Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla jsem se zde optat na druhy a hlavně zkušenosti z nehormonální antikoncepcí? Se svým gynekologem si o tom chci také promluvit, ale nejdřív bych ráda slyšela vaše zkušenosti. HA jako prášky už brát nechci. Díky moc
Měla jsem nehormonální tělísko rok a půl jen ale byla jsem spokojená. menzes je teda silnější než s HA, pravidelný sem to měla pěkně max. 1 den rozdíl. Teď zkoušíme počít druhýho mrňouse, ale pak bych do toho šla klidně znova
Ok děkuji za odpověd
A můžu se zeptat, bylo to to tělísko?? nebo ještě jsem četla o té podkožní tyčince, ale ta bude asi jen hormonální co
Už mám druhé, za mě maximální spokojenost. Cyklus jak hodinky.
A jake jste měly druhy holky?? GYnefix? pak jsem slyšela o mireně, ale ta je prý pro starší ženy. Mě je 21
Název nevím jen že bylo stříbrné, stálo 1000kč i se zavedením na 5 let a bylo to klasické tělísko.
Přifařím se s otázkou - je víc druhů nehormonálních tělísek?
Co já vím tak je jsou základní 3 druhy měděné, stříbrné a zlaté. Pak už jde jen o výrobce
Ja mam medene, dala jsem za nej 180€, ted nevim, jak se jmenuje, ale je medene, zatim ok, semtam me lehce pichne na cipku, ale jeste kojim a menzes jeste nemam, ale nikdy jsem ho bez hormonu nemela pravidelny…snad se mi to srovna
Mirena je hormonální.
Předtím jsem měla zlaté, protože jsem se bála, mám alergii na kovy, ale teď mi doktorka vysvětlila, že tam dole to tak nefunguje, a že věechny fungují stejně, takže mám měděné. Byla jsem teda dneska na zavedení, ale předpokládám, že mi sedne stejně jako to minulé.
Jinak název ti nepovím, ona doktorka si sama nepamatuje, že prý mají každou chvíli od jiného výrobce, jediné co vím je, že je to klasické téčko…co to znamená, to netuším ![]()
@Malvajs píše:
@Denissssek zitra si jdu nechat zavest Inaru. Budu mit poprve telisko, tak Ti sem pak napisu dojmy. Nesmim mit hormony, mam leidenskou mutaci. Nicmene hormonalni antikoncepci jsem brala 14 let v kuse, ted jsem po druhem cisari a doktor mi doporucil tohle nebo Mirenu
Super, děkuji
Tak pak napiš ![]()
@Koblížek21 píše:
Mirena je hormonální.
Předtím jsem měla zlaté, protože jsem se bála, mám alergii na kovy, ale teď mi doktorka vysvětlila, že tam dole to tak nefunguje, a že věechny fungují stejně, takže mám měděné. Byla jsem teda dneska na zavedení, ale předpokládám, že mi sedne stejně jako to minulé.
Jinak název ti nepovím, ona doktorka si sama nepamatuje, že prý mají každou chvíli od jiného výrobce, jediné co vím je, že je to klasické téčko…co to znamená, to netuším
Oka díky, moc hodná ![]()
@Malvajs mirena hormonální opravdu je, koukni na to na netu. Mně jí doktorka taky nabízela, cena kolem 5000, já právě hormony už taky nechtěla tak jsem jí odmítla. štípne to, nic hroznýho, je ale fakt, že mně to dávali vždycky hned po šestinedělí, takže to tam mám ještě takový volnější.
@Malvajs http://farmaceutika. info/mirena příbalový leták, uvolňuje hormon levonorgestrel, takže si opravdu nevymýšlím.
Odmázni si tam tu mezeru před tím info, mně to nejde jinak vložit.
@Malvajs mirena je hormonální, ale obsahuje pouze jeden hormon, který není nebezpečný ani s mutacemi
a hlavně oproti klasické HA působí hormony pouze lokálně v děloze
@Denissssek měla jsem 2× mirenu a teď naposledy gynefix, každé tělísko mělo svoje výhody i nevýhody
Špatné nebylo ani jedno, ale do budoucna už o tělísku neuvažuji