Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o rychlou radu, syn teď přišel z fotbalu divně postával, nakonec jsem z něj dostala, že si ve sprše přetáhl pinďu a nejde mu to natáhnout zpět do původní polohy. Manžel je do pátku pracovně mimo i s autem a mně se to také nedaří vrátit. Máte někdo nějaký účinný fígl? Nateklé to nemá a s předkožkou jsme nikdy žádný problém neřešili. Díky za každou radu, syn nepláče, jenom je mu to hodně nepříjemné.
Pokud to vážně nepůjde, tak pohotovost, parafimoza není žádná legrace.
Tak samozřejmě namazat glans něčím mastným a pokud možno antiseptickým, jako Tea tree, nebo červenou Indulonu. Ruční manévr se provádí tak, že se glans silně stiskne mezi všemi prsty sevřenými do „špetky“. Tím dojde po několika desítkách sekund k jeho odkrvení a tím se zmenší. Pak je možné se ihned pokusit stáhnout předkožku zpět. ![]()
Pokud to ale nejde, je to vážná situace, tak šupem za doktory. ![]()
Starala jsem se o hooodně mladšího brášku včetně těchto věcí, z tea-tree oleje se počurá hrůzou, to pálí, to NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! okamžitě aviril - dětský olej a nebo klidně i kuchyňský olej…
pokud nepomůže, tak špitál.. jde o akutní stav
Omluva, máte pravdu, to by dost pálilo! ![]()
Jde jen o to, aby to nepřikrmilo případný zánět. ![]()
Nakonec se to povedlo doma, naštěstí. Vyčetla jsem na netu pustit studenou vodu na pinďu, tak jsme to ve vaně zkusili a naštěstí se to podařilo natáhnout po několika pokusech. Má to trochu nateklé, ale co je horší tak odmítá si to přetahovat, aby se mu to znovu nestalo. Mezi námi, jsem měla také stres, že pojedeme na špitál. Teď váhám holky, šly by jste s tím zítra k dětské doktorce, aby mu na to radši koukla? I když zúžené se mi to nezdálo nějak.
Syn s tim mel docela problemy, nekolikrat jsme byli na pohotovosti. Doporucili nam vyplachy z hermanku a repiku. A take pomohla masticka jmenuje se to Pinda… ceska vyroba. Hodne mastna.
Prosím o rychlou radu maminky, před 14 dny jsme byli na pohotovosti vracet zaškrcenou předkožku na pindíkovi, doktor to nějak vrátil, ale říkal, pokud se to bude opakovat tak obřízka. Teď s tím syn přiběhl z vany že mu to nejde zase. Manžel dojede domů nejdřív za půl hodiny, tak na pohotovost nemám jak se teď dostat a chci tam je až uplně v krajní nouzi, nechci aby mu to tam rovnou obřízli. Holky prosím vás, syn je pořád ve vaně pouští si na to studenou vodu a nedaří se to, nemáte nějaký fígl prosím jak to vrátit?
Nam radili v nemocnici vazelinu lekarskou, pokud nemas, tak sadlo nebo olej olivovy, kokosovy… co je doma…
Resime dlouhodobe fimozu a dopredu nas upozornili, co se muze stat a jak postupovat doma…
No oni to na pohotovosti hned fakt neobriznou…to je operační zákrok a je k tomu potreba nějaká příprava a hlavně souhlas zakonych zástupců…max vrátí zpátky a můžou doporučit že obřízka by byla vhodná..případně doporučí návštěvu dětského urologa