hned po šestinedělí. 1× jsem dostala čípek proti bolesti, který jsem si musela vzít asi hodinu před zavedením tělíska. A spíš to bylo nepříjemné než bolestivé a trvalo to chvilku max. 5 minut ![]()
@Denissssek mně taky řekli, že si mam vzít prášek nebo si dát panáka, přirovnám to asi k silnější MS bolesti…bez prášku. Tam jediný co, tak je to štípnutí, jak tě otevře aby tam to tělíško dostala, ale to je jenom okamžíček.
A jěště dotaz, nevíte jestli to má nějaký vliv na to, zda jste už po porodu či nejste?
@Denissssek to nevím, protože by mi ho klidně dali už před porodem. Ono asi je tam spíš malinko zvýšený riziko zánětů, a možných následných srůstů atd… co by mohlo třeba pak zkomplikovat početí, ale bude to asi fakt minimální.
Před rokem jsem si nechala zavést Jaydess. Žádné komplikace, bolesti ani změny neprichazely celý půl rok. Ale po půl roce jsem přestala menstruovat úplně (což se tedy prý stane). To je sen každé ženy
, takže jsem to neřešila. Ale najednou jsem začala přibrat, už mám 5kilo navíc (podle měření je to voda), s tím se mi dost zhoršila pleť a tak logicky přišly špatné nálady. Stále pribiram a pleť se horší. Uvažuji o vyndání tělíska, protože mojí psychice to dává zabrat. Myslíte, že po vyndání se vrátí vše do stavu před ním? popřípadě nemá s tím někdo zkušenosti?
Děkuju za odpovědi