Nehty u batolete

1612
20.1.11 13:24

Nehty u batolete

Ahojky. Mám téměř 20 měsíčního synka.
Má hrozně špatné nehty na nožičkách (hlavně u palce) jakoby se mu kroutí, rostou ze šikma, ale hlavní problém je, že se loupou, ale po celé délce nehtu. Má je jakoby je někdo hrubě poškrábal či obrousil po celé plošcce nehtu.
Tento problém je cca půl roku, ale už od narození měl nehtíky na nohou takové zdeformované, byla jsem s ním i jednou na pohotovosti (když mu byl měsíc), že má zarostlý nehtík.
Poraďte co s tínm? Může to být plíseň? I když to má téměř od narození? Nebo co by mohlo pomoci?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1612
20.1.11 13:30

Zkusila jsem to vyfotit, ale moc mi to nešlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
20.1.11 13:30

Tak to já nevím zkus se na to zeptat své doktorky,ale moje malá 9 měsíční holčička má také takové divné nehtíky,takový zahnutý,kroutivý :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
20.1.11 13:35

Přesně takhle má nehtíky na palečcích u nožiček Vítek. Kamarádka říkala, že to má jejich kluk taky a že jí doktorka řekla, že by se to mělo časem zlepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
20.1.11 13:35

ja bych resila s doktorkou…jinak jako prvni se projevuje na nehtech nedostatek vapniku…ale muze mu chybet i neco jinyho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
20.1.11 13:38

moje malá měla takové nehtíky taky a kolem 18 měs.se to upravilo a ted je má zase dost tvrdé takže musím stříhat ve vaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
20.1.11 13:39

Přesně tohle má Naty u nožiček taky. Nehet jí roste jakoby nahoru, blbě se to stříhá a taky se jí třepí, ikdyž ne tak moc jako na fotce. U rukou to nemá, takže nedostatkem něčeho to asi nebude, napadla mě taky plíseň, ale má to už od mimina. Doktorky se na to vždy zapomenu zeptat, ale viděla jí, prohlíží jí důkladně a nikdy nic neřekla. Snad příště nezapomenu a konečně se zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
20.1.11 13:42
Jeva píše:
Přesně tohle má Naty u nožiček taky. Nehet jí roste jakoby nahoru, blbě se to stříhá a taky se jí třepí, ikdyž ne tak moc jako na fotce. U rukou to nemá, takže nedostatkem něčeho to asi nebude, napadla mě taky plíseň, ale má to už od mimina. Doktorky se na to vždy zapomenu zeptat, ale viděla jí, prohlíží jí důkladně a nikdy nic neřekla. Snad příště nezapomenu a konečně se zeptám.

Taky se chci pokaždý zeptat, ale pokaždý na to zapomenu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
20.1.11 13:47
lleennttiillkkaa píše:
Jeva píše:
Taky se chci pokaždý zeptat, ale pokaždý na to zapomenu :oops:

já taky zapomínala a tak jsem si to psala a vždycky vložila do očkováku když doktorka očkovák otevřela tak jsme to řešily nejsem prý sama dělá to tak spousta mamin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
20.1.11 14:18

Blanko, to je fakt. Já si psala „taháky“ ze začátku, když se malá narodila. Pak jsem přestala, protože dotazů ubylo a takhle to dopadá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
20.1.11 14:35

Malý měl to samé, te´d je mu rok a půl a viditelně se to zlepšilo, nehty už se netřepí, jen se jakoby kroutí nahoru. Starší to měl taky, kolem druhého roku to zmizelo úplně a nehtíky má krásný. Oba to měli jen na palečkách u nožiček, ostatní nehty v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
20.1.11 14:44

No přesně :oops: taky se vždycky zapomenu zeptat. A někdy si zapomenu vyndat i ten lístek z očkováku, kde mám ty dotazy sepsaný :zed:

Jeva - přesně na ručičkou to taky nemá. Taky mě napadla ta plíseň, ale jak píšeš má to od mimina. Možná je to nějaký dědičný, protože manža řeší problémy s nehty u nohou už věčnost. Přijde mi, že to má snad i jako zálibu :jazyk:

Jednou jsem se ptala i nějaké známé prý by to mohlo být nedosttkem béčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
20.1.11 14:46
martice píše:
No přesně :oops: taky se vždycky zapomenu zeptat. A někdy si zapomenu vyndat i ten lístek z očkováku, kde mám ty dotazy sepsaný :zed:

Jeva - přesně na ručičkou to taky nemá. Taky mě napadla ta plíseň, ale jak píšeš má to od mimina. Možná je to nějaký dědičný, protože manža řeší problémy s nehty u nohou už věčnost. Přijde mi, že to má snad i jako zálibu :jazyk:

Jednou jsem se ptala i nějaké známé prý by to mohlo být nedosttkem béčka.

Přesně tak má to od narození a jenom na palečkách na nohou.
Já mám taky problémy s nehtama na palcích u nohou. Neustále mi zarůstají a já nevydržím nechat je vyrůst. Máma měla to samý a prostě jednou vydržela a nechala přerůst přes tu kritickou oblast, ale já mám prostě už nutkání šahat po nůžkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3640
20.1.11 14:57

Mareček to tak má taky a ještě k tomu nehet u malíčku na noze mu roste tak, že přesně kopíruje prstík a nikdy nevím, kde ten nehet je a kde ho mám ustříhnout, musela bych ho nechat narůst tak půl cm, abych ho uviděla, ale doufám, že se to nějak změní, protože jinak mu takhle nehtík nemůžu ostříhat, jak ho to lechtá :o))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
20.1.11 15:03
Přesně tak má to od narození a jenom na palečkách na nohou.
Já mám taky problémy s nehtama na palcích u nohou. Neustále mi zarůstají a já nevydržím nechat je vyrůst. Máma měla to samý a prostě jednou vydržela a nechala přerůst přes tu kritickou oblast, ale já mám prostě už nutkání šahat po nůžkách

Tak to zvýrazněný má být citace, ale asi jsem to nějak zmrskla :zed: :zed:

Jo jo, tak přesně takhle to má manžel :lol: Občas to nechá přerůst přes tu kritickou oblast a zastřihne až potom. Už se to zdálo jednu dobu dobré, ale potom se to opět vrátilo. Dělá se mu tam tzv. granulace a on to pižlá žiletkou. :roll: Vždycky mě u toho málem šlehne :zed: , když to vidím.

Jinak jsem ráda, teda ve velkých uvozovkách :oops: , že to mají i jiné dětičky a hlavně, že se to později samo spravilo.

Nezkoušela jste teda některá přidávat třeba ten vápník, jak tu už zaznělo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí